Cikkek

Tájékoztató a koronavírushoz kapcsolódó intézkedésekről

Rendkívüli!
Rendkívüli!

Tisztelt Szülők!

Az új típusú koronavírus elleni védekezés érdekében a Gyermekvasúton újabb intézkedéseket vezettünk be a 2020. március 14-15-i hétvégi szolgálatokra vonatkozóan. Az intézkedések a VIII. csoport szombati, valamint a IX. és X. csoportok vasárnapi szolgálatát érintik. Kérjük, amennyiben még nem olvasták március 11-én kiadott tájékoztatónkat, azt is olvassák el.

  • Felhívjuk figyelmüket, hogy a szolgálatellátás nem kötelező. Kérjük, amennyiben gyermekük beteg/betegnek érzi magát, semmiképpen se menjen közösségbe, így gyermekvasutas szolgálatba sem. Ez nemcsak az ő, hanem társai (a többi gyermekvasutas) érdekét is szolgálja.
  • A fokozott higéniás szabályokra továbbra is felhívjuk mindenki figyelmét, azokat betartjuk és betartatjuk.
  • A gyermekvasutasok szolgálatba osztási rendjét úgy módosítjuk, hogy nem kerülhetnek közvetlen kapcsolatba utasokkal, vagyis a szerelvényeken gyermekvasutas pajtások nem teljesítenek szolgálatot.
  • A szerelvényeken felnőtt vasutas dolgozók látnak el szolgálatot, akik a takarító céggel együtt a végállomási fordulóidőkben gondoskodnak a gyakran használt felületek tisztításáról, fertőtlenítéséről.
  • Az áprilisi és azt követő programok (pl. tavaszi túrák) sorsa továbbra is kérdéses. Folyamatosan figyelemmel kísérjük az Operatív Törzs és a MÁV Zrt. iránymutatásait, és ezekhez igazítjuk saját belső eljárásrendünket, amelyekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Kérjük azokat, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel vagy veszélyeztetett területen jártak, társaik egészségének megóvása érdekében ne menjenek semmilyen közösségbe, így a Gyermekvasút programjait se látogassák. Kérjük, a többi gyermekvasutas érdekében is felelősségteljesen járjanak el!

A kialakult helyzetben fokozott türelmüket és megértésüket kérjük, további fejlemények esetén azonnal tájékoztatni fogjuk Önöket.

Budapest, 2020. március 13.

Gerzsényi Gyula s. k.

a Gyermekvasút vezetője