Cikkek Egyéb Tanfolyam

TTT – Tippek, trükkök tanfolyamra

Kedves Tanfolyamosok!

Holnap indul el a 64. Szörny Egyetem. Összegyűjtöttünk nektek néhány ötletet, ami segítheti az elkövetkezendő 4 hónapot.

 

  1. Ne aggódj! Tudjuk, hogy ez egy új dolog az életedben, és teljesen ismeretlen embereket láthatsz magad körül, viszont van egy pár ember, akikre bármikor számíthatsz. Az ifijeid! Ők azért vannak itt, hogy neked jó legyen. Ha elakadtál vagy esetleg éppen nem tudsz kivel beszélgetni a buszon vagy a villamoson, akkor velük mindenképpen lehet. Mindemelett egy csomó érdekességet tudnak neked mesélni a Gyermekvasútról, hiszen ők is gyermekvasutasok voltak.
  2. Ismerkedj! Hiszen van egy osztályod, ahol több tíz másik gyerek is jár, ha megismerkedsz közülük egy pár emberrel, biztosan találsz majd olyat, akivel jól tudtok beszélgetni, és azért ez sose rossz.
  3. Pótolj! Hiányoztál? Esetleg nem tudtál leírni valamit az órán, mert nem tudsz gyorsan írni? Nem baj! Ha van egy pár ember az osztályodból, akivel tanfolyamon kívül is tartod a kapcsolatot, kérd el tőle bátran, hiszen így neked is könnyebb lesz a következő tanfolyami napon. Ha valamit nem értesz meg, nyugodtan fordulj ifijeidhez, akik készséggel válaszolnak az ilyen kérdéseidre!
  4. Figyelj! Amikor órán vagytok, vagy éppen az egyik állomáson mondanak el nektek valami fontosat, akkor figyelj oda és ne beszélgess másokkal! Te is hamarabb érted meg, amit mondanak, ha figyelsz, amikor szükséges.
  5. Tarts magadnál egy kis kaját vagy üdítőt! Egy elméleti alkalom alatt is megéhezhetsz, és jobb, ha van nálad valami kis apróság, amit a szünetekben meg tudsz enni. Ugyanez igaz a szombati napokra is, hiszen ott csak egy ebédet fogsz kapni, ami nem túl sok ha jól belegondolsz, egy kis finomság vagy egy üveg víz, mindig jól jöhet az ilyen alkalmakon!
  6. Énekelj! Tudjuk, hogy a tanfolyam elején nem ismered a vasutas dalok jó részét, de a tanfolyam végére ezeknek a jó részét megtanulod majd, és amikor már nagyjából el tudsz énekelni egy dalt, akkor nyugodtan énekelj hangosan!

Németh Gergely

Pajtás: 54. Tanfolyam, I. csoport
Ifi: 64-65. Tanfolyam, VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .