Gyermekvasút Programok Tanfolyam

74. Olympos – Bemutatkoznak a 74. tanfolyam ifivezetői

Kedves Leendő tanfolyamosok!
Mindössze néhány nap múlva, október 5-én már kezdetét is veszi a 74. gyermekvasutas tanfolyam. Mi, ifivezetők már nagyon várjuk a találkozást; de addig is elöljáróban szeretnénk röviden bemutatkozni, hogy a megnyitón már valamennyire ismerősek lehessünk Nektek!

A osztály

Sziasztok!

Mucsi Zalánnak hívnak, 15 éves vagyok. Budakeszin élek családommal és járok iskolába a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumba, ahol 9. osztályos vagyok. Nagyon szeretek gitározni, vitorlázni és a barátaimmal bármilyen mennyiségű időt tölteni. Idén a 74. tanfolyam A osztályának leszek az osztályfőnöke. Ez vicces egybeesés, mert gyermekvasutas pályafutásomat is A osztályosként kezdtem, csak a 68. tanfolyamon 2021-ben. Életem legjobb döntése volt ez a jelentkezés. A tanfolyamot követően kerültem a 6. csoporthoz, ahol három felejthetetlen évet töltöttem el. Már alig várom, hogy találkozzunk, és hogy megismerjük egymást. Ha bármi kérdésetek, kérésetek van, vagy csak beszélgetni szeretnétek egy jót keressetek bizalommal!

Addig is puszi, pacsi, ölelés:
Zalán

 

Sziasztok!

Brunner Dóra vagyok, 16 éves. Én leszek a 74. tanfolyam A osztályának az egyik ifivezetője. Kispesten élek a családommal, és a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium média szakára járok, ahol idén lettem 10. osztályos. Mindig is érdekelt a fotózás, azért is jelentkeztem anno erre a szakra. A 64. tanfolyam C osztállyal jöttem fel a vasútra, majd a 9. csoportnál töltöttem el négy csodálatos évet. A szabadidőmet általában olvasással töltöm ki, de rajzolni és festeni is sokat szoktam. Emellett sütni is sokszor szoktam, általában a családomnak és a barátaimnak szoktam készíteni a sütiket. 😉

Már nagyon várom, hogy találkozzunk, és megismerjük egymást. Ha bármi kérdésetek van, vagy csak szeretnétek beszélgetni, forduljatok hozzám bizalommal.

Szeretettel:
Dóri

 

Sziasztok!

Én Hegedűs Kornél vagyok és az A osztályban leszek ifi. Anno 2019-ben ugyanilyen izgatottan vártam a tanfolyam megnyitót, mint most ti. Hozzáteszem, hogy most is nagyon várom már, hogy találkozzunk 🙂 Budapesten élek családommal és itt is járok iskolába. Kedvenc tantárgyaim a magyar és töri, így nem meglepő, hogy imádom a verseket. Nagyon szeretek filmeket és sorozatokat is nézni, de emberekkel lenni még jobban, így mégis a barátaimmal töltött időt élvezem a legjobban. Kedvenc évszakom az ősz, hiszen ilyenkor a legjobb meginni egy forró teát, vagy sétálni a gyönyörű narancs színekben pompázó városban. Persze a nyarat sem vetem meg, mert azért mégis jó érzés egy tengerparton feküdni 😉 Alig várom már, hogy megismerjük egymást és egy csodás élményekben gazdag félévet töltsünk el. Ha bármi kérdésetek lenne, vagy csak beszélgetni szeretnétek keressetek nyugodtan.

Puszi/Pacsi/Ölelés:
Kornél

 

Sziasztok!

Sándor Levente vagyok, és a 74. A osztálynak leszek az egyik ifivezetője. Amióta az eszemet tudom, rajongok a vasútért és bármilyen egyéb járműért, ami a közlekedésben részt vesz. Gyermekvasutas pályafutásomat 2018 őszén kezdtem, és azóta űzöm rendíthetetlenül ezt a szakmát. Budapesten, azon belül is Zugló kertes házai között élek a családommal. Szabadidőmben a gyermekvasúton kívül otthoni terepasztalomat építem és fejlesztem a modellvasúti ismereteimet. Szeretek festeni, makettezni, valamint a természetet járni és fotózni, persze képeimen rendszeresen előfordulnak vasúti témájú alkotások is. A biciklizés, az úszás és a futás az én sportom, de nagyon szeretem a csapatjátékokat és a horgászatot is. Amennyiben szeretnél többet megtudni a vasútról, vagy, hogy éppen mi az a NOHAB, akkor nyugodtan keress engem. Nagyon várom már, hogy én is megismerkedhessek veletek!

Addig is sziasztok!

______________________________________________________________________

B osztály

Sziasztok!

Raiz Ádám Balázs vagyok (nyugodtan szólítsatok csak Ádámnak), 16 éves vagyok. A 74. tanfolyamon a B osztálynak leszek az osztályfőnöke. Immáron hatodik évemet töltöm a vasúton, pályafutásomat a 63. tanfolyamon kezdtem, majd öt éven át tevékenykedtem a 10. csoportban. A Szent Margit Gimnázium 9. évfolyamán végzem tanulmányaimat. Szabadidőmben néha horgászok, illetve a barátaimmal vagyok. Már alig várom, hogy megismerhesselek benneteket, és együtt töltsük el az elkövetkezendő négy hónapot.

Addig is pacsi:
Ádám

 

Sziasztok!

Engem Csák Veronikának hívnak, de szólítsatok nyugodtan Verónak. A 74. tanfolyamon én leszek a B osztály egyik ifivezetője. A Gyermekvasútra három évvel ezelőtt a 68. tanfolyammal érkeztem, majd két és fél felejthetetlen évet töltöttem el a 13. csoportban.

Budapesten, a 11. kerületben élek a szüleimmel, és a Bethlen Gábor hatosztályos gimnáziumban vagyok 9. osztályos. Szabadidőmben sokat olvasok, kézműveskedek, valamint egy könyvet is elkezdtem írni, ami a Gyermekvasútról szól. Emellett szívesen töltöm az időmet a természetben, és szívesen gitározok is.

Már nagyon várom, hogy megismerjelek benneteket! Ha bármi kérdésetek van, vagy szívesen beszélgetnétek, keressetek engem bizalommal!
Találkozunk a tanfolyamon, addig is sziasztok!

 

Sziasztok!

Becker Bencének hívnak, 16 éves vagyok, jelenleg a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium 9. osztályába járok. Már 10 éve tanulok angolul, emellett idén második éve már német órára is járok.

2019 telén én is ugyanolyan helyzetben voltam, mint ti, izgatottan bár kissé félénken vártam a saját tanfolyam megnyitómat. Azt gondolom, hogy életem egyik legjobb döntése volt jelentkezni, mivel a 63. tanfolyam elvégzését követően 5 felejthetetlen évet tölthettem el a XIV. csoportban. Most pedig, öt és fél évvel a tanfolyam megnyitóm után én leszek a 74. B osztály egyik ifivezetője, ami rendkívül megtisztelő számomra, mivel én is B osztályos voltam.

Szabadidőmben szeretek fotózni, kirándulni és vonatok után kutatni, melyeket rendszeresen össze is kötök. Továbbá jól megy a zsonglőrködés, de a gitározást még nekem is tanulni kell. Ha bármilyen kérdésetek lenne, vagy csak beszélgetnétek egy jót, akkor keressetek bátran!

Alig várom, hogy találkozzunk!

Addig is puszi, pacsi, ölelés:
Bence

 

Sziasztok!

Gincsai-Kali János vagyok, de szólítsatok csak Janónak. A B osztály egyik ifivezetője leszek. 15 éves vagyok, Budapesten élek, és az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba járok. A 63. tanfolyammal érkeztem a vasútra 2019-ben, majd 5 csodálatos évet töltöttem el a 11. csoportnál. Szabadidőmben szeretek kosárlabdázni, illetve a barátaimmal lenni. Forduljatok hozzám bátran bármilyen kérdés esetén, vagy ha csak beszélgetni szeretnétek. Már nagyon várom, hogy találkozhassunk!

Addig is sok pacsi:

Janó

 

Sziasztok!

Szeghy Boróka vagyok, de szólítsatok nyugodtan csak Borónak. Most a B osztály egyik ifivezetője leszek. Jelenleg a 10. osztályt végzem a Szent Angéla Ferences Gimnáziumban. Kedvenc tantárgyaim a német és a matek. Azokkal is szeretnék továbbtanulni.

A gyermekvasútra 2019-ben a 63. tanfolyam B osztályával jöttem fel, majd 5 szép évet töltöttem el a 9. csoportnál.
Szabadidőmet szeretem olvasással, szudokuzással, zenehallgatással és a barátaimmal tölteni. Immáron hatodik éve judózom, de nagyon sok más sportot is kedvelek.

Ha bármi kérdésetek van, vagy csak egy jót szeretnétek beszélgetni, keressetek bátran bizalommal!
Már nagyon várom, hogy találkozzunk!

Puszi, pacsi, ölelés: Boró

______________________________________________________________________

C osztály

Köszöntök mindenkit!

Kaszap Álmosnak hívnak, én volnék a C osztály osztályfőnöke.
Annak idején, 2020-ban természetesen én is tanfolyamosként kezdtem a gyermekvasúti pályafutásomat a 66. tanfolyamon, majd utána egészen idén nyárig összesen három, valóban fantasztikus élményekben gazdag évet töltöttem el a Gyermekvasúton. Ez idő alatt összesen 117 szolgálatot gyűjtöttem össze, amiből talán ki is következtethető, hogy a szabadidőm jelentős részében legszívesebben a vasúttal, Gyermekvasúttal kapcsolatos tevékenységekkel foglalkozom.

De emellett például nagyon szeretek zongorázni is; illetve korábban heti rendszerességgel jártam magyar néptáncra, és még mindig szívesen foglalkozom vele – még ha csak évi néhányszor is jut rá időm.
Jelenleg tizedikes vagyok az Óbudai Árpád Gimnáziumban – ezt azért mégiscsak fontosnak tartom kiemelni, mivel igazság szerint nagyon örülök neki, hogy ide járhatok, és a hétköznapjaimat óhatatlanul is az iskola határozza meg.

Röviden ennyit szerettem volna elmesélni magamról, és már várom, hogy ezek után én is megismerhesselek titeket, tanfolyamosokat!

Szeretettel várlak benneteket a megnyitón:
Álmos

 

Sziasztok!

Dér Balázs vagyok, jelenleg 15 éves vagyok. Budapesten lakok és tanulok, a Balassi Bálint nyolcévfolyamos gimnáziumba járok. Még 2019-ben a 63. tanfolyammal jöttem fel, majd 5 csodás évet töltöttem a harmadik csoportban. Egyik hobbim a zsonglőrködés. Szabadidőmben szeretek sorozatokat és filmeket nézni, illetve barátaimmal találkozok. Nyugodtan forduljatok hozzám, ha bármi kérdésetek van, vagy csak beszélgetni szeretnétek.

Már alig várom, hogy találkozzunk!

 

Sziasztok!

Gózon Luca vagyok, 15 éves. Idén kezdtem a Berzsenyi Dániel Gimnázium biológia-kémia szakán. Nem véletlenül biosz-kémia, már kiskorom óta érdekel a természet és az, hogy mi hogyan működik a világban.

Szabadidőmben szeretek sportolni, főleg röplabdázni, csapatépítő játékokat játszani, beszélgetni és Gyermekvasutas dalokat énekelni; az egyik kedvenc dalom a Bájoló, és emellett gitározni is tanulok.
A 64. tanfolyam C osztályában lettem gyermekvasutas, majd 4 emlékezetes évet töltöttem a 14. csoportnál. Most a 74 tanfolyam C osztályának leszek az egyik ifivezetője.

Bátran forduljatok hozzám bármi kérdésetek van, ha segítségre lenne szükségetek, vagy ha beszélgetnétek egy jót!
Mi már nagyon várjuk, hogy találkozzunk veletek, és megismerjünk titeket.

Sok szeretettel:

Luca

 

Sziasztok!

Én Kunkli Péter vagyok, de általában csak Petinek szoktak szólítani, és én is a 74. tanfolyam C osztályának egyik ifivezetője leszek. A 64. tanfolyammal jöttem fel a Gyermekvasútra, majd négy felejthetetlen évet töltöttem el az első csoportban. Álmossal együtt az Óbudai Árpád Gimnáziumban vagyok tizedikes, és büszke vagyok arra, hogy ennek az iskolának a tanulója lehetek. Nagyon szeretem a tömegközlekedést, emellett szeretek gitározni, illetve biciklizni és kirándulni. Ha bármilyen kérdésetek van, nyugodtan forduljatok hozzám bizalommal!

Találkozunk a tanfolyamon!

Peti

 

Sziasztok!

Engem Lovász Móricnak hívnak, nyugodtan szólítsatok Móricnak. Én leszek a C osztály egyik ifivezetője. 2020-ban, a 66. Tanfolyam C osztályával lettem Gyermekvasutas, majd 3,5 csodálatos évet töltöttem a 10. csoportnál. Nagyon szeretek fotózni, kerékpározni, a barátaimmal lenni. Nyugodtan forduljatok hozzám bizalommal, bármilyen kérdéssel. Már nagyon várom, hogy megismerjelek Titeket, garantálom, hogy nagyon jó 4 hónapotok lesz!

Vállaljátok be, addig viszont sziasztok!

Móric

 

______________________________________________________________________

D. osztály

Szervusztok, Szabó Milos vagyok, a D osztály osztályfőnöke. 14 éves vagyok, és egy 3,5 éves vasutas pályafutás áll mögöttem. Leginkább reál beállítottságú vagyok, imádom a matekot, a gondolkodós feladatokat, de a történelem, a földrajz és a nyelvtan sem áll távol tőlem. Továbbá a kiskori Thomas a gőzmozdony évadok és a pajtásként töltött éveim rám ragasztották a vasút iránti érdeklődést is. Remélem, miután elvégeztétek a tanfolyamot, azt mondhatjátok majd, hogy ide jönni életetek legjobb döntése volt, ahogy azt én is állítom magamról. Hamarosan találkozunk, addig jók legyetek!

 

Sziasztok!

Barsi Emese Sarolta vagyok, legtöbben Mesinek szólítanak. Én is a D osztály egyik ifivezetője leszek. Érden élek, és Budapestre járok iskolába. Anno a 66. tanfolyam A osztályában végeztem el a tanfolyamot, ezután 3,5 fantasztikus évet töltöttem a VIII. csoportnál. Szabadidőmben gyakran gitározom, emellett a családommal és a barátaimmal szoktam időt tölteni. Amennyiben segítségre van szükségetek, vagy csak beszélgetnétek egy jót keressetek bátran. Már alig várom, hogy találkozzunk. Addig is legyetek jók!

Szeretettel:
Mesi

 

Sziasztok én Robi vagyok! (Ács Róbert – a szerk.)

Én leszek a 74. D osztály egyik ifivezetője.
15 éves vagyok, és Rácalmáson élek a szüleimmel, ettől az évtől pedig Dunaújvárosba járok iskolába a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumba, ahol 9. osztályos vagyok.

Na de egy kicsit a vasutas karrieremről. Én még anno 3,5 évvel ezelőtt álltam először szolgálatba a harmadik csoportnál. Ehhez nekem is el kellett végeznem egy tanfolyamot, ez pedig nem más volt, mint a 66. Tanfolyam. És képzeljétek el, én is D osztályos voltam! Ezek után pedig tettem egy kiváló vizsgát (pont, amilyet ti is fogtok😊 és 3,5 csodálatos szolgálatokkal és programokkal teli év után idén már veletek fogom tölteni ezt az tanfolyamot.

Jöhetne a kérdés ezek után, hogy hát oké, oké, de mi az, ami érdekel, és mi az, amivel szeretsz szabadidődben foglalkozni? Igazából mivel nem. De persze vannak favoritjaim: ilyen például a foci, az utazás, a barátaimmal való találkozás, akár a dartsozas, de még a fényképezés világába is bele-bele szoktam kóstolgatni egy kicsit.

Nagyon várom már a tanfolyamot, és hogy jobban megismerjük egymást.
Ha pedig egy kicsit is izgulnátok a tanfolyam miatt, teljesen meg tudlak nyugtatni titeket, hogy nem kell, mert ez egy nagyon menő dolog, és nincsen semmitől félnetek. De ha mégis lenne bármi, akkor gyertek, és mondjátok el nyugodtan.
Vagy ha csak van egy nagyon jó kis sztoritok, akkor is gyertek és dumáljunk egy nagyon jót!

Puszi, Pacsi, Ölelés:
Robi

 

Sziasztok!

Dickmann Lili vagyok, és én leszek az egyik ifitek. Budapesten élek a szüleimmel és a két testvéremmel. 6 évvel ezelőtt léptem be először a Gyermekvasutas Otthonba, a 62. tanfolyam megnyitójára pont, mint most ti. Ezek után a 6. csoportba kerültem, ahol 5,5 csodálatos évet töltöttem. Nagyon szeretek sütni és főzni, bár néha félő, hogy felrobbantom a konyhát. Imádom az állatokat és a természetet, valószínűleg ennek köszönhető, hogy 5 évig tájfutottam. Ezek után szerintem már nem meglepő, hogy a biológia az egyik kedvenc tantárgyam. Nagyon szeretek olvasni, így a könyvtáraknak is gyakori látogatója vagyok.

Már nagyon várom, hogy találkozzunk. <3
Lili

 

Sziasztok!

Szigeti Zsombor vagyok, 15 éves. Én leszek a D osztály egyik ifivezetője. A 63. tanfolyam B osztályát elvégezve lettem gyermekvasutas, majd öt évet töltöttem a XIII. csoportnál. Budapesten élek a családommal. Szeretek biciklizni, túrázni és barkácsolni. Rendszeresen sportolok, kajakozok.

Ha bármi kérdésetek van, vagy csak szívesen beszélgetnétek egy jót, keressetek bátran, addig is sziasztok.

 

______________________________________________________________________

Tanfolyami csoportvezetés

Sziasztok!

Németh Gergely Zétény vagyok, 20 éves, és a vasúton a legtöbben Gergőnek szólítanak (de az is előfordul, hogy Zétinek vagy Negezének hívnak). A Gyermekvasútra 10 éve érkeztem először, az 54. tanfolyamra, ami után 4,5 évet töltöttem az I. csoportban, majd a 64-65. tanfolyamon kezdtem meg az iFivezetői pályafutásomat, ahonnan a VIII. csoportba vezetett az utam. A 74. tanfolyamon én leszek a tanfolyami csoportvezető, akinek a feladata a Ti szempontotokból nem igazán érdekes, ugyanis Mesi és én az iFijeitek munkáját fogjuk segíteni a következő 4 hónapban. Jelenleg én matek és digitális-kultúra tanárnak tanulok az ELTE-n (Eötvös Loránd Tudományegyetem), de ezen felül imádok olvasni, sorozatozni és a barátaimmal időt tölteni! Szóval ha nem megy a matek vagy az info, vagy csak beszélgetnél egy nagyot bármiről, akkor keress meg nyugodtan, szívesen segítek!

 

 

Sziasztok!

Dér Emese Napsugár vagyok. Vasutas közegben Mesinek vagy Napsinak szoktak szólítani. 20 éves vagyok és jelenleg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen tanulok gyógypedagógia szakon. Jó pár évvel ezelőtt 2016-ban kezdtem meg a gyermekvasutas tanfolyamot, ahonnan először a III. csoportba, majd ifiként a 66-67. tanfolyam után a XIV. csoportba kerültem. Engem inkább csak távolról fogtok látni a tanfolyam folyamán, hiszen nekem a ti ifijeitek segítése lesz a feladatom. Viszont, ha segítségre szorultok, vagy csak van egy aranyos macskás képetek, keressetek engem is bátran. Meglepően a kedvenc állatom a macska. Ezen felül szabadidőmben szeretek olvasni, kirándulni és rajzolni. Találkozunk tanfolyamon, addig is sziasztok.

 

A cikket Kaszap Álmos szerkesztette.

Címkék

Németh Gergely

Pajtás: 54. Tanfolyam, I. csoport
Ifi: 64-65. Tanfolyam, VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .