15. csoport

Zöld Birodalom

[box_tip]

Következő szolgálat: június 4. (sze)!
Kétnapos NVP: június 8-9.
Avatás: június 21.
Múzeumok éjszakája: június 21-22.

 

Sátortábor: júl. 1-4. (A levél ide kattintva érhető el!)
Tábor: július 15-29.
Ifiszolgálat:  augusztus 28.
Ballagás:  augusztus 30.
Első szolgálat: szeptember 3. (sze), 20. (szo, az autómentes nap alatt)

[box_info]

 

1. júl.15 k SZOLGÁLAT
2. júl.16 sze pihenő
3. júl.17 cs ügyelet
4. júl.18 p SZOLGÁLAT
5. júl.19 szo pihenő
6. júl.20 v ügyelet
7. júl.21 h SZOLGÁLAT
8. júl.22 k pihenő
9. júl.23 sze ügyelet
10. júl.24 cs SZOLGÁLAT
11. júl.25 p pihenő
12. júl.26 szo ügyelet
13. júl.27 v SZOLGÁLAT
14. júl.28 h pihenő
15. júl.29 k összepakolás, táborzárás 11.00-kor

 

[/box_info]

[button link=”http://keptar.gyermekvasut.hu/index.php/Csoportok” variation=”rust” size=”large”]Galéria[/button]

[button link=”http://sihuhu.com/szakmai” variation=”red”]Szakmai segítség évközben is![/button][/box_tip]

[box_warning]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
Június 4-én, szerdán kerül megrendezésre a tanév utolsó szolgálata. A lányok most is készüljenek fel szoknyára és nadrágra is! Amennyiben még nem tették, kérjük ezen a napon küldjék el gyermekükkel a második félévi csoportpénzt (1000 Ft) és a hétvégi Chillfest előlegét (1500 Ft)!
 
Kérjük jelezzék hétfőn, hogy gyermekük részt tud-e venni a szolgálatban.
 

Június 8-9-én kerül megrendezésre az első kétnapos nagyvasúti program, a Chillfest. Erről a programról részleteket a csatolt levélben és kedvcsinálóban találhatnak. Reméljük minél többetekkel találkozhatunk, mi már várunk rátok: Tárczy Eszter, Szergejev Natália, Kaliszky Zsolt, Vukov Andrea, Károlyi Gergő, Mike Ági, Szoldán Zsófia, Jónás Gergő, Parnaki Réka, Bernolák Csilla, Tóth Károly, Kindrusz Viktória, Sasfalvi Tibor, Gyöngyösi Anriett, Szabó Martin Zsolt Barack, Beck Dorottya, Szilárd Ádám, Szilágyi Lilla, Duli Ádám, Nagy Bence, Németh Anikó, Petrényi Barna, Balaton Tamás, Vági Dóra, Kabdebó András, Haász Viktória, Babits Eszter, Fenyvesi András, Beri Gabriella, Gulyás Szabina, Gubis Bence, Olcsák Viktória, Kovács Miklós, Molnár Krisztina, Kovács Tamás, Tóvári Noémi Zsófia, Kókai Csilla, Mészáros Tamás, Sáringer Balázs, Krabót Zsófia, Budai Anett, Kaló Bálint, Ihász Orsolya, Kókai Mátyás, Szente Dávid, Tóbiás Ilona, Juhász Virág, Bánki Dávid, Krabót Zsófia, Duli Ákos, Erdélyi Dóra, Fazekas Adrienn, Ficzere Máté, Gyulai Zsófia, Kiss Fanni, Némethi Ágnes, Sáringer Dorottya, Szepes Viktor, Szurduk Dóra, Tóth Alexander, Varga Zsuzsa, Lovas Brúnó

 
Az avatás időpontja megváltozott, az új időpont: június 21.(részletek az avatandók ellenőrzőjében)
 
A tábori programbeosztásunkat (Pihenő/Ügyelet/Szolgálat) megtalálhatják a http://sihuhu.com/15 weboldalon. A sátortáborlevelünket a héten igyekszünk elküldeni önöknek! A kéthetes tábor legfontosabb információit két héten belül küldjük el önöknek!
A következő tanév első szolgálatai várhatóan: szeptember 3. (sze) és szeptember 20. (szo., az autómentes napon)!
A következő tanfolyam megnyitója: október 4.

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A következő időszakokban megsűrűsödnek a programjaink, ezért szeretnénk mindent összefoglalni.

Szolgálat: Az évben már csak 2 vár ránk a tábor előtt, amelyek május 20-án kedden és június 4-én szerdán. Kérjük a következő szolgálatba küldjék el a gyerekekkel a csoportpénz második félévi részét (1000 Ft), valamint a kétnapos nagyvasúti program előlegét is (erről részleteket lejjebb találnak).

Csoportprogram: A következő csoportprogramunk, május 17-én, szombat délelőtt lesz, métázni és piknikezni fogunk. Találkozó a Nyugati Forgóóránál (NyuFó) lesz (a pályaudvarral szemben) 9.00-kor és 12.00-ra fogunk ide visszaérni. A gyerekek hozzanak magukkal kártyát, rágcsát vagy innivalót valamint teniszlabdát éskoszolható, sportos ruhát.

Klub alkalom: Az év utolsó Deltája nagy izgalmakkal várja a jelentkezőket, május 31-én, az istvánteleki vonattemetőben (http://sihuhu.com/2014/05/tanevzaro-delta-istvantelek/)

Nagyvasúti programok: Idén is megrendezésre kerül a Szakmai Döntőmájus 23-án, az egykori tanfolyamos alkalmak helyszínén. Az idei évben Hraskó Annának szurkolhatunk együtt a győzelemért. Találkozó: 14.45-kor az Erkel Színház előtt, elbúcsúzni 19.00 körül fogunk. (Ez az időpont az eredményhirdetés miatt csúszhat.)

Május 24-én kerül megrendezésre a métaselejtező, 15.30-kor fogunk találkozni az Otthon teraszán, és 18.00-kor köszönünk el ugyanott.

A gyerekeket sportos ruhában némi innivalóval várjuk. (Büfé mindkét programon lesz.)

Május 25-én mi is a gyereknapot ünnepeljük. Ennek kapcsán Hűvösvölgyben rendezvénysorozatok várnak mindenkit, és minden 14 éven aluli gyermek ingyen utazhat a teljes vonalon. Ezen a napon több sztárfellépő mellett a csoportunk táncklubosai is színpadra lépnek, őket is érdemes megnézni.

Június 8-9-én kerül megrendezésre az első két napos nagyvasúti program, aChillfest a Csillebérci táborban. Ebben a két napban mind a 15 csoport együtt lesz, közös játékokkal, és sporteseményekkel. Mivel a tábort használni fogjuk, és a szállás és étkezések költségét fedezni kell a programon, ezért ennek az összegnek egy részét a résztvevőktől kell összeszednünk, melynek összege: 3500 Ft lesz. Szerintünk ez egy nagyon hangulatos, és maradandó élményeket hozó esemény lesz, reméljük a csoportból sokan részt tudnak venni a programon. Erről a programról hivatalos levél is fog érkezni, melyet csatolva is küldünk. Kérjük, hogy ennek az összegnek az előlegét (1500 forintot) a következő szolgálatba hozzák!

Nyár: A sátortábor időpontja: július 1-4., helyszíne: Velence, Pancsolótábor

Kéthetes tábor: július 15-29., ennek várható költsége 25.000 Ft

Kérjük jelezzék, hogy gyeremkük részt tud-e venni programjainkon!


[button link=”https://drive.google.com/file/d/0BwvB5iS7xFgoeHI1emIxVXB0NUE/edit?usp=sharing” variation=”green” size=”large”]Túralevél[/button]


Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
Március 26.-án kerül megrendezésre az idei középdöntő, amelyre várnak minden olyan pajtást, akinek elsőre sikerült a kiválóan megfelelt eredményt elérnie a vizsgán, valamint az idei évben nem volt kitiltva, illetve nem kapott az idei évben 100/5 alatti értékelést 2 alkalomnál többször. Ez, nagy örömünkre csoportunkból nagyon sok gyerekre igaz, őket 15:00-ra várjuk az Otthonba az itt felsorolt felszerelésekkel: http://sihuhu.com/2014/03/kozepdonto/ ! Igazolást a gyerekeknek tudnak adni, ha hamarabb kell eljönniük.
Ezen a napon hagyományainkhoz híven méta csoportprogramot tartunk amire várjuk az összes gyereket, 16:30-ra az Otthon teraszán, hogy felfrissítsük a szabályokat, és megnyissuk a métaszezont. A program vége 18:00-kor lesz ugyanúgy a Teraszon. Amennyiben rossz idő lesz, a csoportprogramot nem fogjuk tudni megtartani, erről legkésöbb kedden küldünk tájékoztatást.
 
Nagy valószínűséggel pénteken (03.28.) fog megnyitni a négyes metró, amit már annyi ideje várunk. Ezen a napon végig járjuk a vonalat és együtt tesszük meg az első utat.16:00-kor fogunk találkozni a Keleti pu. Kerepesi úti bejáratánál és itt fogunk elköszönni 17.30-kor. Természetesen ha a metró nem nyit meg pénteken a program elmarad, információkat erről is küldünk majd.
 
Következő szolgálatunk 04. 05.-én (szombaton) lesz. 
 
Kérjük, hogy aki még nem hozta a túra előleget, az valamelyik programra hozza magával, valamint továbbra is várjuk a papírt a papírgyűjtésre.
 
Kérjük jelezzék, hogy gyermekük részt tud-e venni a programjainkon!


Vajon hol készült a kép?
Vajon hol készült a kép?
Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
Következő csoportprogramunkon elkezdjük a forgatást Reflektoros kisvideónkhoz. Mivel az előre meghirdetett napon a vasútra és nem külső helyszínre tudunk menni, ezért aznap az olvasópróbákon kívül már rögzíteni szeretnénk a videóban felhasználandó táncainkat is.
Találkozó: 2014. 03. 01. 15:00 Gyermekvasutas otthon (Klub szoba)
 • Kérjük, hogy legyen a gyerekeknél:
 • innivaló
 • mozgós (kényelmes) ruha
 • anyu/apu szekrény mélyén őrzött, ma már RETRO-nak mondható ruhája (fiúknál fehér ing, nyakkendő (ha van, akkor csokornyakkendő), fekete nadrág és cipő, lányoknál szoknyás „egyberuha”) 
 • ()
 • Akik holnap reggel 9-kor, vagy a következő szolgálat reggelén szeretnék meg-, vagy újraírni az éves szakmai vizsgájukat javasoljuk, hogy töltsék ki újra a szolgálatokban már kitöltött gyakorlólapokat, vagy töltsék ki a munkafüzetet és nézzék újra a szakmai videókat, melyeket a http://sihuhu.com/szakmai weboldalon találnak.

Búcsúzás: 17:30 Gyermekvasutas Otthon terasza

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————
 
Következő szolgálat: 03. 05., szerda
Találkozó: 6:30-ig a Széll Kálmán téren, az M2-es metró kijáratánál!
 • Kérjük, hogy legyen a gyerekeknél a Segédletben/Tankönyvben leírtakon kívül:
  • aki még nem mutatta be: féléves iskolai bizonyítvány (ennek bemutatása nélkül a gyerekek már nem állhatnak szolgálatba)
  • estére váltópóló
  • esetleg a következő csoportprogramon megbeszéltek szerinti jelmez, vagy egyéb kellékek
Búcsúzás: 19:30 Széll K. tér, 61-es villamos leszállóhelye
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————
papírgyűjtés várhatóan a tavasz közepéig fog tartani vasutunkon! Addig lehetőségeikhez mérten kérjük továbbra is minél több újságpapírt küldjenek a gyerekekkel hűvösvölgyi programjainkra és szolgálatainkba, hogy idén is magunkénak tudhassuk a csoportok közötti verseny első helyezését!
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————
 
Klubok a Gyermekvasúton:
Következő Delta klub alkalom a Gyermekvasúton: http://sihuhu.com/2014/02/delta-eloadasok-2014-2-0/
Indulófélben levő könyvtárklub: http://sihuhu.com/2014/02/konyvtar-klub/
Táncklub keddenként: http://sihuhu.com/tag/tancklub/

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
A tartósan esős és meleg időjárás miatt a holnapra tervezett Jégfarsang (Revoir) elmarad. Mivel a legtöbb budapesti jégpálya a következő napokban bezár, a programot a tanévben már biztosan nem tudjuk bepótolni. A program helyett csoportprogramot nem tartunk!
 
Vasárnap reggel 9-re továbbra is sok szeretettel várjuk a szakmai eredményén javítani vágyó és a még nem vizsgázott pajtásokat! Kérjük, hogy hozzák magukkal az utazási igazolványukat és az ellenőrzőjüket! A felkészüléshez szükséges segédanyagok továbbra is megtalálhatók a http://sihuhu.com/szakmai oldalon!
 
Következő csp: március 1., reflektor forgatás, részleteket a programmal kapcsolatban holnap küldünk!
 
Kérjük, hogy postafordultával jelezzék számunkra, hogy megérkezett önökhöz ez az email és amennyiben gyermekük nem írta meg még idén a szakmai vizsgalapot, vagy javítani szeretne, azt is hogy vasárnap el jön-e megírni/javítani!

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A pénteki szolgálatban kezdtük meg az idei Éves Szakmai Vizsga időszakát. Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez! Szeretnénk megköszönni eddigi segítségüket, ami a vizsgaeredményeinkben is nagyon látványos volt, a gyerekek kiemelkedően jól teljesítettek a vizsgán.
Azoknak akik még nem vizsgáztak vagy javítani szeretnének javasoljuk, hogy ne várjanak a következő szolgálatig, hanem február 23-án (vasárnap) reggel 9-re, várjuk őket Hűvösvölgybe, ezt az időpontot mondtuk nekik is a szolgálatban. Itt több idő lesz a feladatlap átnézésére nekik és nekünk is. Kérünk mindenkit, hogy jelezzék, ha gyermekük jön vizsgázni vasárnap!

A következő programunk február 22-én lesz, a Revoir, azaz jégfarsang.
Találkozó: 8:15-kor a NyuFó-nál.
Elbúcsúzás: 12:15-kor.
Erre a programra már kértünk egy előzetes visszajelzést a létszámok miatt. Ha gyermekük nem jelentkezett, de mégis el tud jönni a programra, akkor őt is várjuk szombaton! A gyerekek hozzanak magukkal 1000 Ft-ot a belépőre, akinek nincs korcsolyája hozzon ezen felül 550 ft-ot annak bérlésére. A bérelt korcsolyák méreteit szeretnénk összegyűjteni még a program előtt, kérjük írják meg nekünk agyerekek lábméretét, ha korcsolyát szeretnének bérelni. A programra a gyerekek olyan jelmezt hozzanak, ami alá lehet meleg ruhát venni, és lehet benne korcsolyázni! Csoportos jelmezünk nem lesz, azoknak akiknek nincs különleges jelmezötletük a zöld ruhát és manó sapkát ajánljuk. Kérünk mindenkit, hogy kesztyűt és élvédőt hozzon magával! Valamennyi enni és innivaló is legyen a gyerekeknél, de a programon büfé is lesz. A program napján különleges szertartás keretében kihirdetik Revoir királyi párját, amire minden csoportból vannak a jelöltek. A XV. csoportot Imeli Kriszti és Gerő Boti képviseli. Szavazni ezen a linken lehet, óránként:http://sihuhu.com/revoir/ .

A következő klub alkalom: DELTA klub: 02.23 http://sihuhu.com/2014/02/delta-eloadasok-2014-2-0/

Kérjük olvassák el Könyvtár Klub levelét:
http://sihuhu.com/2014/02/konyvtar-klub/

A következő csoportprogramunk március 1-én lesz, erről információkkal még jelentkezünk!

Kérjük, jelezzék számunkra, hogy a gyerekek részt tudnak-e venni a programokon, és van e szükségük korcsolyára![divider]

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
A mai szolgálatban kiosztottuk a gyerekeknek következő félév programjainak tervezett időpontjait. A második félév során a Reflektor előtt vélhetően az itt megjelöltnél több csoportprogramot fogunk tartani a Reflektor forgatások miatt, valamint több, úgynevezett közös csoportprogramon szeretnénk részt venni, aminek pontos idejét csak később tudjuk kihirdetni. A csoportfüzetbe ragasztott lap sajnos hibás, de az online verziót már kijavítottuk. 
 
A szolgálat estéjén beírattuk a gyerekek az ellenőrzőjébe a szolgálatok és a táborozás várható időpontjait is. Kérjük, hogy a szolgálatok időpontjainál a „Tudomásul vette” mezőt írassák alá az iskolai osztályfőnökkel, a táborozás várható időpontjának hasonló mezejét pedig önök lássák el kézjegyükkel!
 
Következő csoportprogram: február 1. (szombat)
Találkozó: 9:30 Gyermekvasutas otthon terasza
A program során ismét az állomásépület különtermében leszünk, ahol a Reflektorra szánt kisfilmünkkel kezdünk el foglalkozni.
Búcsúzás: 12 óra után pár perccel szintén az otthon előtt
 
Kérjük, jelezzék számunkra, hogy gyermekük részt tud-e venni a csoportprogramon!
 
Következő klub alkalom: MANKA (kézműves) klub: (01.31.) http://sihuhu.com/2014/01/evkezdo-manka-klub/
 
Tanfolyammegnyitó: február 8. Erre a tanfolyamra már online felületen, előre kell jelentkezni! A 4., 5., 6. osztályosok jelentkezését várjuk! Részletek: http://sihuhu.com/2014/01/tanfolyammegnyito-februar-8/ 
 
Az eddig kitöltött összes Gyakorlólap (a mai is) és a Munkafüzet megtalálható http://sihuhu.com/szakmai/ weboldalon.
A gyakorlásnál kérjük figyeljenek arra, hogy a feladatlap kitöltésénél 45-50 perc áll majd a gyerekek rendelkezésére, az értékelés feladatonként történik, minden feladatban lehetőleg szóról-szóra egyeznie kell a megadott válasznak a Segédletben leírtakkal (Részletek a Segédlet elején).
II. féléves naptár

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
2014. 02. 22-én rendezi meg a Gyermekvasút az ifivezetők szervezésében az első nagyvasúti csoportprogramot (NVCsP-t),  vagyis a Revoir-t (jégfarsang)! A programon vasutunk összes csoportja részt fog venni (a szolgálatot kivéve), melyet egy budapesti korcsolyapályán fogunk tartani a nagyvasúti programok (NVP-k) mintájára. A program előre láthatóan félnapos lesz. A jégpálya belépődíja 1000 Ft, ezen felül 550 Ft, ha korcsolyát is ott szeretnének bérelni. Mivel a pálya üzemeltetője jóval előre igényelte a résztvevők létszámát, így kérjük önöket, hogy most szerdáig jelezzék számunkra, hogy előre láthatóan gyermekük részt tud-e venni a programon!
 
Most hétvégén nem tartunk csoportprogramot. Kérjük, hogy szakítsanak néhány órányi felkészülési időt gyermeküknek a szakmai felkészüléshez, melyhez segédanyagokat a http://sihuhu.com/szakmai/ oldalon találhatnak (A, B gyakorlólapok). Amennyiben van rá lehetőségük javasoljuk, hogy nyomtassák ki a Segédlethez készült Munkafüzetet is, melyet szintén az előző weboldalon találhatnak!
 
Következő szolgálatunkat 2014. 01. 28-án, kedden tartjuk, ahova kérjük, hogy hozzák magukkal a gyerekek a félévi bizonyítványukat is, amennyiben ez még nem megoldható, kérjük jelezzék számunkra!
Következő csoportprogram: 2014. 02. 01.
 
2014. 01. 25-én tartják az év első Delta klubját a nagyvasút iránt érdeklődő gyermekvasutasok részére. További részleteket a programról itt találnak: http://sihuhu.com/2014/01/delta-eloadas/
 
2014. 01. 31-én pedig a kézügyességüket gyakorolhatják az arra vállalkozó gyermekvasutasok a Manka klub évkezdő alkalmán! Részletek: http://sihuhu.com/2014/01/evkezdo-manka-klub/

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
A következő csoportprogram január 18-án, szombaton lesz! Ezen az alkalmon közösen gyakorolni fogunk a közelgő szakmai vizsgára! Kérjük, hogy a könnyedebb felkészülés érdekében mindenképp jöjjön el gyermekük a programra akkor is, ha nem tud elejétől a végéig ott lenni!
Találkozni 14 óráig fogunk a Gyermekvasutas Otthon teraszán!
Kérjük, hogy a gyerekek hozzák magukkal az új Segédletet, tollakat és ceruzákat (esetleg tankönyvet)! Ezen kívül inni-, esetleg rágcsálnivalót!
A program során Hűvösvölgy állomás egyik különtermében leszünk.
Búcsúzni 17 óra után pár perccel fogunk az otthon teraszán!
 
A következő szolgálat: január 28-án, kedden lesz!
 
Kérjük, hogy egy válasz emailben jelezzék számunkra, hogy gyermekük részt tud-e venni a szakmai csoportprogramon!
 
A szakmai felkészüléshez további segítséget (Munkafüzet, gyakorlólapok, új Segédlet, szakmai videók, szakmai játékok, stb.) a http://sihuhu.com/szakmai/ oldalon találhatnak!

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
A következő szolgálatunk most csütörtökön, január 9-én lesz.
Találkozó: 6:30 Széll K. tér, M2 kijárat
Búcsú: 19:30 Széll K. tér, 61-es villamos megállóhelye
 
Kérjük, hogy a szolgálatig segítsenek a gyerekeknek alaposan átnézni az idei évi Segédletet! Valamint gyakorlásként töltsék- és javítsák ki a gyerekek újra az előző szolgálatban megírt „A” jelű gyakorlólapot! (Az új Segédlet digitális verzióját, az „A” gyakorlólapot a betétlappal és egyéb hasznos segédanyagokat a http://sihuhu.com/szakmai/ weboldalon találhatnak.)
 
Kérjük, ha eddig még nem tették jelezzék számunkra, hogy gyermekük részt fog-e venni a szolgálatban!

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
Az évben először január 4-én fogunk találkozni egy jégkoris csoportprogram keretében!
Találkozni: 10 óráig fogunk a NyuFó (Nyugati Forgóóra) alatt (http://m.blog.hu/va/varosban/image/!201110/nyugati/Forgoora_szokokut.jpg)!
Mindenkit sok szeretettel várunk akkor is, ha tud-, és akkor is, ha nem tud korcsolyázni! A pályán csak napijegy váltása lehetséges, így a gyerekeknek lehetősége van arra, hogy a program után egyénileg visszamenjenek a pályára.
Amit hozni kell:
 • 600 Ft-ot a diák napijegyre
 • jégkorcsolyát, vagy további 800 Ft-ot annak bérlésére
 • meleg teát
 • kesztyűt
 • meleg öltözetet
 • diákigazolványt
Búcsúzni: 12:30-kor fogunk a NyuFó alatt!
 
Az első szolgálat: 2014. január 9-én, csütörtökön lesz! (Ne felejtsétek megoldani addigra az előző szolgálatban kapott titkos küldetéseteket!)[divider]
Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
Következő csoportprogramunk ideje megváltozott, így november 10-e helyett, november 9-én, szombaton tudunk csoportprogramot tartani!
Találkozó 9:55-től 10:00-ig lesz a 70-es trolibusz Hermina úti megállójában
Kérjük hozzák magukkal a gyerekek a Gyermekvasutas Igazolványukat, amennyiben jelenleg nincs ilyen igazolványuk az sem jelent problémát, de kérjük ezt jelezzék felénk!
Elbúcsúzás: 13 órakor a találkozó helyszínén
 
Az ifitovábbképzés miatt a féléves programnaptárunkban csillaggal megjelölt, november 16-i csoportprogramunk elmarad!
 
Következő szolgálat: november 19. kedd!
 
Kérjük, hogy a szülői értekezlet során megbeszéltek alapján könnyítsék munkánkat azzal, hogy a programok előtti napig jelzik nekünk bármilyen formában, hogy gyermekük részt tud-e venni a programokon!

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
A legtöbb iskolában tegnap elkezdődött az őszi szünet, mely egy egész hét pihenést jelent a gyermekek számára! Természetesen a Gyermekvasúton ilyenkor is több program várja az otthon unatkozó gyerekeket!
 
Mai csp
Ma délelőtt tartottuk a tökfaragó csoportprogramunkat, melyen több remekmű is született! A programon készült fényképeket a gyermekvasút képtárába töltöttük fel (http://keptar.gyermekvasut.hu/index.php/Csoportok/15csoport/tokfarago-csoportprogram/).
Egy, a programon készült csoportképpel neveztünk egy tökfaragó versenyre, melyben közönségdíjast is hirdetni fognak! Ahhoz, hogy magunkénak tudhassuk ezt a díjat, arra szeretnénk kérni önöket, hogy like-olják a képünket a verseny facebook oldalán és erre buzdítsák a rokonokat és ismerősöket is!  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201347493262795&set=o.10150138409415008&type=1&theater&notif_t=like
 
Delta klub
2013. 10. 28-án tartják a vasút iránt érdeklődőknek az idei év első Delta klubját, mely során a gyermekvasutas gyerekekkel Istvántelek főműhelyét és Rákosrendező állomást fogják meglátogatni. Részletek: http://sihuhu.com/2013/10/evkezdo-delta/
 
Kultúr klub

2013. október 31-én, 15:00 – 17:30-ig fogják tartani a Gyermekvasutas Otthonban a kultúr klub következő alkalmát, mely során egy hatalmas társasjátékpartit tartanak az érdeklődő pajtásoknak. Részletek hamarosan itt: http://sihuhu.com/tag/klub/

 
Szolgálat
Következő szolgálat: november 2-án, szombaton lesz.
Ezen a napon vasúti szakmailag komoly feladat fog a gyermekek elé állni, így kérjük önöket, hogy különös figyelmet szenteljenek arra, hogy a gyerekek kipihenten és az összes szolgálatos felszerelés birtokában érkezzenek a szolgálatba!
 
Találkozó: 6:30-kor a Széll K. téren
(Előre láthatóan ezen a napon az M2-es metrók közlekedni fognak a teljes vonalon, de a 61-es villamos helyett továbbra is pótlóbusszal fogunk majd utazni a Széll K. tér és Hűvösvölgy között!)
Búcsúzás: 19:30-kor a Széll K. téren, a 61V busz leszállóhelyénél

Kellemes időtöltést kívánunk a tanítási szünetre is!

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
Szombaton csoportprogramot tartunk, mely során halloween-i töklámpásokat szeretnénk készíteni a gyerekekkel!
Találkozó: 9:45-9:55 Hűvösvölgyben, a Gyermekvasutas otthon teraszán
Búcsúzás: 12 órakor, ugyanott
Kérjük, hogy a programra, amennyiben tudnak, hozzanak magukkal a gyerekek egy faragható, halloween-i tököt, valamint egy kést.
 
Következő szolgálat: november 2., szombat
Kérjük önöket, hogy amennyiben még tették, egy válasz emailben, vagy telefon jelezzék felénk, hogy gyermekük részt vesz-e a programon!

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
A következő szolgálatunk 2013. 10. 18-án, pénteken lesz. A szolgálat során a gyerekekkel 30 évet előre ugrunk a jövőbe, így a saját nosztalgia szolgálatunkba fogunk csöppenni. Erre a szolgálatra kérjük önöket és persze a gyermekeket, hogy készüljenek néhány futurisztikus eszközzel, valamint saját kis élettörténettel (hol tanultak, mit dolgoznak, hol élnek, stb.),ezen kívül egy kis méretű (smink/borotválkozó) tükörrel! 
Ha minden a terveink szerint alakul a szolgálatba el tudjuk majd hozni az új típusú csoportpulóvereket több méretben, hogy még egyszer utoljára egyeztessük a méreteket, majd az elkövetkezendő szolgálatokban mindenkinek kiosztjuk a remélhetőleg addigra elkészülő pulóvereket! Amennyiben még módosítani szeretnének a rendelésen, kérjük mihamarabb jelentkezzenek emailben, vagy telefonon!
Ebben a szolgálatban a lányok már biztosan nem szoknyában fognak szolgálni.
Találkozó: 6:30 Széll K. tér M2 kijárat
Búcsúzás: 19:30 Széll K. tér 61V busz leszállóhelyénél (4-6-os villamosok vágányainak végénél)
 
Következő csoportprogramoktóber 26-án lesz.
Találkozó 9:45-től Hűvösvölgyben,
Búcsú: 12:00-kor ugyanott.
(A programról további részleteket szolgálatban tudunk mondani.)
 
Kérjük önöket, hogy az előző évkehez hasonlóan és a szülői értekezleten megbeszéltek alapján a következő szolgálat előtti napig szíveskedjenek minket telefonon, vagy e-mailben tájékoztatni arról, hogy gyermekük részt vesz-e programjainkon!

[divider]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
A következő szolgálatunk 2013. 10. 18-án, pénteken lesz. A szolgálat során a gyerekekkel 30 évet előre ugrunk a jövőbe, így a saját nosztalgia szolgálatunkba fogunk csöppenni. Erre a szolgálatra kérjük önöket és persze a gyermekeket, hogy készüljenek néhány futurisztikus eszközzel, valamint saját kis élettörténettel (hol tanultak, mit dolgoznak, hol élnek, családfa, stb.). 
Ebben a szolgálatban a lányok már biztosan nem szoknyában fognak szolgálni.
Találkozó: 6:30 Széll K. tér M2 kijárat
Búcsúzás: 19:30 Széll K. tér 61V busz leszállóhelyénél (4-6-os villamosok végénél)
 
Következő csoportprogramoktóber 26-án lesz, ebből fakadóan a november 16-i csoportprogramunk elmarad.
 
Kérjük önöket, hogy az előző évkehez hasonlóan és a szülői értekezleten megbeszéltek alapján a következő szolgálat előtti napig szíveskedjenek minket telefonon, vagy e-mailben tájékoztatni arról, hogy gyermekük részt vesz-e programjainkon!
 
Kérjük, hogy az előző tanévkezdés óta megváltozott adataikat frissítsék az adatbázisunkat az alábbi linken: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?usp=drive_web&formkey=dDVhTERTTkxFWUduRjRPS2w4TDZ4b2c6MA . Tehát a gyermek nevén és címén kívül csak a tavaly óta megváltozott adatokat kérjük megadni!
 
Tánc klub
Ahogyan azt a szülői értekezleten többen is kérték egyeztettünk a klubot vezető ifivezetőkkel. Sajnos a keddi próba azért csúszott későbbre, mert a klubot vezető ifik egyetemi előadásaik és középiskolai tanóráik miatt nem érnének fel korábban Hűvösvölgybe. A későbbiek folyamán könnyen elképzelhető, hogy két napot is kijelölnek majd a próbáknak, melyek közül a gyerekeknek csak az egyiken lesz javasolt megjelenni egy héten. Értelemszerűen a második alkalom korábban érne véget. Addig is abban állapodtunk meg, hogy az érintett gyerekek előbb eljöhetnek majd a keddi alkalmakról úgy, hogy a számukra kieső időszakban semmi újat nem fognak majd tanulni a többiekkel.
 
Papírgyűjtés
Idén is van papírgyűjtés a vasutunkon. Kérjük önöket, hogy minél több papírt hozzanak az elkövetkezendő szolgálatainkba és Hűvösvölgyi programjainkra, már a legkisebb mennyiség is segíthet minket abban, hogy az új tanévben is mi nyerjük meg a csoportok közötti versenyt.
 
Téli túra
Ahogy a szülői értekezleten már említettünk az idei évtől  MÁV-START Zrt. megvonta tőlünk a menetjegytámogatást, így az előző évek során megszokott túraköltség jelentősen emelkedni fog. A túrák várható költsége 10.000 Ft körül lesz. Amennyiben szeretnék, nagyon szívesen biztosítjuk az önök számára a részletfizetés lehetőségét, akár már a következő szolgálattól is.
 
Csoportpulóver
A gyártó a múlt héten talált az igényeinknek megfelelő színű és formájú pulóvert. Remélhetőleg a következő szolgálatig több méretű prototípust elkészítenek nekünk, így akkor már ellenőrizni tudjuk majd melyik méret jó a gyerekekre.
 
Csoportpénz
A túrák drágulását ellensúlyozva idén igyekszünk visszafogni a egyéb kiadásainkat, többek közt a csoportpólóra, csoportfüzetekre, csoportprogramkellékekre, ellenőrző borítókra szánt kiadásainkat, így a tavalyinál kevesebb, félévente 1.000 forint hozzájárulást szeretnénk kérni önöktől (a teljes tanévben 2000 Ft). Ezt az összeget kérjük, hogy a tanév során egyben, vagy részletben szíveskedjenek befizetni nekünk. 
Valamint arra kérjük önöket, hogy amennyiben munkahelyeikről, vagy más forrásból lehetőségük van rá, kérjük támogassák a csoportunkat némi papír-írószerrel (fénymásoló lapok, ollók, ragasztók, stb.)
Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
Szeptember 22-én, vasárnap tartják az Autómentes napot a budapesti Andrássy úton. Ezen alkalomból csoportprogramot tartunk, mely során közösen sétálunk végig a közúti forgalom elől elzárt sugárúton, ahol rengeteg program vár majd ránk.
Találkozó: 2013. 09. 22-én, 9:45-től lesz az Oktogonon, a Burger King előtt.
A programra minden gyermek hozzon magával némi innivalót és egy kis táskát, amibe a programok során kapható kis ajándékokat el tudják pakolni.
Elbúcsúzni 12:30-kor fogunk a találkozó helyén.
 
Szeptember 28-án, szombaton lesz a tanév első nagyvasúti programja, az AK! 
Találkozó: 2013. 09. 28-án, 8:45-kor lesz, a Kosztolányi Dezső téren
Ami feltétlenül legyen a gyerekeknél: 
 • 2 db BKK jegy, vagy Budapest bérlet
 • inni-, ennivaló
 • esetleg némi zsebpénz a büfére
 • valamilyen középkori hangulatot idéző tárgy
Elbúcsúzás: 16:45-kor a találkozó helyszínén
 
Következő szolgálat: október 3.
 
csoportpulóverek megrendelés alatt állnak, jelenleg a prototípus után kért változtatásainkhoz próbál megfelelő színű pulóvereket keresni a gyártó.
 
Tisztelt Szülők!


Sok szeretettel meghívjuk Önöket, a 2013. október 03-án megrendezendő, az idei tanévről szólószülői értekezletünkre.
Helyszín: Gyermekvasutas Otthon, Klub szoba
Időpont: 2013. október 03. (csütörtök) 17:45
Vége: körülbelül 19:00 (A szülői értekezletnek a gyerekek szolgálatával egy időben lesz vége, így Hűvösvölgyből közösen mehetnek haza.)

Előrelátható témáink:

 • a tanév általános rendje (szolgálatok, csoportprogramok)
 • túrákkal (azok anyagi támogatásával) kapcsolatos változások
 • csoportkassza
 • szokásrendszerünk (csoporttepsi, csoportállat)
Megjelenésére feltétlenül számítunk! 
Kérjük egy válasz e-mailben jelezzenek vissza számunkra, hogy gyermekük részt tud-e venni elkövetkezendő programjainkon!
 
Csoportunk féléves naptárát az email csatolmányában is megtalálhatják!Szövegközi kép 1

[divider]

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!
 
Ahogy előző emailünkben is írtuk a következő szolgálat 09. 18-án, szerdán lesz. 

Találkozó 6:30-kor a Széll K. téren, az M2-es metró kijáratánál (mozgólépcsők tetejénél) lesz.

Kérjük ne feledjék ellenőrizni, hogy gyermekük elpakolta-e a kötelező szolgálatos felszereléseit, amelynek listáját a tankönyvben és a Segédletben is megtalálhatják (http://sihuhu.com/szakmai/). A lányok október 5-én fognak először nadrágban szolgálni, ezért addig ők mindenképpen készüljenek meleg harisnyával! (http://sihuhu.com/2013/09/oktober-5-ig-marad-a-szoknya/) Kérjük különös figyelmet fordítsanak a karóra meglétére, ugyanis az utóbbi időben sajnos az állomásfőnökök ennek hiánya miatt küldik le a szolgálatból a legtöbb gyermeket. Valamint a kötelező felszereléseken kívül kérjük, hogy a gyerekeknél legyen egy váltópóló is. Valamint, amennyiben a táborozás előtt nem tették, kérjük küldjék el gyermekükkel az év végi bizonyítvány fénymásolatát is!
Búcsúzni 19:30-kor fogunk a Széll K. téren, a 61-es villamos megállójában.
 
Kérjük önöket, hogy egy válasz emailben jelezzék számunkra, hogy gyermekük részt fog-e venni a szolgálatban!
 
Örömmel jelenthetjük, hogy elkészült a Gyermekvasút „éves naptára”, így a következő szolgálatban a gyerekeknek mi is ki tudjuk adni csoportunk programnaptárát, egészen a január végi programjainkig.
 
Addig is a legfontosabb programjaink: 
 
 • Csoportprogam – Autómentes nap: szeptember 22. (vasárnap délelőtt)
 • Nagyvasúti program – „AK! A Királyság”: szeptember 28. (szombat), találkozó 8:45 Kosztolányi Dezső tér, búcsúzás: 16:45 Kosztolányi Dezső tér. (http://sihuhu.com/2013/09/ak-akarod-a-kiralyasagot/)
 • Szolgálat – Október 3. (csütörtök)


A következő tanfolyam megnyitója október 5-én lesz. A tanfolyamra jelentkezés rendje teszt jelleggel megváltozik! Erre a tanfolyamra csak az 5. és 6. osztályba járókat várjuk, akiknek szept. 23-tól a gyermekvasút weboldalán kell majd jelentkezni!

[divider]

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Már alig pár nap van hátra a Gyermekvasút legizgalmasabb programjáig, a kéthetes táborig. A táborról a legfontosabb információkat a csatolmányban található levelekben találják. Kérjük, amennyiben ezt még nem tették, jelezzék számunkra, hogy gyermekük a tábor melyik időszakában vesz részt!

A tábor első napján, augusztus 13-án, kedden szolgálni fogunk. Ezen a napon a gyerekeknek az évközi szolgálatokkal ellentétben nem biztosítunk kísérést a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között. Ezért kérjük, hogy gyermekükkel és a csomagjaikkal 7 órára szíveskedjenek a Gyermekvasutas Otthonba fáradni. (A 61-es villamos felújítási munkálatok miatt nem a megszokott megállójából, hanem a Széll K. tér Nyúl utcához közelebb eső részétől indul). A táborba 7 órától történik a bejelentkezés, mely során elkérjük önöktől az igazolványokat (Diákigazolvány, TAJ kártya fénymásolata), a bérleteket (kötelező: BKK bérlet, amennyiben van MÁV arcképes és más utazási kedvezményre jogosító kártyák), a tábor költségét, a Gyermekvasutas Ellenőrzőt, a szülői nyilatkozatot, valamint a rendszeresen szedendő gyógyszereket! Ezen kívül kérjük, a bejelentkezésnél mutassák be nekünk a gyermek iskolai bizonyítványát! Mivel kedd délelőtt még az előző turnusban táborozók lesznek a faházakban, ezért a gyerekek csomagjait napközben csak az öltözőbe tudjuk elzárni, kérjük, készítsék egy könnyen elérhető helyre az aznap szükséges szolgálatos felszerelést (kérjük, hogy a gyerekek ne a szolgálatos ingükben érkezzenek, azokat is a táskában hozzák).
Kérjük, hogy a gyermeküknek csak annyi élelmiszert csomagoljanak, amennyi az első napon el fog fogyni, hiszen a tábor során a gyerekek csak ásványvizet tárolhatnak a faházban. Viszont a gyerekeknek lehetőségük lesz a napi 5 étkezésen és díjmentes védőitalokon kívül egyéb inni- és ennivalót vásárolni napközben.

A hivatalos levélben felsoroltakon felül legyen a gyerekeknél:
 • játszósruha
 • 3 darab egyforma, ruhára varrható gomb
 • nyakbaakasztó
 • a vasúton kívüli hobbijának bemutatására szolgáló eszközök (hangszer, öltözék, tacepao, sporteszköz, kotta, stb.)
 • esetleg napszemüveg

2013. augusztus 17-én lesz a csoportunk családi napja. A találkozó a szülők részére 9:30-kor lesz a Gyermekvasutas Otthon teraszán. A nap során egy vonatozással egybekötött kirándulást tervezünk a János-hegy oldalába a Normafáig, ahova különleges családos játékokkal készülünk. Ezután egy gyors alapanyag beszerzést követően ellátogatunk a Virágvölgy állomáson található kisházba, ahol a családoknak egy szendvicskészítő versenyt hirdetünk. A Virágvölgyben töltött idő során az anyukák bemutathatják a csoportnak az általuk készített süteményeket, hiszen mind tudjuk, hogy „anyu sütije a legfinomabb”. Kérjük, hogy ehhez a versenyhez az anyukák készüljenek előre némi süteménnyel. A virágvölgyi programok után sort kerítünk egy rövidebb tanévzáró szülői értekezletre is, amelyen reméljük valamennyien részt tudnak majd venni. A nap végén közösen utazunk vissza Hűvösvölgybe, ahol terveink szerint 17:00-kor fogunk elbúcsúzni. Kérjük a tábor első napjáig jelezzék számunkra, hogy megközelítőleg hányan tudnak részt venni a családi napon!

Az év eleji szülői értekezleten ígéretet tettünk arra, hogy a gyerekeknek készítünk csoportpulóvert, melynek a csatolt képen látható prototípusa a napokban készült el. A végleges pulóver ettől annyiban fog eltérni, hogy színe sötétebb, és mintája nagyobb lesz (a képen egy M-es pulóver látható). A pulóver ára az első rendelés során 2700 Ft lesz. Amennyiben rendelni szeretnének a pulóverből, kérjük, hogy a jövő hét folyamán (aug. 16-ig) szíveskedjenek kitölteni az alábbi linken található táblázatot: http://sihuhu.com/15 Kérjük, hogy rendelt mennyiségtől függő összeget a kéthetes tábor során adják át számunkra. (https://docs.google.com/forms/d/1vwue8I74oHm7N_NpUgPtyAzdGl29Ng5n2LmHlvVC1Mo/viewform)

Hagyományainkhoz híven az egyik este (augusztus 21-én), egy közös tábori hajókázásra invitáljuk önöket gyermekükkel a Duna fővárosi szakaszára (részletek a csatolmányban). A szolgálatokon kívül erre a két programra is sok szeretettel várjuk az 51. tanfolyamosokat a szüleikkel együtt!

[divider]

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!
 
Hamarosan elérkezik a gyermekvasutas tanév fénypontja, a kéthetes tábor! Az ezzel kapcsolatos hivatalos értesítést több héttel ezelőtt postára adtuk a táboroztatható gyerekek részére, amely már (értesüléseink szerint) legtöbbjükhöz meg is érkezett. A borítékban található hivatalos leveleket az email csatolmányai között is megtalálják. A hivatalos levélben felsoroltakon felül legyen a gyerekeknél: 
 • játszósruha
 • 3 darab egyforma, ruhára varrható gomb
 • nyakbaakasztó
 • a vasúton kívüli hobbijának bemutatására szolgáló eszközök (hangszer, öltözék, tacepao, sporteszköz, kotta, stb.)
 • esetleg napszemüveg
[button link=”http://sihuhu.com/wp-content/uploads/2012/12/táborlevél-2013-5jav.pdf” variation=”black”]Táborlevél[/button][button link=”http://sihuhu.com/wp-content/uploads/2012/12/SZÜLŐI-NYILATKOZAT2013.pdf” variation=”lightgrey”]Nyilatkozatok a táborozás megkezdéséhez[/button]
Ahogyan korábban említettük a tábor során, augusztus 17-én (napközben) kerül megrendezésre a Családi Nap is, melyről részleteket a jövő hét folyamán tudunk mondani. Hagyományainkhoz híven az egyik este (augusztus 21-én), egy közös tábori hajókázásra invitáljuk önöket gyermekükkel a Duna fővárosi szakaszára. (részletek a csatolmányban). A szolgálatokon kívül erre a két programra is sok szeretettel várjuk az 51. tanfolyamosokat a szüleikkel együtt!

A sátortáborról készült fényképek az alábbi linken érhetőek el: http://keptar.gyermekvasut.hu/index.php/Csoportok/15csoport/satortabor-2013-velence-pancsolotabor_15csoport

hajoka

[/box_warning]

[divider]

[quote]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Az elkövetkezendő hetekben több program is lesz vasutunkon, melyekre ugyan nem hirdetünk meg külön csoportprogramot, de sok szeretettel várjuk gyermekeiket.

 

Június 15-én, szombaton lesz az 50. és 51. tanfolyamosok avatási ünnepsége. A tanfolyamosok részére a találkozó 8:30-kor lesz, a program 10:30-kor kezdődik.

 

Június 22-ről, 23-ra virradóan lesz a Múzeumok Éjszakája, mely során a vonatok éjjel is közlekedni fognak. Az éj során az ifivezetők látják majd el a szolgálatot.

 

sátortábor július 1-4-ig lesz Velencén, a Pancsolótáborban. A sátortáborról részleteket a csatolt emailben találnak. A program költsége 8000 Ft, melyből 4000 Ft előleget kérjük az avatás, vagy a Múzeumok Éjszakája napján juttassanak el nekünk (részletek a levélben).

 

Mivel a június 29-ére tervezett Családi napra sokan már nyaralást terveztek, ezért ezt az alkalmat augusztus 17-ére halasztottuk. Ez a nap kéthetes tábor egyik szombati pihenőnapjára esik, sok szeretettel várjuk az összes rokont és ismerőst egy közös (rövidebb) Budai kirándulással és vonatozással egybekötött Családi vetélkedőre! A program részleteket (találkozó, programok, stb.) később tudunk mondani.

 

Kérjük egy válasz emailben jelezzék számunkra, hogy gyermekük tud-e jönni a Sátortáborba és, hogy melyik nap tudnák nekünk az előleget átadni valamint, hogy részt tudnak-e venni a a tábori családi napon!

 

A kéthetes tábor aug. 13. 7:00-tól, aug. 27. 11:00-ig tart. Költsége: 20 000 Ft részletek hamarosan.

Ifiszolgálat: augusztus (29.)

A ballagás aug. 31-én, a következő tanév első szolgálata szept. 1-én lesz.

 

A nyári szünet alatt is keressenek minket bátran, kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk!

Tibi  Dávid  Lonci

[divider]
Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!
 
Ahogyan korábbi e-mailjeinkben is írtuk a május 11-i métaselejtezőt most szombatra, május 25-re halasztották. A további gyakorlás és szurkolóeszközök gyártásának céljából korábban, már 12 órakor találkozunk Hűvösvölgyben, a Gyermekvasutas Otthon teraszán. Kérjük, hogy a gyerekek sportos, koszolható öltözetben érkezzenek, valamint  inni-, és esetleg ennivaló is legyen náluk (a program során jutányos árú büfé is üzemelni fog). Reméljük, hogy az új időpontban is sokan részt tudnak majd venni a programon.
A program körülbelül 16 órakor ér véget, elbúcsúzni a Gyermekvasutas Otthon teraszán fogunk.
 
A következő szolgálat május 28-án, kedden lesz. Találkozó 6:30-kor a Széll K. tér M2 kijáratánál.
Kérjük, hogy most is nagy figyelmet szenteljenek a kötelező szolgálatos felszerelésekre (a lányok most is szoknyában fognak szolgálni).
Búcsú: 19:30 Széll K. tér 61-es villamos megállója
 
Sportválasztó 2013. június 1-én lesz (egész napos program, részletek hamarosan).
 
A Szakmai Döntő 2013. június 7-én, pénteken lesz a tanfolyamról már ismert Baross Gábor Oktatási Központban. Találkozó 14:45-ig, az Erkel színház előtt. Elbúcsúzás: röviddel 19 óra után az épület főbejáratánál.
 
Az 50. tanfolyammal érkezetteknek az avatás tervezett főpróbája június 8-án lesz 14:30-16:00-ig Hűvösvölgyben, az avatás tervezett időpontja június 15. lesz (részletek a szolgálat után e-mailben és az ellenőrzőben). 
 
Kérjük, hogy jelezzék számunkra, gyermekük részt tud-e venni a programjainkon.

[/quote]

[divider]

[quote]

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!
 
Ahogyan korábbi e-mailjeinkben is írtuk szombaton lesz csoportunk métaselejtezője. Ám a korábban leírtakkal ellentétben további gyakorlás és szurkolóeszközök gyártásának céljából korábban, már 12 órakor találkozunk Hűvösvölgyben, a Gyermekvasutas Otthon teraszán. Kérjük, hogy a gyerekek sportos, koszolható öltözetben érkezzenek, valamint  inni-, és esetleg ennivaló is legyen náluk (a program során jutányos árú büfé is üzemelni fog). Mivel a métaselejtező a gyermekvasutas csoportok közötti egyik legtekintélyesebb szabadidős versenye, ezért reméljük, hogy minél többen tudjuk magunkat képviselni ezen a programon.
A program körülbelül 16 órakor ér véget, elbúcsúzni a a Gyermekvasutas Otthon teraszán fogunk.
 
A következő szolgálat május 13-án, hétfőn lesz. Találkozó 6:30-kor a Széll K. tér M2 kijáratánál.
Ebben a szolgálatban is egy meglepetés-, tanfolyamos ifi fogja velünk tölteni a napot.
Kérjük, hogy a gyerekek hozzák magukkal a kötelező szolgálatos felszereléseket, valamint az esti turmixpartihoz némi turmixolható gyümölcsöt (2 banán, vagy 4-5 eper, vagy 2 barack, vagy 2 kiwi, stb.)
Búcsú: 19:30 Széll K. tér 61-es villamos megállója
 
Kérjük, hogy jelezzék számunkra, gyermekük részt tud-e venni a programjainkon.

[/quote]

[divider]

[button link=”http://sihuhu.com/2013/04/tavaszi-tura-pecsett/” variation=”green”]Tavaszi túra élménybeszámoló – Hraskó Anna (Borsi) élménybeszámolója[/button]

[quote]

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
 
A MÁNIA-n készült videók nagy része már elérhető a SiHuHu-n, az alábbi linkeken:
 1. http://sihuhu.com/2013/04/mania-az-i-vi-csoportok-tanca/
 2. http://sihuhu.com/2013/04/mania-a-tancok-vii-ix-x-xi-xiii-xiv-xv-csoport/
 3. http://sihuhu.com/2013/04/mania-a-tancok-ifik-ik-sok-es-a-tancklub/

Ahogyan azt az előző e-mailünkben jeleztük, a következő szolgálat most vasárnap, április 28-án lesz, mely során szintén nem fognak majd tétlenkedni a gyerekek, ugyanis aznap lesznek a „Gyermekvasút nyomában teljesítménytúra” és a „Gépészeti Nyílt napok” c. rendezvények is, amihez persze ismét egy különleges menetrend fog társulni (http://sihuhu.com/2013/04/a-xii-gepeszeti-nyiltnapok/ ,  http://sihuhu.com/2013/03/a-gyermekvasut-nyomaban-ismet/ ). Sőt, ezen a napon -hosszú idő után újra- együtt szolgálunk az I. csoporttal.

Találkozó: 6:30 Széll K. tér M2 kijárat
Búcsúzás: 19:30 Széll K. tér 61-es villamos megállója
Kérjük most is nagy hangsúlyt fektessenek a kötelező szolgálatos felszerelések meglétére (fekete (ünneplő) cipő, fiúknak: fekete zokni, lányoknak fehér térdzokni, fehér ing (blúz), Gyermekvasutas Ellenőrzőkönyv, Segédlet, síp, 2 db kéken író golyóstoll, karóra, számológép, zsebkendő és estére váltópóló (részletek a Segédletben))
!
 

 

Kérjük (amennyiben még nem tették) egy válaszüzenetben tájékoztassanak minket arról, hogy gyermekük részt fog-e venni a szolgálatban!

 

Vélhetően május 1-jén fog kihirdetésre kerülni a Szakmai Középdöntő eredménye a Gyermekvasutas otthonban és a SiHuHu-n.

 

Az általunk kiadott féléves naptárban található „Métaselejtező” időpontja 2013. 05. 11. 14:00 lesz, amikor a 2, 5, 6, 7, 8, 9, 15 csoportok fognak egymással megmérkőzni.

 
A sátortábor időpontja július 1-4. lesz, amennyiben az időjárás nem lesz kedvező, előfordulhat, hogy 2-3 nappal későbbre csúsztatjuk, erről részletes információkkal csak később tudunk jelentkezni.

 

[/quote]

[divider]

[box_info] [divider] [/box_info]

Az ifik elérhetőségei
Az ifik elérhetőségei
II. féléves naptár
II. féléves naptár

[button link=”http://sihuhu.com/szakmai” variation=”rust” size=”large”]SiHuHu.com/szakmai || Kattints IDE![/button]

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.