Cikkek Tanfolyam

Szolgálatban a tanfolyamos ifik

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy február hatodika. Hogy ne kelljen olyan sokat hiányoznotok az iskolából, láss csodát, az elsős ifivezetők álltak szolgálatba. Mivel ugye nekünk is fel kell elevenítenünk szakmai tudásunkat és a gyakorlati készségeinket, kapva kaptunk az alkalmon.

A nap menete tulajdonképpen azonos a szokványos, mondhatni szokásos szolgálatokkal. Reggel ugyanúgy találkoztunk a Széll Kálmánon és ugyanúgy a 61-es villamossal közelítettük meg az otthont. Az első érdekesség (időrendben talán ide tudom leginkább sorolni) az volt, hogy a vezénylést kivételesen nem Gyula bácsira bíztuk, mi osztottuk be magunkat, az állomásokra és vonatokra.

Sima, Ct-s nap lévén nem okozott nagy kihívást a szolgálat ellátása, ezért a 4 nyitva tartó állomáson kényelmesen elfértünk mind a 17-en. (A szemfüleseknek feltűnhet, hogy mi, elsősök csak 14+2-en vagyunk, és igen, nem írtam el, ugyanis velünk tartott Erdélyi Dóri is, ezzel képviselve a nyolcadik csoportot.)

A szakszerű munkavégzés mellett helyet kapott egy fantasztikus hangulatú éneklés, illetve reggel és este egy ifik által ifiknek szervezett reggeli, és esti játék. Mind a kettő nagyon jól sült el és igazán izgalmasan telt a nap is.

Összességében így a lovagkor végén, a Hogwarts felemelkedésének hajnalán egy kis kiszakadás a különféle keretekből és visszacsöppenés a klasszikus szolgálatokba igazán nem ártott meg senkinek.

Cikket írta: Szőnyi Máté

Nagy Ivett

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .