Gyermekvasút

Mikulásvonat (december 6-7-8.)

Mikulásvonat kisejlik a ködből (Fotó: Kókai Károly)
Mikulásvonat kisejlik a ködből (Fotó: Kókai Károly)
[box_warning]Még kapható néhány jegy a december 6-án pénteken közlekedő mikulásvonatokra. Szombatra és vasárnapra viszont már szinte teljesen elfogytak a jegyek.[/box_warning]
[quote]2013. december 6-án pénteken, 7-én szombaton és 8-án vasárnap a Mikulás ismét ellátogat a Gyermekvasútra.

On-line jegyvásárlás

Mikulásvonat
Mikulásvonat

A Mikulásvonaton a gyerekek és szüleik együtt utazhatnak a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal. A vonat indulása előtt és beszállás után a gyerekek a krampuszokkal együtt várják a Mikulás érkezését. Közös énekléssel, versmondással, játékkal készülnek a fogadására. Menet közben a Mikulás minden kisgyerekhez eljut. Elbeszélget velük, majd megajándékozza őket egy-egy hagyományos, édességből és gyümölcsből álló mikuláscsomaggal. Hűvösvölgyben a mikulásvonat indulása előtt, avagy érkezése után szintén közös játékra hívjuk a gyerekeket. Az állomás előtti téren krampuszok foglalkoztatják őket, táncolnak és énekelnek velük.

Közös utazás a Mikulással

A rendezvényre természetesen a szülőket és nagyszülőket is várjuk. Ajándékcsomagot ugyan csak a gyerekek kapnak a Mikulástól, de az utazás a felnőtteknek is különleges élményt jelent.

A mikulásvonatok a téli menetrendben meghirdetett rendes személyszállító vonatokon felül közlekednek. Menetrend szerint csak a két végállomáson, Széchenyi-hegyen vagy Hűvösvölgyben lehet a vonatra fel- és leszállni.

Indulási idők:
  • Hűvösvölgy állomásról: 8:20, 9:20, 10:30, 12:20, 13:45
  • Széchenyi-hegy állomásról: 9:15, 10:40, 12:10, 13:35, 15:10

A mikulásvonatok elővételben váltott jeggyel vehetők igénybe. A részvételi jegy tizennégy éven aluli gyerekek részére 1200 Ft, tizennégy éven felüliek részére 1600 Ft. Tekintettel a rendezvény jellegére, a mikulásvonatra a hat éven aluli gyerekek részére is kell jegyet váltani.

Mikulásvonat
Mikulásvonat

Jegyek a Broadway Jegyirodában személyesen, honlapjukon on-line, valamint a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben válthatók. Hűvösvölgyben keddtől péntekig 10:00-től 18:30-ig, hétvégén 10:00-től 17:00 óráig várjuk az érdeklődőket, hétfőn az árusítás szünetel.
További információ telefonon a Broadway Jegyirodától a (06 1) 340 4040, a Gyermekvasúttól a (06 1) 397 5393 számon kérhető.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a mikulásvonatra váltott jegyek csak egy útra érvényesek. A kiindulási állomásra valamely menetrend szerinti vonattal utazhatnak vissza. A visszautazáshoz a díjszabásban meghatározott menetjegyet kell váltani az állomási pénztárban vagy a jegyvizsgálónál.

On-line jegyvásárlás:
On-line jegyvásárlás

Partnerünk honlapja:
Broadway Jegyiroda[/quote]

A cikk forrása: http://www.gyermekvasut.hu/chrw_events.php?extend.575

Mikulásvonat 2013.
Mikulásvonat 2013.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .