Cikkek Csereút Programok

Csereutak 2019

Szerintem már biztos sokatokban megfogalmazódott az, hogy nem csak mi vagyunk a világon az egyetlen kisvasút, ahol gyermekek látják el a vasutas szolgálatot. Na de azzal hogy álltok, hogy esetleg kipróbáljátok magatokat ezeken a helyeken is?

Most nyáron ismét lehetőségetek nyílik arra, hogy egy héten át megismerkedjetek más gyerekvasutak szolgálatos napjaival. Eltanulhattok néhány, nálunk kevésbé használt szakmai fortélyt, kezelhettek olyan berendezéseket, ami nálunk nem található meg és még sok ezer és ezer új dologgal ismerkedhettek meg. Ha téged nem is igazán a dolog szakmaisága érdekel, akkor sincs semmi gond, hiszen a csereutakat egyfajta nyaralásnak is be lehet kategorizálni. Gondolj bele, új barátokat szerezhetsz, egy új nyelvvel, egy új kultúrával ismerkedhetsz meg, járhatod a külföldi utcákat és megnézheted a szebbnél szebb nevezetességeit. 

Kell ennél több egy nyaraláshoz? 

Személy szerint én még csak a nagycenki csereúton vettem részt, de az is hatalmas élmény volt, de tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek. Nagyon jó érzés hallani, akár olvasni a hazaérkező pajtások, kísérők élménybeszámolóit. A külföldi kollégáink – ha lehet így neveznem őket – nagyon sok szeretettel várnak minket minden évben és próbálják maradandóvá tenni látogatásunkat.

Mint mindennek ennek is van egy kis árnyoldala. Sajnos, mint tudjátok, nem mindenkit tudunk magunkkal vinni ezekre a kis kiruccanásokra. A jelentkezést követően a tényleges résztvevőket meghatározott követelmények alapján választjuk ki. A szempontok a következőek: életkor, szolgálatok száma, szakmai tudás, szakmai versenyen való részvétel, közösségi életben való aktivitás.

Most következzék, hogy mikor lesznek és mennyibe is kerülnek az egyes utak:

  • DREZDA

július 13 – 21.

90.000 Ft

  • BERLIN

július 6 – 12.

110.000 Ft

  • MOSZKVA

július 11 – 16.

130.000 Ft

  • NAGYCENK

augusztus 3 – 7. ÉS augusztus 10 – 14.

25.000 Ft

Természetesen az ár tartalmazza az utazás, a szállás, az étkezés, illetve az egyéb programok költségeit.

Jelentkezni március 10-ig lehet az austausch@gyermekvasut.hu e-mailcímen!

Most zárom soraimat, remélem, így a cikk végére megjött a kedved, hogy részt vegyél ebben a hatalmas kalandban.

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .