Cikkek Egyéb Klub Programok

Kisvasúttal az ország körül!

Kedves olvasómnak már rögtön az első soromban csalódást kell, hogy okozzak ugyanis sajnos országunkat egy nagy egybefüggő kisvasúton nem tudjuk beutazni, azonban idén is jelentkezik a KBK, hogy ezt a problémát orvosolja! Azonban senki se ijedjen meg, nem vált hirtelen profilt a KisvasútBarát Klub és ad minden gyermek kezébe ásót, kapát, nagyharangot, hogy akkor uccu neki a határ, építsünk vasutat! Ellenben az év folyamán az alkalmainkon sok, általatok is jól ismert kisvasutakon kívül olyan helyekre is eljuthattok velünk mint az istvántelki járműjavító ódon csarnokai vagy a felsőpetényi bánya járatai. Idén mertünk nagyot álmodni és, hogy minél maradandóbb legyen az idei évünk egy őszi és egy tavaszi kétnapos kirándulásra is meghívjuk a nagyérdeműt, azonban az alkalmak listájáról majd a cikk végén. És ami természetesen idén sem maradhat el, az a pecsétgyűjtő füzet, amivel az első alkalmon már találkozhattok is majd!

Ezen felül egy fotópályázatot is hirdetünk, aminek keretein belül várjuk pályaműveket név és csoport megjelölése mellett a kisvasutbaratklub@gmail.com-ra! A pályázatra olyan képeket várunk az elmúlt három évből, amely bemutatja miért volt jó eljárni a klub alkalmaira, bemutatja egy alkalom hangulatát vagy csak szimplán egy, az alkalmaink valamelyikén készült kép. Természetesen az sem gond, ha már elballagtál a vasútról, a te képeidet is szívesen fogadjuk! A fényképek leadási határideje szeptember 30 és mindenkitől egy, azaz 1 darab képet várunk aki részt szeretne benne venni. Végezetül az általunk legjobbnak minősített képekből kiállítást rendezünk az otthon folyosóján.

És akkor térjünk is át arra az alkalomra amely megnyitja az évet. Az alkalomra ami klubunk 4. évének indulását jelzi. Az alkalomra ami… nos tehát értitek. Úgyhogy ha ha már most azon gondolkozol mi szakítson ki a suli és vénasszonyok nyara okozta fülledt hétköznapokból, vagy kirándulnál egyet egy nem mindennapi társasággal neked is mellettünk a helyed idén szeptember 23-án, amikor a Lillafüredi Állami Erdei Vasútra fogunk ellátogatni, annak is a garadnai vonalára. Találkozni 7:30-kor fogunk a Keleti pályaudvaron a nagy kijelző alatt, ahonnan füzesabonyi átszállással (550.sz Agria IR; 5142.sz személyvonat) érjük el Miskolc városát. Az elköszönés 20:00-kor lesz szintén a Keletiben az Eger felől érkező 551.sz. Agria IR érkező vágányánál. Mivel az alkalmon sokat vonatozunk, így kérünk mindenkit, hogy országbérletét még az alkalom előtt vegye meg magának, annak beszerzéséről mi nem tudunk gondoskodni!

A nap folyamán nem csak a LÁEV fővonalát ismerjük meg, hanem kipróbáljuk a miskolci villamost, megnézzük a LÁEV járműtelepét valamint kirándulunk egyet a közeli pisztrángtelepig és őskohóig. A KBK első alkalma mindenkinek egységesen 3500Ft-ba fog kerülni.

Ami mindenképpen legyen nálad:

Időjárásnak megfelelő öltözet

Egész napra inni- ennivaló

Országbérlet

Az alkalom költsége (3500Ft)

Jókedv

Amennyiben kedvet kaptál az alkalomhoz, nincs más teendőd, mint az alábbi kérdőíven jelentkezni rá! Ammenyiben mégsem tudsz majd jönni az alkalomra, azt legkésőbb csütörtök (09.21.) 18:00-ig jelezd felénk, ugyanis utána az alkalom teljes költségét be kell fizetned!

Bármilyen kérdés, kérés esetén forduljatok hozzánk bizalommal a kisvasutbaratklub@gmail.com -on keresztül!

További tervezett alkalmaink az idei évben:

2023.október 22-23. Kétnapos túra: Almamellék, Kaszó

2023.november 19. Mátravasút

2023.december 17. Szeged, Tram-Train

2024.január 13. Kemencei Erdei Múzeumvasút, gőzösözés

2024.február 24. Felsőpetény

2024.március 17. Debrecen, Zsuzsi Erdei Vasút

2024.április 27. Csömödéri ÁEV

2024.május 18-19. Kétnapos túra: Feketebalog, Kassa (SK)

2024.június 24. Hortobágyi-halastavi kisvasút

Címkék

Hadas Tamás

Pajtás: 57. tanfolyam, II. csoport
iFi: 66-67. tanfolyam, III. csoport