Cikkek Egyéb Klub Programok

FUTUR – A klub, amit név alapján biztosan félreismersz

Mi ez? – szól a kérdés a kedves olvasó felől, jegyzem meg teljesen jogosan. Az izgalom fokozása, és a fejemben lévő remekül mutató ív miatt azonban távolabbról kezdem a klub ismertetését. Ebben legyetek partnerek, hisz kb. 5 sor múlva ki is derül az óriási titok, addig mellőzzétek a térlátásotokat is! Köszi!

SZÓVAL: Ez a cikk meg lesz osztva a SiHuHu facebook oldalán. (Ha eddig nem követted itt a remek alkalom!!) Ott híresen kifogástalan mindenkinek a helyesírása, ami jelenség miatt az emberek mindig egy poszt alatt találják magukat, azon csámcsogva, hogy ki mit rontott el éppen. Azonban a cikk címe direkt van így írva, támadhatatlan a brandünk. (Legalábbis remélem) A klub neve a Futurizmus szóból ered (nem pediglen a Future lett elírva). – Itt pedig elgondolkodik az olvasó, hogy „mi?”. Tudom, mert így van. Mi az a futurizmus? – hangzott el benned a kérdés. Semmi ok a pánikra, a kutatómunkát elvégeztem mindenki helyett.

futurizmus (olasz: Futurismoművészeti és társadalmi mozgalom volt, amely a 20. század elején Olaszországban alakult ki. Filozófiája a jövőbe, a technikai haladásba vetett hitre épül, kulcsszavai a mozgásdinamizmusurbanizációmilitarizmusnacionalizmus. – Wikipédia

Mivel elolvastuk a wikipédia témában írt első két sorát, jogosan érezhetjük magunkat műveltnek a témában. A felettünk írt definíció megfeleltethető a klub célkitűzéseinek is, ugyanis a 2021/22-es tanévben, az itt résztvevők egymás munkáját mindig egy teljesen új formába fogják önteni, az alapgondolatot egy új felületen fogják megvalósítani. Ennél kézzelfoghatóbb lesz mindenki számára, ha leírom, hogy az első alkalmon például a szövegírással fogunk foglalkozni. A következő alkalommal ezt megpróbáljuk megzenésíteni. Aztán ehhez készül egy illusztráció, aztán egy képregény, majd amikor az év végéhez érünk, az egész összeáll egy filmmé. 

Ha nem érdekel a világ összes alkotói formája, akkor sem kell csüggedned. Az alkalmak a feljebb említett módon tematizálva lesznek, ha úgy tartja kedved gyere el mindig arra a „művészeti ágat” kiveséző napra, amelyik téged érdekel. Reméljük ezen a klubon sokan fogják kiélni a művészkedés iránt keltett vágyukat, és sokan fognak hozzátenni „sok kicsit” az év végén elkészülő, GyvTv-n megjelenő Futur filmhez.

Ezen az első alkalmon mindennek az alapját fektetjük le, kitaláljuk a sztorit, és elkezdünk valamiféle novellát írni, amit meg lehet filmesíteni. Nyilván ezt is oldott hangulatban, interaktívan, játékosabb formában próbáljuk majd átadni nektek, meg”taní-tani”.