Cikkek Szakmai

Többször is leáll majd az M2-es metró

Ahogyan nyáron, úgy októberben is több hétvégén és hétköznap estéjén pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat az M2-es metró teljes vonalán. A pótlás oka vélhetően a nyárihoz hasonlóan most is az, hogy a vonal felújításakor telepített új biztosítóberendezést teszteljék az ALSTOM szerelvényeivel, melynek köszönhetően az M3-as metróhoz hasonlóan itt is félautomata üzem válik majd elérhetővé.  Ez azt jelenti, hogy a szerelvények önmagukat vezetik majd állomásról-állomásra, ahol a megállás után fel is ajánlják az utasoknak az egyedi ajtónyitás lehetőségét (az ajtókon található gombok segítségével). A vonatokon továbbra is lesz vonatkísérő személyzet, de a jelenlegi két fő helyett már csak egy vezető fog a fülkében utazni, aki a fel- és leszállást fogja felügyelni, valamint rendkívüli esetekben átveheti majd az irányítást a számítógéptől. Reméljük, sikerült kijavítani a nyáron tapasztalt hibákat és az új berendezés üzembeállítása miatt, nem kell további időpontokban is nélkülöznünk a metrószerelvényeket!

A metrók egész nap nem fognak járni: október 12-én, 13-án, 19-én, 20-án, 26-án és 27-én. Ezen kívül szerelvények helyett az alábbi hétköznapokon is pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat 20 órától üzemzárásig: október 17-én, 18-án, 21-én, 22-én, 24-én és 25-én is.

A kieső hétvégéken értelemszerűen nem fogtok tudni bemenni a szolgálataitok reggelén a mozgólépcsőkhöz, hanem a bezárt kapuk előtt tudtok csak találkozni. Ha ezeken a hétvégéken szolgáltok, érdemes rákérdezni az ifijeiteknél a találkozó pontos helyszínére!

A pótlás menetéről további információk a BKK weboldalán találhatóak!

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .