Cikkek Programok Tanfolyam

2 nap az Olimpián!

Hogy repül az idő! Alig 4 hónapja foglalták el a Hellászt, a múlt hétvégén pedig máris az Olimpiára látogathattak el a fiatal poliszlakók.

Összesen 68-an indultak el a Keleti pályaudvarról, az Isteneik, és az idősebb, tapasztaltabb Titánok kíséretében. Az utazás, mint az a görögöknél szokás, énekléssel telt, s így alig vették észre, máris Vámosgyörkön voltak. Itt a nagy hóban megnézték az állomás minden csodáját, az irodát, angolváltót, a bent álló mozdonyt, kisiklasztósarut, majd vonatoztak tovább Gyöngyösre. Innen kisvasút vitte őket Mátrafüredre, ahol a kollégiumban sok játék várta őket. Először is megépíthették saját városukat az eddig szerezett aranyaikból: vehettek bele krumpliföldet, Parthenónt, Zeusz-szobrot, agórát, majd kicsit az agyukat is megedzették az Olimpia előtt.

Vacsorázni egy közeli étterembe sétált el a társaság, Ezelőtt viszont még felsorakoztak a kollégium előtt, elénekelték a Hellász himnuszát, és az Olimpiai lángot is meggyújtották, jelezve: a megmérettetésig már csak egy éjszaka van hátra. Az étteremben meleg levessel, és pörkölttel várták a korgó gyomrú héroszokat. Jól megtömve a gyomrukat már képesek voltak arra, hogy a testüket is felkészítsék a megmérettetésekre: az este megtanulták a Hellász-táncot, szurkolóeszközöket készítettek, harcművészetet tanultak, rekordokat állítottak fel, akinek pedig kijött már a reumája, nyuggertornán vehetett részt. Természetesen jól elfáradtak, egy gyors zuhany után kimerülve bújtak az ágyukba, hogy kialudják magukat a másnapi Olimpiára.

Másnap reggel mindenki összekészíttette harci- és sportfelszereléseit, magába tömte az erősítő kakaós csigáját és proteingazdag kakaóját, majd megindultak a küzdőtér felé. Viszonylag sokat kellett sétálni, bokáig érő hóban, de a táj szépsége mindenért kárpótolt mindenkit. Bizony ritkán látni Görögországban ilyen szép havas hegycsúcsokat!

Végre a küzdőtéren a városállamok megtudták, hogy a győzelemhez az aranydobozt kell megszerezniük, s a sajátjukat megvédeniük. Mindent beleadtak, futottak, gurultak, bukfenceztek a hóban!

S így le is zajlott az Olimpia, nem volt más hátra, mint visszatérni a szállásra, megebédelni, felszedni a cuccokat és hazatérni. Az eredményt csak Vámosgyörk állomáson tudták meg a poliszlakók, hiszen még a doppingvizsgálatokat el kellett végezni. A Játékokat Dion városállama nyerte, de persze a többiek is részesültek a babérkoszorút helyettesítő nyalánkságokban.

 

Hraskó Anna

Pajtás: XV.
Tanfolyam: 58-59.
II. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .