Cikkek Egyéb

Mindennek a múltja és a jövője | videóajánló #1

Szeretsz videókat nézni? Érdekel a világ? Mostantól minden csütörtökön egy-egy olyan videóval érkezünk nektek, ami nem csak érdekes, de hasznos is. A mai videónk az időről szól. Ha téged is érdekel, mennyire sok időt élt már meg a világegyetem, akkor katt és jó szórakozást!

Valószínűleg ti is sok időt töltötök a YouTube-on nap, mint nap, éppen ezért arra gondoltunk, hogy mutatunk nektek néhány videót, ami nem csak érdekes de hasznos dolgokat is rejt magában.

Ez alkalommal egy olyan csatornát mutatunk be nektek, mely a minket körülvevő világot több szempontból is vizsgálja. Témái közé tartozik például a világegyetem, az emberiség és a tudomány, de ami a legizgalmasabb talán benne, hogy a hétköznapi dolgokat is egyszerűen és érthetően dolgozza fel, ezzel keltve fel az érdeklődésünket a világ iránt. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy a készítői elég szép animációval ruházták fel a videóikat. Kis nehézség, hogy a csatorna maga angol nyelvű, de nagyon jó magyar feliratot készítettek hozzá.

Na de melyik csatornáról beszélek és mi az a videó, amiről valójában szól ez a cikk?

Kurzgesagt – In a Nutshell


A mai videónk pedig egy olyan dologról szól, amiből talán soha sincsen elég mostanság senkinek, de mégis sokszor olyan soknak tűnik, főleg, ha éppen arra várunk, hogy megjelenjek a következő sihuhu cikk, vagy a kedvenc videósunk legújabb videója… tudjátok miről beszélek.

Na remélem azért már kitaláltátok, de igen, az idő az. Belegondoltatok már abba, hogy a világegyetem keletkezése óta mennyi idő is telt el valójában? Gondoltátok volna, hogy a T-rex időben közelebb van hozzánk, mint egy élő Sztegoszauruszhoz? Azt hiszem, nem is kell többet elmondanom arról, miért is érdekes ez a videó, nézzétek meg.

Jövőhéten újra jelentkezünk!
#otthonügyeletes

Szabó Boglárka

Ifivezető
pajtás: 49. tanfolyam, I. csoport
iFi: 58-59. tanfolyam, XIV. és IX. csoport, Ifiképzés