Egyéb Gyermekvasút Klub Programok

KBK: Az első ötéves terv

Idén ünnepli ötödik születésnapját az immár nagy múltra visszatekintő Kisvasútbarát Klub, avagy egyszerűen csak KBK. Még felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi minden történt ezalatt az idő alatt. Utaztunk utolsóként(?) a mesztegnyői kisvasúton, egy év alatt bejártuk az összes hazai kisvasutat, darvadoztunk, tram-traineltünk, és még kicsiny országunk sem szabott nékünk határt, lehetett szó akár Ausztriáról, akár Szlovákiáról. No de mi is tette ezt a klubot felejthetetlenné? Persze maguk az alkalmak egy jó kiindulópont a kérdés megválaszolására, azonban korántsem teljes. Hiszen mit sem értek volna ezek az alkalmak, ha nem jött volna el rá az évek alatt az a több száz gyerek, akik akár csak egy-egy alkalomra színesítették klubunk összetételét, akár kitartóan hónapokig, sőt évekig rótták velünk az ország keskenyebbnél keskenyebb sínpárjait. Éppen azért, hogy az emlékek ne sárguljanak meg a fotópapírokon, létrehoztunk egy drive mappát, melyben évekre és alkalmakra lebontva tudjátok visszanézni és feltölteni azokat a képeket, melyek ezer meg ezer szónál is jobban mutatják be, miről is szól ez a klub. Így kérünk mindenkit, legyen az elballagott, vagy aktív pajtás, hogy képeivel tegye minél színesebbé az albumokat! A mappát ide kattintva éritek el.

 

Bár fontos a múlt, és meg is kell emlékezni az elmúlt 4 év sikereiről, azonban most nézzünk a jövőbe, pontosabban immár ötéves tervünk idei évébe. Mint eddig, úgy most is számítunk azon aktív pajtásokra, kik eddig is járták velünk az országot, de természetesen bárkit, bármikor szívesen látunk! Az idei évben a tisztelt nagyérdeműt klubunk megújjult pecsétgyűjtővel, pólókkal és alkalmakkal várja.

 

S akkor nézzük is az év első alkalmát! Idén szeptember 29-én vasárnap kezdődik számunkra a kisvasutas szezon, amikor is a Bükk egy gyöngyszemét, a Szilvásváradi Erdei Vasutat és meseszép környékét fogjuk bejárni. Mit is tartogat az alkalom? Egy Bzmot-os romantikus utazás a Szemed a pályán! c. filmből jól ismert Eger-Putnok vasútvonal festői tájakat átszelő részén, egy kellemes túrát a Fátyolvízesés gyöngyökbe fodrozódó habjaihoz és természetesen egy utazást a szilvásváradi kisvasút végtelen szerpentinekkel szabdalt útvonalán.

 

Találkozni szeptember 29-én reggel 8:00-8:15 között fogunk a Keleti pályaudvar csarnokában az utascentrum fölött. Innen a 8:30-kor induló 552.sz. AGRIA InterRegióval utazunk Egerig. Elköszönni aznap délután 18:35-kor fogunk szintén a Keleti pályaudvaron az Eger felől érkező 553.sz. AGRIA InterRegio érkező vágányánál.

Az alkalomra mindenki hozzon magával érvényes országbérletet / diákigazolványt vagy MÁV arcképes igazolványt. Az alkalom a MÁV arcképessel rendelkezők számára 2000Ft, míg mindenki másnak 3000Ft lesz.

 

Amit mindenképpen hozz magaddal:

– Egész napra enni- és innivaló

– Időjárásnak és túrázásnak megfelelő öltözet

– Túracipő

– Az alkalom költsége

– Érvényes országbérlet / diákigazolvány / MÁV arcképes igazolvány

Ha felkeltette az alkalom az érdeklődésedet, nincs más dolgod, mint jelentkezni az alábbi kérdőíven keresztül legkésőbb szeptember 24. vasárnapig. 

Bármilyen kérdés vagy kérés esetén pedig fordulj hozzánk bizalommal a kisvasutbaratklub@gmail.com-on keresztül!

 

Az évben tervezett alkalmaink:

2024. október 20. (v) – Gemenc

2024. november 30. (szo) – Oroszlány, bányászati múzeum

2024. december 31. – 2025. január 1. (k-sze) – Téli túra: Pálháza

2025. február 1. (szo) – Balatonfenyves, gőzősözés

2025. március 15. (szo) – Veresegyház

2025. április 19. (szo) – Felsőtárkány

2025. május 2-4. (p-v) – Tavaszi túra: Murtalbahn, Ausztria

2025. június 23. (h) – Hortobágyi-halastó

Hadas Tamás

Pajtás: 57. tanfolyam, II. csoport
iFi: 66-67. tanfolyam, III. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .