Gyermekvasút

A bekötött nagykilátó kocsi

A kocsi egyik leggyönyörűbb pontja...
A kocsi egyik leggyönyörűbb pontja...
A díszes Széll Kálmán tér Fotó: vadjutka.hu
A díszes Széll Kálmán tér Fotó: vadjutka.hu

Azok, akik az elmúlt években nyitott szemmel járták a várost, bizonyára összefutottak már különféle textil díszítőelemeket viselő tárgyakkal. Ilyen gerillakötési akciónak volt köszönhető, hogy a Széll Kálmán tér fémkorlátjai is színessé és puhává változtak, de a városban több helyen a jelzőlámpa oszlopokat is a falragaszok helyett esztétikus textildarabok díszítettek.

Tavaly júniusban a Nyilvános Kötés Világnapja alkalmából lelkes horgolók egy csapata feldíszítette az egyik ICS típusú villamos teljes belső terét. A villamoskocsi akkor a 49-es villamosvonal utasainak hétköznapjait tette színesebbé, ám sajnos az elmúlt egy évben az 1450-es psz. kocsiról a dekoráció már teljesen eltűnt.

Az előbb leírt június 14-i világnap alkalmából a lelkes csapat egy a mi szívünkhöz is igen közelálló járművet, egy nagykilátókocsit vett gondjaiba. A járműben már javában zajlik a munka, hogy a szombati debütálásra minden csomó a helyére kerüljön. Reméljük, hogy a horgolással töltött rengeteg óra meghozza gyümölcsét és rajtunk kívül az utazóközönség napjait is színesebbé varázsolja majd.

A kocsi várhatóan szombaton a Hűvösvölgyből 10:45-kor induló vonattal teszi meg első útját utasokkal.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .