Kultúra

Fényvillamos 2012-ben is!

Fényvillamos 2012-ben! Forrás: BKK
Fényvillamos 2012-ben! Forrás: BKK

 [quote]

2012. december 9-től, Advent második vasárnapjától újra feltűnik a pesti korzón és a budai oldalon a csillogó díszruhába öltöztetett karácsonyi villamos: az idén a 2A jelzésű vonal mellett a 19-es és a 47-es villamos vonalán is találkozhatnak vele utasaink. A Fényvillamos immár negyedik éve közlekedik majd a karácsonyi időszak alatt, szebbé téve városunkat és fényesebbé az ünnepeket. A Fényvillamost utasaink normál BKK-díjszabás mellett vehetik igénybe.

Immár hagyomány, hogy a karácsonyi időszakban útjára indítjuk a budapesti fényvillamost. Kezdetben még csak az időközben a világ egyik legszebb villamosvonalai közé választott 2-es vonalon járt a Fényvillamos, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel már nem csak a Duna-korzón, hanem a budai oldal villamosvonalain is feltűnt a csillogó jármű. A téli ékszerként is emlegetett UV nosztalgiavillamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterét pedig ünnepi díszítés teszi hangulatossá, így kívül-belül igazi karácsonyi hangulatot teremt, amerre elrobog.

A járat normál díjszabással vehető igénybe.  Hétfőtől péntekig a 2A, szombaton és vasárnap a 47-es, a két ünnep közötti időszakban pedig a 19-es villamos vonalán szállítja utasait, de december 24-én, Szenteste, és Szilveszter napján, december 31-én a járat közlekedése szünetel.

A hagyományokhoz kapcsolódóan a Fényvillamos az idén is különleges péntek éjszakai csavargásra hívja vállalkozó kedvű utasait: december 14-én Budán, Hűvösvölgy, Farkasrét és Kamaraerdő, míg december 21-én Pesten Pesterzsébet, Kispest és Pestlőrinc villamosvonalain barangol az éjszakában. A városnéző járat mindkét esetben a 2A jelzésű villamosok Boráros téri  végállomásáról indul este 21 órakor. A túra részvételi díja 800 forint/fő, amelyet a helyszínen kell fizetni.

December 15-én és 28-án a fotósok kívánságát teljesítjük: a Széll Kálmán térről mindkét napon 22 órakor indul a sok-sok megállással tarkított, öt-hat órás fotóstúra a Fényvillamossal, amelynek részvételi díja 2000 forint/fő. December 15-én Buda, míg 28-án éjjel Pest villamosvonalain kaphatják lencsevégre a csillogó járművet mindazok, akik vállalkoznak a hosszú, hideg, ám annál izgalmasabb kalandokat és látványt ígérő útra. Mivel a villamoson nincs fűtés, kérjük, öltözzenek melegen!

BKK.hu

[/quote]
Fényvillamos 2012-ben! Forrás: BKK
Fényvillamos 2012-ben! Forrás: BKK

Továbbiak: http://bkk.hu/2012/12/fenyvillamos-2012-ben-is/

 

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .