Cikkek

Tájékoztató a koronavírushoz kapcsolódó intézkedésekről

Rendkívüli!
Rendkívüli!

Tisztelt Szülők!

Az új típusú koronavírus elleni védekezést irányító Operatív Törzs iránymutatása alapján szükségessé vált a (tömeg)rendezvények korlátozása, amelyek a Gyermekvasút szabadidős programjait is érintik.

  • A március 15-i „Gyermekvasút nyomában – 20 km” teljesítménytúrát a kialakult helyzetre való tekintettel nem tartjuk meg.
  • Az éves szakmai vizsga időszak utolsó kijelölt vizsganapja március 14. Mivel a legfontosabb az egészségesek és a betegek érintkezésének elkerülése, kérjük, aki beteg/betegnek érzi magát, vizsgázni se jöjjön el. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a tavalyi éves vizsgák március 31-ig érvényesek, a Segédletben található Vizsgaszabályzat 5. pontjának megfelelően szükség esetén későbbi vizsgaidőpontot az oktatas@gyermekvasut.hu címen lehet kérni.
  • A soron következő, március 21-i – MiniCity névre hallgató – nagyvasúti programot a kialakult helyzetre való tekintettel nem tartjuk meg.
  • A Gyermekvasút üzemeltetése folyamatos, a szolgálatokat a szokásos rend szerint megtartjuk. A gyerekek figyelmét felhívjuk a vonatkozó higiéniás szabályok fontosságára, az ifivezetők és a felnőtt dolgozók külön odafigyelnek arra, hogy a pajtások rendszeresen mossanak kezet. A helyes eljárásrend kifüggesztésre került, a pajtások részére gyakorlati útmutatást is adunk.
  • A Gyermekvasutas Tanfolyam alkalmait a kihirdetett Ütemterv szerint, eredeti helyszínen megtartjuk, mivel ezek 100 fő alatti létszámot érintő oktatási alkalmak.
  • Az áprilisi és azt követő programok (pl. tavaszi túrák) sorsa még kérdéses. Folyamatosan figyelemmel kísérjük az Operatív Törzs és a MÁV Zrt. iránymutatásait, és ezekhez igazítjuk saját belső eljárásrendünket, amelyekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Kérjük azokat, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel vagy veszélyeztetett területen jártak, társaik egészségének megóvása érdekében ne menjenek semmilyen közösségbe, így a Gyermekvasút programjait se látogassák. Kérjük, a többi gyermekvasutas érdekében is felelősségteljesen járjanak el!

A kialakult helyzetben fokozott türelmüket és megértésüket kérjük, további fejlemények esetén azonnal tájékoztatni fogjuk Önöket.

Budapest, 2020. március 11.

Gerzsényi Gyula s. k.

a Gyermekvasút vezetője