Folk Fest 2023

 

 

Folk Fest

A június mindig egy fontos hónap a gyermekvasutasok életében, hiszen mindig ilyenkor kerül megrendezésre egy tanévzáró és nyárindító program. Bár a helyszín ismert, hiszen helyszín a tavaly megismert, idilli tóparti környezetben elhelyezkedő Tatai Ifjúsági Tábor ad majd otthont az idei igencsak sok újdonságot ígérő Nagy Vasúti Programnak. Az esemény a Folk Fest névre hallgat, mely utal arra, hogy itt bizony régi hagyományokkal és népi szokásokkal fognak két napon át megismerkedni a pajtások. Mivel még nem volt sose ilyen program így igencsak sok izgalommal készül a szervezőség. A program június 17-18. kerül megrendezésre, még mielőtt kitör a nyári szünet, de de a suli már véget ért, így ennél jobb lehetőség nincs is a  nyári vakáció elkezdésére

Kedvcsinálóként mindenképp nézzétek meg a tavalyi Hakuna MaTATA programról készült aftermovie-t!

Program

Rengeteg programmal és játékkal készülünk, hogy mindenki számára garantáljuk a jó hangulatot és élményeket. Az első napon a főszerep  a népi hagyományoké lesz, ugyanis délelőtt és koradélután több, mint 15 különböző állomáson ismerkedhetnek meg a gyerek régi hagyományokkal. Többek között lesz közös cipósütés, aminek során mindenki tud majd magának egy saját kis cipót készíteni, amit aztán egy nagy kemencében sütünk ki, ez tökéletes kísérője lesz az esti bográcsos vacsorának. A cipósütés mellett azonban várja a gyerekeket még majd többek között íjászkodás, nemezelés, kosárfonás, fafaragás, hímzés, makramézás, népdal és néptánc tanulás. A rengeteg népi hagyományokat őrző program után pedig egy hatalmas közös strandolás vár ránk a délután folyamán a tatai Öreg-tó hullámai között. Az estét pedig egy hatalmas táncházzal és egy táborhangulatot idéző esti programmal zárjuk, ahol pillecukorsütés, sportok, hennázás és hasonló programok várják majd a gyerekeket. Másnap a sport kerül majd a középpontba, ugyanis csapatos és egyéni népi sportokkal és játékokkal fognak a gyerekek megismerkedni a délelőtt folyamán., ezt követően pedig egy csobbanással zárjuk majd a két napot, mielőtt visszatérnénk a fővárosba.

A fent írtakból azonban már kitűnik, hogy mikre lesz leginkább szükség a két nap folyamán. A sportos ruházat, fürdőruha és naptej mindenképp be kell, hogy kerüljenek majd a táskákba.

Azért, hogy semmi fontos információról ne maradjatok le, kövessétek nyomon a SiHuHu oldalát és a program weboldalát, emellett pedig nézzétek a SiHuHu Instagramját, de érdemes a chatbotra is feliratkozni!

Mi már alig várjuk ezt a csodás két napot! Találkozunk június 17-én!

Találkozó

Szeretnénk mindenkinek felhívni a figyelmét, hogy a találkozó helyszíne módosult az eredetihez képest, a Déli pályaudvar helyett június 17-én (szombaton) 7:00-7:15 fogunk találkozni a Nyugati pályaudvaron, ahonnan különvonattal fogunk menni Tatára, melynek tervezett indulása 7:30.

A visszaérkezés vasárnap 18:30, Nyugati pályaudvar.

Hivatalos levél

Folkfestlevel
Kapcsolat
Emailen keresztül keressétek bátran akár közvetlenül is a szervezőket a folkfest@sihuhu.com címen keresztül.

Árak

  • A program látogatása a gyermekvasutas pajtásoknak alapvetően 16 000 Ft
  • MÁK-kártyával rendelkezőknek 14 650 Ft
  • MÁV-arcképes igazolvánnyal rendelkezőknek 14 500 Ft
  • Az ELSŐ NAPI (szombati) szolgálatos csoport tagjainak (II. csoport) 14 500 Ft
  • A MÁSODIK NAPI (vasárnapi) szolgálatos csoport tagjainak (III. csoport) 12 500 Ft
  • Az ételérzékenyeknek 12 500 Ft

Az árak alapvetően tartalmazzák a szállást, az étkezéseket és az utazást, valamint egy arculatos szövetkarszalagot . A programon akárcsak szolgálatok során a vegetáriánus étrendűeknek tudunk külön menüt biztosítani, így, azok, akik saját ételt hoznak allergia, érzékenység miatt, nekik hűtők és mikrók állnak  rendelkezésre, így nyugodtan tudnak maguknak előre elkészített meleg ételt is hozni, akárcsak szolgálatokban.

A programon a részvétel előlegfizetéshez kötött, amelynek befizetésére majd április 25-től lesz lehetőség a nevelőtanári irodában, ennek részletei:

Előlegfizetés

A program költségének előlege 8 000 Ft, amelyet mindenkinek a nevelőtanári irodában lesz lehetősége befizetnie, mivel csakis készpénzes fizetés lehetséges. Az előlegfizetési időszak kezdete április 25. (kedd), a határidő pedig június 09. (péntek), ez az utolsó nap, amikor még lehet majd előleget fizetni! Fontos, hogy a részvétel ehhez kötött! A fennálló összeget kérünk mindenkit, hogy a program napján hozza magával! Természetesen, aki szeretné a teljes összeget is befizetheti, erre is van lehetőség, ezzel a mi munkánkat is segítik.

Fontos, hogy az előleg befizetésekor kapott átvételi elismervényt mindenképp tartsátok meg, mivel az azon található QR kódon keresztül tudtok jelentkezni az első napi programokra, hogy min vennétek szívesen részt, mit próbálnátok ki a népi eredetű kézműves technikákból vagy játékokból. Ha esetleg nem működne a beolvasákor, akkor az alábbi gombra kattintva éritek el a kérdőívet. (A kitöltésnél szűrjük, hogy ki az, aki már ténylegesen befizette az előleget.)

Jelentkezés a népi kézműves foglalkozásokra és játékokra

A jelentkezést visszamondani és az előleget visszakérni legkésőbb június 09. szolgálat zárásig lehetséges, ezt követően sajnos már nem tudjuk az előleget visszatéríteni lemondás esetén!

Határidőn túli jelentkezés és előlegfizetés

Ha esetleg valaki nem tudja időben befizetni az előleget és jelentkezni, de szeretne jönni a programra, neki akkor mindenképpen kell erről egy e-mail t írnia a folkfest@sihuhu.com címre, az e-maillel együtt pedig, azon túl, hogy határidőn túl jelentkeznek, vállalnia kell azt is, hogy az előleg akkor is befizetésre kerül, ha esetleg a gyermek mégsem jönne el a programra.

Térkép

A program helyszíne: