Cikkek

Tájékoztató a koronavírushoz kapcsolódó intézkedésekről

Rendkívüli!
Rendkívüli!

Tisztelt Szülők!

Az új típusú koronavírus elleni védekezés érdekében a Kormány 2020. március 13-án bejelentette, hogy március 16. hétfőtől bezárnak az oktatási intézmények és tantermen kívüli digitális munkarendre állnak át. Összhangban ezzel a döntéssel a Gyermekvasút a következő intézkedéseket hozza.

  • A március 13-án kiadott tájékoztatónkkal összhangban március 15-én megtartjuk a IX. és X. csoport szolgálatát. Ennek részleteiről kérjük, olvassák el korábbi tájékoztatónkat.
  • További intézkedésig szüneteltetjük a Gyermekvasút valamennyi személyes jelenlétet igénylő programját, ideértve a szolgálatokat, csoportprogramokat, tavaszi túrákat, nagyvasúti programokat, klubokat és szakköröket.
  • Azok a csoportok, akik szedtek be előleget a tavaszi túrára, külön tájékoztatják az érintetteket a további lehetőségekről.
  • A helyzettel kapcsolatos esetleges kérdéseiket kérjük, hogy a központi jelentkezes.gyermekvasut@mav.hu email címen tegyék fel.
  • Azok számára, akik nem szereztek a kijelölt vizsgaidőszakban érvényes szakmai vizsgát, lehetőséget biztosítunk a későbbi vizsgázásra, akár a zárás alatt is. Ezt az igényt az oktatas@gyermekvasut.hu email címen kell jelezni.
  • A zárás feloldását követően minél hamarabb (pár napon belül) visszatérünk a megszokott működéshez. Bízunk benne, hogy ez mihamarabb bekövetkezik.
  • A későbbi programokról (ideértve a júniusi nagyvasúti programot, táborokat, sátortáborokat, csereutakat, az Avatást és a Ballagást) jelenleg még nem tudunk tájékoztatást adni, mert nem lehet tudni, meddig fog tartani a kialakult helyzet, valamint, hogy hogyan folytatódik majd az iskolai tanév. Amint lesznek ezzel kapcsolatos információk, tájékoztatni fogjuk Önöket.

A Gyermekvasutas Tanfolyammal kapcsolatos információk:

  • A tanfolyami alkalmakat sem tartjuk meg az országos korlátozás ideje alatt.
  • A kiadott tankönyvben megtalálható minden tananyag, de természetesen ezen kívül is minden reális segítséget (további segédanyagok, online/személyes konzultáció) megadunk azoknak, akik ezt kérik. A tanfolyamot lezáró vizsgák rendjének kidolgozása folyamatban, erről az érintetteket később tájékoztatjuk.

Az Ifivezető-képzéssel kapcsolatos információk:

  • A kialakult helyzetre való tekintettel az ifiképzős túra és várhatóan a májusi IK alkalom is elmarad.
  • Az IK további rendje (ideértve elsősorban az IK tábort) a zárás feloldását követően alakul majd ki úgy, hogy szeptember végére már kellően felkészült új ifivezetőink legyenek.

A Szakmai Versennyel kapcsolatos információk:

  • A Középdöntő napját hamarosan kihirdetjük, a bejutottakat online vagy telefonon értesítjük, és felmérjük a részvételi szándékot.
  • A Középdöntőt párhuzamosan több helyszínen (pl. gyermekvasúti állomásokon) tartjuk majd meg úgy, hogy az egy helyen tartózkodók száma megfeleljen az éppen érvényben lévő központi rendelkezések iránymutatásainak, amennyiben arra lehetőség lesz.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük az Operatív Törzs és a MÁV Zrt. iránymutatásait, és ezekhez igazítjuk saját belső eljárásrendünket.

A kialakult helyzetben fokozott türelmüket és megértésüket kérjük, további fejlemények esetén azonnal tájékoztatni fogjuk Önöket.

Budapest, 2020. március 14.

Gerzsényi Gyula s. k.

a Gyermekvasút vezetője

Címkék