Június eleje immár évek óta fontos időszak nekünk, vasutasoknak, hiszen ilyenkor tartjuk az év legfontosabb sporteseményét: a métakupát. Az idei év is tartogat újdonságokat, a történelem során először fordul ugyanis elő, hogy a kupáért folytatott harcra sátrakkal felszerelkezve várjuk a csoportokat. A június 8-9-én megrendezésre kerülő Sátorfesztnek a Family Fest-en már megismert Kamaraerdei Ifjúsági Park szolgál majd helyszínéül. Még egy fontos dolog lehet ismerős tavalyról: idén is lesz családi nap. Sok szeretettel várjuk a pajtások testvéreit, szüleit, nagyszüleit és családtagjait június 9-én, vasárnap!
A Sátorfeszten megrendezett döntő előtt azonban a selejtezőkre is sor kell, hogy kerüljön.

Nemrég kisorsoltuk a csoportokat, cikket is írtunk róla és egy folyamatosan frissülő Facebook esemény is született.

Figyelem! A május 11-i métaselejtezőket megtartjuk, a május 12-ieket azonban egy héttel későbbre, 19-re tesszük át a várható eső miatt. A május 19-i selejtezők beosztása megegyezik a 12-re kihirdetettel.

A legfontosabbak:

  • Május 11-én, szombat délután a II., VI., VII., XI., XIII.,
  • május 19-én, vasárnap délután a III., X., XII., XIV., XV.,
  • június 2-án, vasárnap délután az I., IV., V., VIII., IX. csoportok csapnak össze egymással.

A mérkőzések a Nagyréten fognak zajlani. A délelőtti csoportok találkozója reggel 8 órakor lesz az Otthon előtt, elbúcsúzni pedig 13:30-kor fognak ugyanott. A délutániak 12:30-kor találkoznak, majd 18 órakor zárják le a napot.

Mindenkit arra kérünk, hogy érkezzen csoportpólóban! Legyen nálatok naptej, valami fejfedő a napsütés ellen, illetve innivaló.
ProgramokSzombaton délelőtt a csoportok mérettetnek meg a különböző csoportos sportokban, miközben az elődöntőbe jutottak között lezajlanak a métakupa legfontosabb mérkőzései. Ebédig a métakupa is gazdára talál, a délután során pedig a legnagyobb sportolók is kipihenhetik magukat. A nap lezárásaként pedig egy rendhagyó estiprogrammal készülünk.

Vasárnapra sok szeretettel várjuk az egész családot, minden korosztály számára izgalmas programokkal: lesz élőcsocsó, buborékfoci, bogrács-verseny, medence, lézerharc, óriás szumó, és a pihenni és hideg limonádét kortyolgatni vágyók sem maradnak árnyék, piknik pokrócok és innivaló nélkül. Sőt! A vasút iránt mélyebben is érdeklődőket egy különleges szakmai programra is meginvitáljuk!

Friss információkért és további részletekért csatlakozz Facebook eseményünkhöz!ÁrakVendégeinknek lehetősége nyílik támogatói jegy vásárlására is, melynek ára 5000 Ft. Az ezekből befolyó összeget természetesen a program kiadásainak fedezésére, az esetlegesen fennmaradó pénzt pedig a gyermekvasutasok szabadidős programjainak támogatására fordítjuk. Támogatóinknak sorbanállás nélküli beengedést biztosítunk, illetve egy hálás tapssal valamint némi meglepetéssel köszönjük meg segítségüket.

Kérjük, a résztvevőnkénti előleget mindenki fizesse be a nevelői irodában!PólóA rendezvényen lehetőség lesz a képen látható sátorfesztes pólók megvásárlására és egyéni díszítésére is. Ezek ára 1500 Ft, átvenni pedig a becsekkolás során lehet majd őket. Fontos, hogy előzetes rendelés alapján tudunk pólót biztosítani. Itt lehet rendelést leadni május 26-ig.FőzőversenyA családi nap során egy gasztronómiai versenyre is sor kerül: vajon melyik csoport készíti el a legfinomabb paprikáskrumplit? Erre keressük a választ, ehhez pedig a Ti/Önök segítségére is szükségünk lesz, hiszen minden csoport a szülőkkel karöltve készíti majd el az ebédjét egy-egy bográcsban. Az alapanyagokat természetesen mi adjuk az étel elkészítéséhez, a titkos hozzávalókat, nagyi-féle recepteket és a főzéshez szükséges szakértelmet azonban minden csoportnak magának kell biztosítani. A zsűri alapos mérlegelése után a legfinomabb paprikáskrumplit készítő csoport és családtagjai különleges jutalomban is részesülnek.Térkép
Kérjük, a kisgyermekekre való tekintettel állatokat ne hozzatok magatokkal a helyszínre!
Amennyiben bármilyen kérdésetek merülne fel a rendezvénnyel kapcsolatban, forduljatok bátran az ifijeitekhez vagy közvetlenül hozzánk a satorfeszt@gmail.com e-mail címen!