Cikkek Egyéb Hírek Klub Programok

MEGTELT! — Április végén is vár a KBK

Ugyan alkalmunk megtelt, azonban továbbra is van lehetőséged jelentkezni egy várólistára a kisvasutbaratklub@gmail.com email címen! Amennyiben lesz helymegüresedés az alkalmon, az ide jelentkezőket értesítjük!

Vágysz valami igazán izgalmasra április utolsó hetében? Unod már az iskolapadot és túráznál egyet, vagy csak utaznál egyet hazánk egyetlen kisvasútján, ahol még van csúcsfordító? Ha igen, akkor mihamarabb jelentkezz a KBK következő, nagybörzsönyi alkalmára!

Április 30-án (szombaton) egy Budapesthez közeli keskenynyomközű vasút a célpontunk, amely nem más, mint a Transzbörzsönyi kisvasút. Itt a hardcore kisvasút barátok jogosan mondhatják, hogy „De hiszen ez két kisvasút!”. És igazuk is van, így alkalmunkon mind a Nagybörzsönyi Állami Erdei Vasúton, mind a Bezina-völgyi erdei vasúton. A két kisvasút között Nagyírtás állomáson fogunk átszállni. Természetesen ezen alkalmunkból sem maradhat ki a kisvasút telaphelyének meglátogatása, de lesz hajtányozás, valamint felfedzzük a börzsönyi erdők és Nagybörzsöny falu szépségeit!

  1. Találkozni 9:30-kor fogunk a Nyugai pályaudvaron, az 5. vágánynál, majd a 10:08-kor induló Z70-as vonattal utazunk Szobig. A nap végén 19:54-kor köszönünk majd el a Nyugati pályaudvaron, a Szob felől érkező 2321 számú Z70-es vonat érkező vágányánál.

Az alkalom költségei:

Diákigazolvány (BKK BÉRLETTEL): 5500 Ft

Diákigazolvány (BKK bérlet NÉLKÜL): 5500 Ft

90%-os (MÁK kártya/pecsételős): 4500 Ft

MÁV arcképes (NEM Gyermekvasutas igazolvány): 3600 Ft

Amit mindenképp hozz magaddal:

Enni-, innivaló egész napra

Időjárásnak megfelelő öltözet

Pecsétgyűjtő füzet

Az alkalom költségét

Ha kedvet kaptál a programhoz és nincs más dolgod aznapra, ne habozz, s jelentkezz minél hamarabb ezen a kérdőíven!

A különvonatos utazás miatt sajnos csak 35-en tudtok részt venni az alkalmon, úgyhogy tényleg ne gondolkozzatok sokat!

Ha jelentkezés után valamilyen okból kifolyólag mégsem tudsz jönni, akkor azt minél hamarabb írd meg a kisvasutbaratklub@gmail.com-ra! Ha az alkalmat megelőző 2 napban mondod le, akkor sajnos a program teljes árát ki kell fizetned!

További alkalmaink a tavasz folyamán:

2022.05.21-22: Túra: Szilvásváradi Állami Erdei vasút, Lillafüredi Állami Erdei Vasút, Pálházi Állami Erdei Vasút, Zsuzsi Erdei Vasút Debrecen, Hortobágy-halastavi Kisvasú

2022.06.12 Tiszakécskei kisvasút

2022 augusztusa: Széchenyi-hegyi Gyermekvasút