Tanfolyam

Füstipark

Füstipark - A "C" osztály csoportképe
Füstipark - A "C" osztály csoportképe

2012. október 28-án reggel több mint 100 tanfolyamos gyerekkel dacoltunk a hideggel a Nyugati pályaudvaron, amikor kezdetét vette a kirándulás a Füstiparkba.

Utunk során sajnos szembe kellett néznünk az időjárás kellemetlenségeivel, ezért csak egy fél napot tölthettünk el együtt. A vonatunk háromnegyed kettőre vissza is zötyögött velünk a pályaudvarra. Na, de addig még rengeteg izgalom hátra volt!

Amikor megérkeztünk, mindenki lelkesen csodálta a mozdonyokkal teli fűtőházat, ahol felsorakoztunk. Nem sokkal később azonban tanúi lehettünk, ahogy az állatkert 4 sztárja, Alex, Marty, Melman és Gloria kitervelik a szökést Madagaszkárra, majd elfutnak. Az állatkerti gondozók pánikoltak, mi pedig bátran készek voltunk segíteni az állatok felkutatásában. Csapatokban bejártuk a Vasúttörténeti parkot és miközben nyomokat kerestünk az állatokról, rengeteg izgalmas dolgot is megtudtunk a parkról.

Mikor visszaértünk a keresésről megörökíttettük magunkat egy mozdony előtt, a fordítókorongnál. Megebédeltünk, játszottunk, majd nagyon hangosan énekeltünk, hátha Alex, Marty, Melman vagy Gloria meghallanak bennünket. Szerencsére hamarosan állatkerti gondozók mosolyogva közölték, hogy a csintalan állatokat megtalálták a segítségünkkel, és már vissza is tértek a helyükre, az állatkertbe. Mindenki nagyon örült, az állatkert jóvoltából a segítségünkért jutalmat is kaptunk.

Nem sokkal később már a vonaton kissé elfáradt tekintettel ücsörögtünk, de azzal a tudattal, hogy a New York-i Állatkert ismét teljes. A tanfolyamunk pedig tovább halad Madagaszkár felé, aminek következő állomása Virágvölgyben lesz, az első gyakorlaton.

[button link=”http://keptar.gyermekvasut.hu/index.php/Csoportok/Tanfolyam/50/fustipark” target=_blank variation=”sky” size=”large”]További képekért kattints ide![/button]

Ági

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .