Cikkek Egyéb Gyermekvasút Hírek NVP Vasúton

24 ok, hogy elgyere a Marathonra (24 reasons why)

Ha valamilyen oknál fogva még nem tudnád, hogy  milyen NVP esedékes a hétvégén és ‘neadjisten’ eddig azt hitted, hogy nem lesz programod van egy nagyon jó hírem. Mindenekelőtt katt ide az első ilyen témájú sihuhu cikkért, hogy mindenről mindent megtudhass, majd katt ide, hogy facebookon is nyomon követhesd az eseményt (és, hogy mi is nyomon követhessük, hogy ott leszel-e), vagy írj az újonnan létrejött messenger botnak, hogy ‘nvp’, mert ő mindenkinél okosabb és minden fontos dolgot leír neked!

Na, de miről is beszélek?

Hát persze, hogy az év első NVP-jéről, a Marathon-ról!

Gondolván azokra, akik valamiért tényleg nem hallottak még erről a programról nagyon gyorsan azért itt is rögzítem a legfontosabbakat:

  • 24 órán keresztül métázni fogunk (!!4!44!)
  • A Lónyai utcai Református kollégiumban
  • Ebben az iskolában fogunk majd aludni is, így hozzatok magatokkal alvós cuccot (hálózsák, polifoam, pizsi, másnapi ruha, fogkefe, fogkrém, törölköző, papucs, tusfürdő)
  • Hozzatok mozgós, sportos ruhát is a métához, illetve a delelőtti programhoz
  • Legyen nálatok kulacs (a büféhez) és tányér, illetve evőeszköz (a vacsihoz)
  • A fenti kettő nagyon fontos, úgyhogy ezt leírom még egyszer
  • Kulacs és evőeszköz!!
  • Nézzétek meg a Sátorfesztes méta szabályvideót, ugyanis ezek a szabályok itt is érvényesek lesznek, azzal a különbséggel, hogy (mivel a méta az iskola benti tornatermében lesz) itt a falat ért labdát úgy számítjuk, mintha az még a levegőben lenne, tehát nem kell emiatt újat ütni automatikusan
  • Legyen nálatok másnapra reggeli (ez nem lesz külön biztosítva) és pénz a büfére

Röviden ennyi azokból a dolgokból amit tudnod kell ha eljössz. Igen ám, de felmerül a kérdés:

Miért érdemes eljönni?

Jogos kérdés. Válaszként összegyűjtöttem Nektek 24 (érted, mert 24 óra) indokot, amiért megéri részt venni a Marathonon.

1. 24 órán keresztül métázunk

Tudom-tudom, ha ez a program előkerül, mindig ide jutunk ki és már a könyökötökön jön ki. Én is leírtam már korábban. De lássuk be, egy olyan rekordot állítunk be, amit valószínűleg a vasúton előttünk soha senki. Talán egy ideig nem is fog. Métázni amúgy is menő, de gondolj csak bele. Mikor métázol éjszaka, vagy hajnalban?

2. Guinnes és expo blokk

A délelőtt folyamán a Guinnes tábori esti program mintájára lehetőségetek lesz egymas rekordjait döntögetni és akár csak a non-stop métával, ezzel is próbára tenni a határaitokat. Ez azért nagyon nagy szó, mert ellentétben a táborral, itt nem egy turnus legjobbja kerül ki a végén, hanem mivel (majdnem) minden csoport ott lesz, méltán mondhatjuk, hogy a vasút legjobbja.

3. Esti program

Minden ami lefekvés előtt kell. Lesz mese (szavazzatok facebookon 😉 ), lesznek közdok-os oktató filmek az igazi klasszikusok közül, de az elevenebbek vérfarkasozhatnak vagy torpedózhatnak is.

4. Just Dance

Benned van a bugi? Van egy jó hírem! A Gunnies blokk alatt rendes, X-Boxos Just Dance-el való játékra is lehetőséged lesz. Mutasd meg, hogy te vagy a legjobb és érd el a lehető legmagasabb pontszámot.

5. Mozdonyszimulátor (MSTS)

Ha elfáradtál csak látogass el a VB sarokba és vedd kezedbe az irányítást.

6. Torpedó

Ugyan már korábban is utaltam rá, de ez a játék megér egy külön bekezdést. Az esti program alatt megmutathatod, hogy Te vagy a vasút legjobb stratégája, a sztár, a legjobb, a király. Lődd ki az összes hajót, hogy az élre törhess!

7. Mindenkivel métázhatsz

Ugyan nem egyszerre, de minden csoport métázik majd. Lesz olyan idő is, mikor bárki kedve szerint beállhat, így jóformán bárkivel játszhatsz. Elleshetsz néhány apró taktikát, vagy trükköt a többi csoporttól, ami majd a métaselejtezőn még sokat fog érni.

8. Minden csoport megfordul

Hasonló az egyel fentebb leírtakhoz, de nem győzöm elégszer leírni, hogy milyen szuper mikor mindannyian együtt vagyunk. Tudom-tudom, ez minden NVP-re igaz, de ez akkor is nagyon jó. Bárkivel beszélgethetsz, új ismerősöket, barátokat szerezhetsz bármelyik csoportból.

9. 24H fotózás

A nap folyamán egyszer egy hatalmas ’24H’ alakzatba formálódunk majd, így megörökítve ezt a rekordot. Légy része a képnek, hogy legyen mit mutogatni az utókornak.

10. Kigyúrhatod magad

Toldi kondizni király. Ha nem is az a célod, hogy minden rekordot megdönthess, edzésnek tökéletes. Egy kis fekvő, aztán felülés, majd 4 ütemű fekvő és már el is indultál a „számör bádi” felé vezető úton. (Szeptemberben?‍♀️)

11. Bármikor focizhatsz

A délelőtti Guinnes alatt akár mikor kedved szottany egy kicsit rúgni a labdát az ütés helyett, folyamatosan vár a foci állomás. Nem kell előzetesen regisztrálnod vagy jelentkezned. Csak menj el az állomásra és már tiéd is a pálya.

12. Írhatsz vezénylést

A VB sarok nem csak a mozdonyszimulátort rejti magában. Egy kis időre lehetőséged lesz nevelőnek lenni, írhatsz fiktív vezényléseket és azt tehetsz a kétszázasra akit csak akarsz.

13. Megismerheted a jóga világát

A Guinness sportok alatt ezt a „különleges” és a közbeszédben gyakran használt, ám a valóságban kevésbé ismert sportot is kipróbálhatjátok. Ha tesztelni szeretnéd hajlékonyságot, tegyél egy próbát ezzel.

14. VIP Büfé

Szereted a büfét? (Tudom, tudom, van az a kisebbség aki nem). Most ez nektek szól! A VIP büfé prémium alapanyagokból készülő termékekkel próbál meg titeket elcsábítani.

15. Toy Story 4

A meséről szintén volt már szó, és tudjuk…. nem ez az első dolog amire utólag hivatkozunk, de ha átgondoljátok ez megér egy külön pontot! 😉 A Toy Story 4 megjelent Blu-Ray minőségben, és kapva kaptunk az alkalmon. Országos TV premier előtt nézd meg velünk holnap!

16. Írhatsz menetrendet is

A menetrend írás egy különleges tudomány. Mostanában kis túlzással ugyan, de minden szolgálatban más (és új) menetrendi kóddal találkozhattok. Itt bármilyen saját menetrendet vezethetsz be, te leszel az ura mindennek (is).

17. Közdokfilm

Úgy érzed nem láttál még igazán jó filmet ami a vasútakról szól? Én nem. De ha te igen, akkor itt lesz az alkalom, hogy ezen változtass. Nem kevesebb 16 közdokfilmet tudtok majd nézni az esti programon.

18. Együtt alszol a csoportoddal

Eddig csak azt hangsúlyoztuk, milyen jó, hogy minden csoport itt van. Azonban a ‘minden’ közül ott lesz az az egy is, amelyik a kedvenced. Egy ilyen megpróbáltatás remek csapatépítés, és éjszaka azokkal az emberekkel tudsz eltölteni öt és fél órányi alvásidőt, akiket szeretsz.

19. Társasjátékok

„Emlékszel arra a király játékra? A Rendelkezz okosanra!” – ‘Bocsmiez’ – Nem voltál Körözvényen? Nem érted mi történik az előző sorban? Vasutunk birtokában van néhány (azért amúgy elég sok) ifik által készített társasjáték, amik a régi és jól ismert klasszikusokat a gyermekvasútra specializálták. Emellett persze találkozhattok ezeknek az eredeti formájával is ;).

20. Messenger-botos játék

A SiHuHu új messenger-botja berobbant a köztudatba. Jutalmul erre a programra készül nekünk, nektek, neked egy kis játékkal. Az iskolában ezt vacsora időtől egészen reggel 9 óráig megcsinálhatod.

21. SzaSza blokk

Tudok menetrendet írni már.. vagyis.. öhm… Hogyiskellazt? Erről tudsz majd egy egy órás előadást hallgatni Füstös Istvántól a VB sarok berkein belül, 14.00-tól. Utána gyakrolatban is jöhet az írás 😉

22. „Ó, ez a kedvenc számom!”

Ha már szavaztál mesére, akkor valószínűleg találkozhattál a kérdőív végén egy sorral amit neked kellett kitölteni. Mindenkinek lehetősége volt zenét kérni a programra. Ha szeretnél erre egy jót bulizni a barátaiddal itt a lehetőség.

23. Éhes vagy?

Dobj be egy bolognai spagettit! Ugyanis ez a vacsora lesz biztosítva a programon. Ha szeretnél belőle enni, hozz magaddal tányért, evőeszközöket és poharat, hogy megkíméljük a környezetet a fölösleges műanyag étkészletektől!

24. Megint a méta…

Ha eddig eljutottál, tudom, hogy rád számíthatok! 😉

 

Szőnyi Máté

Pajtás: 48. tanfolyam, III. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam, XII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .