Cikkek Egyéb Érdekesség Gyermekvasút Hírek Programok

Decemberi programajánló

Elérkezett a december, valószínűleg már sokan gondolkoztak azon, hogy ki mivel lepje meg szeretteit Karácsony alkalmából és itt-ott már felcsendült legalább egyszer-kétszer egy ismert karácsonyi dal is, hogy meghozza az ünnepi hangulatot. Mindenkinek nagy örömére november utolsó napján esett a hó, ezért megtörténhettek az idei tél első hógolyó csatái és megépülhettek az első hóemberek is.
Igaz, a Mikulásvonat már útjára indult a múlt hétvégén amit hatalmas érdeklődés övezett, de idén decemberben is számos más programokat kínál számunkra a Gyermekvasút.

Gasztro klub – december 14.

részletek hamarosan…

Gitár klub – december 15.

A gitározni vágyók figyelem! Nem kell várnotok a 2024-es évig, hiszen 15-én újra gitárszóval fog megtelni az Otthon épülete. Ha nincs gitárotok, akkor is szeretettel várunk mert erre a délutánra tudunk nektek biztosítani, hogy elsajátíthassatok néhány akkordot.
Találkozó: 17:00 Gyermekvasutas Otthon
Elköszönés: 18:00 Gyermekvasutas Otthon
További információt ide kattintva érhettek el. Fontos, hogy a részvételhez ki kell, hogy töltsetek egy kérdőívet amit az előbb említett cikkben megtalálhattok!

Kisvasút Barát Klub – december 17.

A KBK 2023-ban utoljára, Advent 3. vasárnapján egy izgalmas alkalomra invitál minden érdeklődőt. Ezen az alkalmon Szegedre a Tram-train jázműbázisra látogatunk el. Ha már ott járunk, megnézzük az adventi forgatagot, a híres szegedi villamosokat és elutazunk a hódmezővásárhelyi végállomásra is.
Sajnos erre az alkalomra már nincs szabad hely, de aggodalomra semmi ok, hiszen 2024-ben is lesznek még alkalmak amiről majd információkat olvashattok a jövőben a sihuhun!

Járműparádé – december 28-29.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz járműparádé, most Széchenyihegyen. Ezen a két napon érdekes járműveket lehet megtekinteni. További információkat hamarosan a Gyermekvasút oldalán olvashattok majd.

A Gyermekvasút vonatain az adventi időszakban megtalálhatóak ünnepi kocsik, amik karácsonyi díszben várják az utasokat. Ezek nagyon szépek és hangulatosak, érdemes utazni velük, ha a vasút környékén jártok!

Ezen kívül Budapesten is számos vonalon bukkanhattok fényfüzérekkel díszített járművekre, melyekről bővebben egy korábbi cikkünkben olvashattok, amit ide kattintva érhettek el.

December végén elkezdődik a téli túrák időszaka. Több csoport már decemberben, de vannak akik januárban ejtik meg ezt a túraalkalmat, fedezik fel Magyarország szebbnél szebb pontjait és ismernek meg érdekes tájakat és helyeket közösen a csoportjukkal.

Január 1-jén és 6-án kisegítőnap lesz, ezekre jelentkezni a nevelőiroda telefonszámán (+36 1 511 5559) lehet leghamarabb 21 nappal a szolgálatos nap előtt.

Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket a fenti programok iránt! Amennyiben igen, akkor várunk sok szeretettel benneteket! Addig is további jó hangolódást az ünnepekre és használjátok ki az év utolsó hónapját!

Fehér Luca

Pajtás: 61. tanfolyam, XV. csoport
iFi: 70-71. tanfolyam IX. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .