Cikkek Hírek

Egy családias szolgálat története December 24-én!

Karácsonyi zene, rénszarvasok, családi reggeli és ebéd, sok-sok szaloncukor, közös játék és nevetés… Mi más is várhatta volna a December 24-ei szolgálatos csoportot? Úgy alakult idén, hogy nem egy csoport látott el szolgálatot ezen a napon, hanem ez a Kisegítősök napja volt! Nagyon különleges szolgálat volt, de miért? Olvass tovább és megtudod mit élhettünk át együtt 🙂

6:30 Széll Kálmán tér, szokásos módon indult a reggel, találkoztuk a csúszós téren és el is indultunk fel a Gyerekvasutas Otthonba. Szinte fel se értünk és már szólt is hangosan az ifiszobából az elengedhetetlen karácsonyi zene. Megvártuk mire mindenki felért, összesen 9 pajtás és 2 ifivezető látott ma el szolgálatot a vonalon, aztán átöltöztünk és megterítettünk reggelire. Úgy gondoltuk, hogy ha már ilyen családias hangulat uralkodik, akkor miért is ne reggelizzünk egybe? Egy hosszú asztalnál helyet foglaltunk és elfogyasztottuk a konyha által biztosított svédasztalos ünnepi reggelit!

Reggeli után pedig következhetett a játék! Mindenki helyt állt a karácsonyi kvízben, sok-sok szaloncukrot elnyerve, utána pedig különböző kreativitást igénylő, később pedig a logikára építő játékokra került sor. Hamar el is érkezett az idő, hogy felinduljunk a szolgálatos vonathoz. Jó hangulatban felzakatoltunk Széchenyi-hegyig. Következhetett a szolgálat maga! Csupán két vonat volt, és minden vonat csak két kört tett meg. Azt gondolhattuk, hogy alig lesznek utasok, de szerencsére szinte minden körben tele kocsival indult útjára az adott vonat!

A szolgálatról magáról Széchenyi-hegy személyzete nevében tudok csak beszélni, de végig jót beszélgettünk, karácsonyfát díszítettünk és igyekeztünk a legtöbbet kihozni a napból 🙂 Szerintem sikerült!

12:03 és már indult is útjára a kezdőpontról a szolgálatos vonat! Leérve pedig gyors átöltözés, majd egy újabb családias étkezés következett! Ismét helyet foglaltunk a hosszú asztalunknál és pohárköszöntőt követve elpusztítottuk a karácsonyi ebédet, finom rántotthúsos szendvics, illetve még egy kis édességgel is kedveskedtek nekünk! Utána már nem is igazán maradt időnk semmire, kiélveztük az utolsó közös perceket és miután leért a 200-as szerelvény személyzete is, elindultunk hazafele!

Ez úton is nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki eljött December 24-én szolgálni, külön köszönet a felnőtt dolgozóknak is akik nélkül nem jöhetett volna létre a tegnapi szolgálat! Nagyon jól éreztem magam és sose volt még ilyen jó karácsonyi szolgálatom, nem ígérem, hogy jövőre ismétlünk de tuti hogy még sok jó hangulatú szolgálat vár mindenkire!

Név szerint a szolgálatos csoport: Szepesi Dávid, Lugosfalvi Leó, Weimann Lili, Polonkai Dániel, Eszenyi Farkas, Lutár Balázs, Szabó Dávid, Sajben Ákos, Puskás Anna.

 

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Antal Végh

Pajtás: 48. tanfolyam, VII. csoport
iFi: 58-59. tanfolyam, IX. csoport

2 hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Sziasztok!
    Majd valamikor feltöltitek a képeket?
    Azért kérdezem csak mert az volz az utolsó Karácsonyi szolim veletek!
    Köszi előre is!