Kultúra

Sport szelet

Megérkezett, itt van végre a várva várt tavasz. Vége az otthonülésnek, punnyadásnak, végre ki lehet menni a szabadba. Bátran fogd meg a bakancsod, egy halászgatyát és irány az erdő! Ilyenkor gyönyörű a természet, a túrázáshoz ideális. Ha az ember túrázik, akkor rengeteg energiát elhasznál. Itt egy kis süti receptje, amit otthon pillanatok alatt elkészíthetsz és magaddal vihetsz, hogy legyen miből erőt merítened a kimerítő túrázás közben.

Hozzávalók :

  • 50 dkg darált keksz,
  • 4 evőkanál kakaópor,
  • 20 dkg kristálycukor,
  • 2 dl tej,
  • rumaroma,
  • 25 dkg margarin,

 

A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön a sütés után (a biztonság kedvéért tehetünk alá fóliát). Tegyük be a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül! Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 evőkanál étolajjal felolvasztunk, rákenjük a sütire, visszatesszük a hűtőbe és hagyjuk kihűlni, azután forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!

 

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

1 hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .