Egyéb

Teljesítménytúrák márciusban

Halász Botond, 3. csoport

Március 15-én megrendezésre kerül a szokásos Gyermekvasút nyomában 20 kilométeres teljesítménytúra. Ide pontőrnek is jelentkezhettek, hiszen ezt a Gyermekvasút szervezi, vagy akár le is sétálhatjátok ezt a távot a Gyermekvasút környékén. Másnap azonban egy másik teljesítménytúrára invitálunk benneteket, ha esetleg a 20 kilométer nem lett volna elég. 🙂

Március 16-án megrendezésre kerül a 25 éves Rákoskerti Lemaradás Túraegyesület szervezésével a Normafa 10 és 20 km-es teljesítménytúra. A Rákoskerti Lemaradás Túraegyesület a 25 éves múltjában rengeteg érdekes túra után mára már éves túra tervvel készül a nagyérdemű felé: a 10 km-es túrától egészen a 100 km-es túrákig. De nem kerülne fel ez a cikk a Sihuhura, ha nem lenne valami köze a Gyermekvasúthoz. Ugyanis a túrán belül egy versenyt hirdetünk meg, amiben 14 Gyerekvasutas vándorcsoport (ugye a szolgálatos csoport sajnos nem tud részt venni a versenyen) tudja majd összemérni az erejét. A túra végén a gyermekvasutas csoportok között egy kupát is ki fogunk osztani. Ezt a kupát az a csapat kapja, amelyik a legtöbb vándort tudja mozgósítani a vándorútra. Minden gyermekvasutas kedvezményesen, 800 Ft-ért indulhat a túrán. A túrára szeretettel várjuk a vándorok szüleit is, akik szintén növelhetik az egyik csoport esélyeit, de sajnos a szülőkre a kedvezmény nem lesz érvényes. Valamint a gyermekvasutas felnőtt dolgozókat is szívesen fogadjuk, akik egy általuk választott csoport esélyét növelhetik részvételükkel, a felnőtt dolgozókra a kedvezmény érvényes. Amennyiben csoportos ifi vesz részt a túrán, ő dupla részvételi ponttal járul hozzá a csoportja eredményéhez, illetve az ifikre szintén érvényes lesz a kedvezmény. A túra teljes hossza 9,8 km, és 380 m a szintkülönbség.

Minden gyerekvasutas pajtás/IFI/felnőtt dolgozó csak abban az esetben részesül a kedvezményben, amennyiben felmutatja majd a kasszánál a gyermekvasúti Igazolványát.

A nevezés Szépjuhászné állomáson történik a vécé melletti kis téren 7 és 10 óra között (itt kell majd befizetni a 800 Ft-os nevezési díjat). Innen elsétáltok Csacsi-rétre, az első pontra, itt kis motiválásként csokit fogtok kapni. Feltöltődés után Normafa felé veszitek az irányt, ahol az egészséges vándorhoz híven almával gazdagodva indulhattok tovább fel a János-hegyre az Erzsébet kilátóhoz, ahol a harmadik pont lesz. Egy nagy szusszanás és egy laza ugrás után vissza is értek a kiinduló ponthoz, Szépjuhászné állomáshoz, ahol lesz az oklevél-átvétel, illetve ahol minden visszaért vándort zsíros, nutellás, vajas és lekváros kenyérrel és meleg teával fogadunk. Miután az utolsó csapat is visszaért, díjazzuk a legmagasabb létszámú vándor csoportot egy kupával.

Amit a túrára mindenképpen hozz:

  •  meleg öltözet
  •  uzsi (de útközben lesz biztosítva édesség és gyümölcs is)
  • gyermekvasúti Igazolvány (ifinek és felnőtt dolgozónak is szükséges)
  •  800 Ft (a nevezési díjhoz)
  •  folyadék (útközben lesz csap)
  •  jókedv

A túrára lehetséges az előre jelentkezés, de nem kötelező. Az előre jelentkezés csak pajtások és ifik részére lehetséges. Az előre jelentkezés ITT lehetséges.

További információk a TTT weboldalán: https://tturak.hu/hikeOccasion/1781/details

Érdeklődni a halasz.botond03@gmail.com e-mail címen tudtok.

A csoportok indulási ideje, a csoporton belül előzetes megbeszélés és egyeztetés után lesz.

Mindenkit sok szeretettel várunk!!!

Halász Botond, PIK, 3. csoport

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .