Cikkek Egyéb Érdekesség Hírek

Macskák MINDENHOL

Nem tudom hányan olvastátok az Oscar-díjról szóló cikkemet, amiben sorra volt szedve, hogy a „hangos” szakmai és nem szakmai hírportálok mely alkotásokat tartják a legesélyesebbeknek. SPOILER: óriásit tévedtek, de erről később. Ha ezt kihagytátok volna, és érdekel a téma, ide kattintva elérheted.

Az előbbi bekezdésben említett óriási tévedés oka pedig a következő: Az Oscar-gála legnagyobb nyertese az OwlKitty YouTube csatorna főszereplője, a TIME magazin szerint az év macskája, Lizzy. Mondjuk egy ilyen munkamorállal rendelkező cicának a sikerének láttán én őszintén nem tudok meglepődni. Ha felnéztek a csatornájára, (amit a cikk végén belinkeltem) akkor láthatjátok, hogy szám szerint 75 filmben tűnt fel. Csakhogy néhány híresebbet említsek, fontosabb szerepe van a Bosszúállók: Végjátékban, a Jurassic Worldben, a Titanicban, a Star Warsban, a Dirty Dancingben, a Trónok harcában és még Billie Eilish is megsimogatta. 

A technikai háttere megmutatja azt a már-már klisévé hajszolt tulajdonságát a mai napoknak, hogy otthon egyedül kvázi minden megvalósítható az „okoskütyükkel”. Ugyanis ennek a YouTube csatornának, úgy mint Lizzy-nek csak egy gazdája van, akinek van egy jobb zöld háttere, remek vágótudása és egy aranyos fekete cicája. Ilyenkor nyilván mindenkinek ugyanaz jut az eszébe: Híres és ikonikus filmjelenetekbe vágjuk bele a macskánkat főszereplőként. Egyértelmű. Ez az ötlet pedig annyira „hatásvadásznak”, aranyosnak, kreatívnak és viccesnek bizonyult, hogy a csatorna jelenleg 298.000 feliratkozóval büszkélkedhet. Ennek a történetnek a tanulságát levonhatjuk, hogy ha van egy magabiztos ötletetek, kreatívitásotok és elszántságotok, akkor bármit el tudtok érni amit akartok!

Ééés, hogy értelmet adjunk az oscarról szóló bevezetőnek, nézzétek meg Lizzy szereplését az Oscar-gálán, majd a YouTube csatornáját! Nem fogjátok megbánni! 😉