Cikkek Egyéb Gyermekvasút Tanfolyam

Tanfolyamos ifivezetők bemutatkozása

Kedves leendő tanfolyamos pajtások!

Már csak egy napot kell várnotok és megkezdődik a 70. tanfolyam, melyen 15 nagyon kedves ifi fog mindent megtenni annak érdekében, hogy jól érezzétek magatokat. De addig is ismerkedjünk meg velük egy kicsit!

Tanfolyami csoportvezetés

Sziasztok!

Gergő vagyok, immáron a 11. évemet töltöm a Gyermekvasúton, idén pedig Borsihoz hasonlóan az ifijeitek munkáját fogom segíteni a tanfolyamon. Érdekesség rólam, hogy egyesek szerint „sámán” vagyok, mivel 21 évvel ezelőtt foggal jöttem a világra. 🙂 Jelenleg másodéves egyetemistaként a Budapesti Corvinus Egyetemen tanulok gazdaságot. Hobbijaim közé tartozik a zsonglőrködés és a zene – 11 éve zongorázom, illetve klarinétoztam és gitároztam is egy rövid ideig –, továbbá szeretem a sportokat: legyen szó teniszről, pingpongról, evezésről vagy síelésről. Mindezek mellett imádom a lámákat: ha esetleg bármilyen lámás képetek, csecsebecsétek vagy történetetek lenne, ne habozzatok megkeresni vele valamelyik alkalmon! 🙂

Sziasztok! 

Hraskó Anna vagyok, de a vasúton csak Borsinak szoktak szólítani, mivel a vezetéknevem szlovákul Borsócskát jelent. Már jó régóta koptatom a síneket itt a Gyermekvasúton: 11 évvel ezelőtt október 1-én kezdtem meg a tanfolyamot 4-esként, 6 évvel ezelőtt pedig ugyanezen a napon  olyan ifjú vezető voltam, mint a ti osztályaitok ifijei. Most az ő támogatásuk, segítésük a legfőbb feladatom, úgyhogy velem kevesebbszer fogtok játszani, találkozni, inkább a háttérbeli feladatokban veszek részt –  de azért persze engem is keressetek nyugodtan . 

A vasutasság mellett magyar nyelvet és irodalmat tanulok az egyetemen, tanár szeretnék lenni, és az az álmom, hogy alapítsak egy saját iskolát. A gyerekek a volt csoportomnál “konyhásnéni”-nek is szólítottak, mivel imádok sütni-főzni, van egy házilag nevelgetett kovászom is, Erzsók. 

A osztály

Sziasztok!
Hajós Kristóf vagyok, 15 éves. A vezetéknevemből adódóan Kapitánynak hívnak a vasúton. Én vagyok a 70. tanfolyam A osztályának osztályfőnöke. Nagyon szeretek sportolni, jelenleg vízilabdázom, de korábban kipróbáltam a judot és a lovaglást is. Emellett nagyon szeretek színészkedni. A zene szintén
közel áll hozzám. Több évig zongoráztam, utána dobolni és marimbázni tanultam. A 10. osztályt végzem,
német tagozatos vagyok. Nagyon szeretem a természettudományokat, később ezen a területen
szeretnék továbbtanulni. Bármi kérdésetek van, vagy csak szeretnétek egy jót beszélgetni bármiről,
nyugodtan forduljatok hozzám. Már nagyon várom, hogy találkozzunk, és remélem, sok jó élményben
lesz részünk együtt.
Kapitány

Sziasztok!

Bratina Anna vagyok, és én leszek az A osztály egyik ifivezetője. Solymáron egy kertes házban élek a szüleimmel és a húgommal. A káposztásmegyeri Waldorf Gimnáziumba járok. Édesapukám Amerikában született, ezért én is negyedrészben amerikai vagyok, bár ettől függetlenül az angolom nem a legjobb. Két éven keresztül táncoltam, de most már csak edzeni szoktam eljárni. Nagyon szeretek írni, főleg rövid történeteket és meséket. Gimnázium után pszichológiát szeretnék majd tanulni. Ha bármilyen kérdésetek lenne, vagy csak szeretnétek egy jót beszélgetni, akkor bármikor gyertek oda hozzám bátran. Már nagyon várlak benneteket!

Sziasztok!

Fehér Luca vagyok, az A osztály egyik ifivezetője. 2018-ban lettem gyermekvasutas. A tanfolyam elvégzése után a 15. csoportba kerültem, és ott töltöttem el 4 csodálatos évet.
Idén kezdtem a gimit, ahol oroszul tanulok, ami egy nagy kihívás számomra, hiszen egy elég
nehéz, de nagyon érdekes nyelv. Kedvenc állatom az alpaka. Szabadidőmben szeretek
kirándulni, rajzolni, zenét hallgatni, táncolni és a barátaimmal beszélgetni.
Ha kérdésetek van, vagy csak beszélgetni szeretnétek akár a gyermekvasutas életről,
bátran gyertek oda hozzám! Már nagyon várom, hogy megismerhesselek benneteket és
remélem, hogy ez sok szép emlékkel teli, varázslatos időszak lesz mindannyiunk számára!
Luca 🙂

Sziasztok!

Én Koplányi Emil vagyok, 15 éves, és én leszek az A osztály egyik ifivezetője. Az 59. tanfolyammal érkeztem a vasútra, majd 5 felejthetetlen évet töltöttem a VI. csoportnál. Most mentem 10. osztályba az Újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban. Veresegyházon lakom egy kertes házban a családommal és a nyulammal. Nagyon érdekel a történelem és az angol. A gimnázium után jogász vagy közgazdász szeretnék lenni. Szabadidőmben nagyon szeretek főzni, valamint olvasni és edzeni. Ha valamivel kapcsolatban kérdés merül fel bennetek, vagy csak szeretnétek egy jót beszélgetni, nyugodtan forduljatok hozzám. Már nagyon várom a tanfolyamot, hogy megismerjelek titeket, nemsokára találkozunk, addig is legyetek jók!

B osztály

Sziasztok!

Zömbik Tamara vagyok, Tami, 15 éves, és a 70. tanfolyam B osztályának leszek az osztályfőnöke. A 60. tanfolyammal jöttem fel a vasútra, majd a XI. csoportnál voltam pajtás öt éven keresztül. Budapesten élek, van két bátyám. Tanulmányaimat a Budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban folytatom, most vagyok 10. osztályos. Sokat szoktam főzni, sütni, és imádok sorozatokat nézni. Van két macskám és egy kutyám, akivel rengeteget szoktam foglalkozni. Kilenc évig sportoltam akrobatikus rock and rollt, viszont ma már csak szabadidőmben táncolok. Nyáron rengeteget vagyok a Balatonon, de ha tehetem, az iskolai szünetekben is elmegyek a nyaralónkba, hogy kikapcsolódhassak. Bátran forduljatok majd hozzám, ha kérdésetek van, vagy csak beszélgetni szeretnétek. Nagyon várom már a tanfolyamot és azt, hogy találkozzunk, megismerkedjek veletek.

Addig is puszi, pacsi: Tami

 

Sziasztok!

Én Duska Tomi vagyok, és én leszek a B osztály egyik ifivezetője. Most mentem 10. osztályba a Szent Gellért Gimnáziumban, ahol a B osztály egy másik ifijével, Lukács Boldival koptatom együtt az iskola padjait. 2018 óta vagyok vasutas, és borzasztóan beleszerettem! De a vasúton kívül még sok mindennel foglalkozok: modellezek, fotózok, biciklizek és valamelyik kettőt nem ritkán még vegyítem is – az már rajtad áll eldönteni,  szerinted melyikeket. A vasút szakmai részével sem állok hadilábon, bár a szakmai versenyen nem értem el túl jó helyezéseket. Ha bármivel kérdésetek van, vagy csak szeretnétek beszélgetni bármiről, állok rendelkezésetekre, addig is nagyon várom, hogy találkozzak veletek!

Sziasztok!

Lukács Boldi vagyok, 16 éves, volt 8-adik csoportos gyerek, most a B osztály egyik ifije leszek. Közel lakok a 61-es villamos Budagyöngye nevű megállójához. Van három testvérem, otthon velük szoktam trambulinozni, kosarazni, játszani. Duska Tomi, szintén B csoportos ifi, az osztálytársam is egyben. Ezenkívül szeretek találkozni a barátaimmal, színészkedni és nagyon szeretem az állatokat. A Gyermekvasúton már 5 éve szerzem a szebbnél szebb emlékeket. Biztos vagyok benne, hogy veletek folytathatom a szép emlékek szerzését.

 

Sziasztok!

Tóth Mátyás vagyok, a B. osztály egyik ifivezetője leszek a 70. tanfolyamon. Immár 6 éve, hogy én is ott álltam Hűvösvölgyben az 58. tanfolyam tanfolyammegnyitóján. 15 éves vagyok, 10. osztályos, Budapesten élek szüleimmel, két testvéremmel és a két cicánkkal. Nagyon szeretek sportolni, olvasni, főzni és azt megenni, amit készítettem, emellett a barátaimmal időt tölteni. Már nagyon izgatottan várom a megnyitót és az előttünk álló 5 hónapot, remélem feledhetetlen élményeket tudunk majd nektek okozni úgy, ahogy egykor nekünk is tették a mi Ifijeink. Bármi gonddal, kérdéssel vagy akár egy jó történettel nyugodtan forduljatok hozzám!

Hamarosan találkozunk, puszi, pacsi, ölelés: Matyi

 

C osztály 

Sziasztok!

Pék-Molnár Ármin vagyok, 16 éves. Anno a 61 tanfolyamon kezdtem a gyermekvasutas pályafutásomat, majd a negyedik csoportba kerültem, mindezek után idén engem ért az a megtiszteltetés, hogy a C osztály osztályfőnöke lehetek majd. Már kiskorom óta nagyon érdekel minden, ami tömegközlekedéssel kapcsolatos, ezért jelentkeztem a Gyermekvasútra is, úgyhogy, ha esetleg szeretnétek bármiről beszélni, ami közlekedéssel kapcsolatos, akkor keressetek bátran. Ezenkívül a másik hobbim az ország felfedezése, hétvégente, amikor időm engedi, el szoktam menni különböző városokba, az oda- és a visszautat pedig természetesen vonattal teszem meg. Emellett szeretek még biciklizni, túrázni, illetve különleges dolgokat enni, úgyhogy, ha tudtok egy jó helyet, ahol valami érdekes ételt lehet kapni, akkor mindenképp szóljatok!

 Ármin

Heloka!

Molnár Ákos vagyok, de hívjatok csak Ákinak. 16 éves vagyok, és én leszek a C osztály egyik Ifivezetője. Immáron 6 éve pont mint ti, az őszi tanfolyamon, a C osztályban kezdtem meg csodás vasutas éveimet. A tanfolyam után pajtásként a 15. csoportot erősítettem jelenlétemmel. Szentendrén lakom a családommal és a francia bulldog kutyámmal. A Gyermekek Háza nevű gimnázium 9. osztályos tanulója vagyok. Nem, nem buktam meg, tavaly 0. osztályos voltam, elképesztően sok angolt tanultam. Szabadidőmben szeretek barátaimmal lenni, különböző helyekre utazgatni, beszélgetni. Nagyon szeretek kirándulni, sétálni, akár társaságban, akár magamban, bár azért társaságban mégis jobb. Szeretek még biciklizni, az mindig egy kicsit kikapcsol. Régebben elképesztően sok sportot próbáltam ki, de egyik sem tetszett úgy igazán, hogy rendszeresen űzzem, de attól még jártas vagyok a témában. Nagyon izgatottan várom, hogy találkozhassak veletek! Ha szeretnétek egy nagyot beszélgetni, forduljatok hozzám bizalommal! Vasárnap találkozunk! 🙂

Sziasztok!

Lőrincz Gyopárnak hívnak, nyugodtan szólítsatok Gyopinak, én leszek a C osztály egyik ifivezetője. 16 éves vagyok, jelenleg 9. osztályba járok. Legkedveltebb tantárgyam a matematika, de érdekelnek a természettudományok is. Van két húgom, akik közül az egyik jelenleg is pajtás itt a Gyermekvasúton. Kedvenc állatom a corgi, kedvenc színem pedig a sötétzöld. Nagyon szeretem a zenét, 7 évig fuvoláztam, nemrég pedig elkezdtem gitározni tanulni. Továbbá már 7 éve táncolok, szabadidőmben szoktam rajzolni, zenét hallgatni, filmeket nézni. Mindemellett rendkívül vonz a japán nyelv és kultúra, a napokban fogtam neki a nyelv tanulásának egyedül. Nyugodtan fordulhattok hozzám bármikor, már nagyon várom, hogy találkozzunk!

Puszi, pacsi; Gyopi

Sziasztok!

Hanczwikl Zorka vagyok, 15 éves, 10. osztályos tanuló egy budapesti gimnáziumban, és most lesz majd hat éve, hogy csakúgy mint ti, én is izgatottan vártam a tanfolyami megnyitómat. Most pedig hat évvel később a ti tanfolyamotokon leszek a C. osztály egyik ifivezetője. Hihetetlenül rajongók a majmokért, mert szerintem az egyik legcsodálatosabb teremtmények a földön. Szeretem a színes zoknikat és előszeretettel hordom őket felemásan, mivel szerintem a hamburgeres zokni a sültkrumplissal az igazi. Emellett ezerféle képzeletbeli lényecskét tudok lerajzolni, és általában, ha kitalálok egy újat, azt a falamra is felfestem. Szóval bármikor szívesen rajzolok nektek is egy háromszemű manót, ha szeretnétek. Ha bármiben segítségre van szükségetek vagy esetleg van valami, amit szívesen elmesélnétek, engem minden érdekel, szóval gyertek oda hozzám nyugodtan. Nagyon szeretnélek már megismerni titeket. Nemsokára találkozzunk!

Ölelés: Zorka

D osztály

Sziasztok!

Csató Nóra a nevem, 15 éves vagyok. Az 58. tanfolyam D osztályával jöttem fel a vasútra és idén (6 évvel később) a 70. tanfolyam D osztályának leszek az osztályfőnöke. Jelenleg egy budapesti gimnázium 10. osztályos tanulója vagyok. Budapesten élek a szüleimmel és a húgommal. Nagyon szeretem a könyveket, ezért minden szabadidőmet olvasással töltöm, illetve szeretem a verseket is, ezért is a kedvenc tantárgyam az irodalom. A családommal rengeteget utazunk, szóval az elmúlt évek során az utázást is rettentően megkedveltem. Az egyik legnagyobb álmom az, hogy egyszer huzamosabb ideig külföldön éljek: ez (is) az oka annak, hogy angol tagozaton tanulok a gimnáziumban. Legújabb hobbimként éppen próbálok megtanulni gitározni, több-kevesebb sikerrel. Ha segítségre van szükségetek vagy csak beszélgetnétek, bátran keressetek meg bármikor. Nagyon várom, hogy találkozzunk és hogy megismerjük egymást. 

Ölelés: Nóri 

Sziasztok!

Lugosi Levente vagyok, és a D osztály egyik ifivezetője leszek a 70. tanfolyamon. A Szinyei Merse Pál
Gimnáziumba járok, és idén kezdtem a 10. osztályt. Szabadidőm nagy részét szeretem a barátaimmal
tölteni, és velük mindenhova elmenni. Budapesten lakom a szüleimmel és két testvéremmel.
Szeretek kirándulni, akár városokban, akár a városon kívül a hegyekbe. Szerintem nagyon segítőkész vagyok, és próbálok mindenkinek segíteni. Már nagyon várom,
hogy találkozzunk, és egy csodálatos 5 hónapot eltöltsünk egymással.

Hatalmas pacsi: Levi

Sziasztok!

Engem Patkó Bertalannak hívnak és jelenleg 16 éves vagyok. A 70. tanfolyamon én a D osztály egyik ifije leszek. 2017-ben érkeztem meg a Gyermekvasútra és 5 felejthetetlen évet töltöttem pajtásként a nyolcadik csoportban. Dunakeszin élek és 2 testvérem van, akik közül az egyik jelenleg még gyermekvasutas. Újpesten járok iskolába és kedvenc tantárgyaim közé tartozik a matematika és a történelem. Szabadidőmben szeretek fotózni, videózni, olvasni és sorozatokat nézni. Ezenkívül tudok még gitározni is! Már nagyon várom a tanfolyamot, és azt, hogy találkozzak veletek! Ha bármi kérdésetek van, vagy csak beszélgetni szeretnétek, keressetek bátran!

Puszi/Pacsi/Ölelés: Berci

Pék-Molnár Ármin

Pajtás: 61. Tanfolyam, IV. Csoport
Ifivezető: 70., 71. Tanfolyam IX., VIII. Csoport