Mint minden évben, idén június elején is összegyűlik az egész Gyermekvasút egy nagyvasúti programra. Ezúttal azonban valami újat próbálunk ki: nemcsak a szokásos pajtás-sereget invitáljuk meg egy egész napos rendezvényre, hanem a családjukat is: tartsatok velünk testvéreitekkel, szüleitekkel, és indítsuk el közösen a 2018-as nyarat a Family Festen!
Mielőtt azonban ennyire előre szaladnánk az időben, természetesen idén is összemérik erejüket és együttműködésüket a csoportok, és megküzdenek a hőn áhított métakupáért. Ennek első állomásait a métaselejtezők jelentik, melyekre két napon kerül sor.

  • Május 5-én (szombaton) délelőtt mérkőznek meg egymással a II., X., XI., XII. és XIII. csoportok,
  • egy héttel később, május 12-én (szombaton) pedig délelőtt az I., IV., V., VII. és XV. csoportok fognak a döntőbe jutásért harcolni, míg délután a III., VI., VIII., IX. és XIV. csoportok küzdenek majd meg egymással.
  • A délelőtti selejtezőkre 8 órakor, míg a délutániakra 12:40-kor lesz a találkozó az Otthon teraszán, elbúcsúzni pedig 13:20-kor, illetve 18 órakor fogunk.

    A három 5-5 csoportból álló blokk győztesei, valamint a legjobb második helyezett jut tovább az elődöntőkbe. A legjobb négy csoport közül a Family Festen dől el, ki aratja a végső győzelmet, és emelheti magasba a métakupát.


Hogy biztosan ne maradj le semmiről, csatlakozz Facebook eseményünkhöz és figyeld a SiHuHut!ProgramokRengeteg programmal és játékkal készülünk, hogy korosztályának és érdeklődésének megfelelően mindenki megtalálhassa a neki leginkább tetszőt.

A legkisebb tesókat baba-sarokkal, a kézműveskedni vágyókat pedig alkotóházzal várjuk. A sportra vágyóknak sem kell aggódniuk, a megszokott sportválasztó keretein belül mind egyéniben, mind csoportoddal együtt kideríthetitek, ti vagytok-e a legjobbak a különböző sportágakban. Ha nemcsak nagy sportrajongó vagy, de nagysport-rajongó is, akkor semmiképp se hagyd ki az élő csocsót! (Sőt, talán még más dolgok is rád mosolyognak majd óriás méretben!) A tábori ügyeleti délután hangulatáról a szabadtéri lézerharc gondoskodik, de nemcsak az ellenfél csapat tagjait kutathatod fel, hanem kincset is kereshetsz. Ha hűsölni támadna kedved, medencék várnak majd rád, de vigyázz, nehogy odavesszen az arcfestés eredménye. Amennyiben nem szeretnél elszakadni a vasút világától sem, a jól ismert hajtányozáson kívül még egy igazi nosztalgia villamos is garantálja majd, hogy ne törjön rád a vasúthonvágy. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban pedig ebből a felsorolásból se felejtsük ki a métadöntőt, amit talán nem túlzás az év vasutas sporteseményének nevezni.


A fentiek persze csak kedvcsinálóul kívánnak szolgálni, természetesen nem játsszuk ki rögtön az összes kártyánkat. Ezeken kívül is rengeteg izgalmas programmal várunk mindenkit, és garantáljuk, hogy aki velünk tart, nem fog unatkozni!
A sorok közül pedig kiolvasható, mire is lesz szükség a nagy napon: sportos ruházat és fürdőruha mindenképp legyen a táskában!
Friss információkért és további részletekért csatlakozz Facebook eseményünkhöz!ÁrakRendezvényünk látogatása 6 éves kor alatt díjmentes, gyermekeknek 1500 Ft, felnőtteknek pedig 3000 Ft.
Lehetőség nyílik támogatói jegy vásárlására is, melynek ára 5000 Ft. Az ezekből befolyó összeget természetesen a program kiadásainak fedezésére, az esetlegesen fennmaradó pénzt pedig a gyermekvasutasok szabadidős programjainak támogatására fordítjuk. Támogatóinknak sorbanállás nélküli beengedést biztosítunk, illetve egy hálás tapssal valamint némi meglepetéssel köszönjük meg segítségüket.
Kérjük, résztvevőnként 1000 Ft előleget mindenki fizessen be a nevelői irodában!TérképAmennyiben a zord időjárás nem tenné lehetővé a program megtartását, esőnapunk június 10.
Kérjük, a kisgyermekekre való tekintettel állatokat ne hozzatok magatokkal a helyszínre!
Amennyiben bármilyen kérdésetek merülne fel a rendezvénnyel kapcsolatban, forduljatok bátran az ifijeitekhez vagy közvetlenül hozzánk a csaladinap2018@gmail.com e-mail címen!