Egyéb Érdekesség Friss Gyermekvasút Hírek NVP Programok

Mosoly vonata

A Mosoly vonata egy 1957-ben készült rövid dokumentumfilm, amelyet a Gyermekvasút tizedik évfordulójára készítettek (A számmisztika senkit se zavarjon meg, a film valóban elkészült egy évvel hamarabb) .

Célja a gyermekvasút bemutatása és népszerűsítése volt a nagyközönségnek. Ebben igen jó eredményeket értek el akkoriban a hangulatos kisfilmmel. Ennek következtében ismerik még ma is sokan az időközben legendává vált filmet.

A Körözvény közeledtével gondolt egy merészet a GYVTV csapata és elhatároztuk, hogy a rendhagyó programra “felújítjuk”. Ezt a felújított változatot vetítettük le, mely reméljük mindenki tetszését elnyerte. Célunk nem a legprofibb megvalósítás és a cselekmény pontos rekonstrukciója volt, hanem sokkal inkább egy sajátos hangulatot teremteni a filmnek és élvezhetővé tenni a mai pajtások számára is. Emelett természetesen fontos a jelen és a múlt különbségeinek feltárása is.

Ha nem láttátok Körözvényen vagy most ismét kedvet kaptatok hozzá: https://youtu.be/3uh3wDN77Ew

Lugosfalvi Leó

Pajtás: 48. tanfolyam, X. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam, I. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..