Egyéb

Kreativitás, célkitűzések és rendszerezettség az otthonlét idején

Kissé rendszertelennek érzed mostanában a napjaid? Segítünk! Olvasd el a cikket és tudd meg miért is jó ilyenkor elkezdeni vezetni egy Bullet Journalt!

Az otthonlét idején könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy halogatjuk a dolgokat, nem tudjuk mit csináljunk vagy épp annyi dolgot csinálnánk, hogy azt nem tudjuk mivel kezdjük el. Természetesen erre is van megoldás például a híres Bullet Journal. (Fiúk ne, ne zárjátok be a cikket, nektek nem kell rózsaszínre és virágosra festeni az egészet!) A BuJo a tennivaló listák és a naplóírás keveredése, egy kis kreativitással meghintve.

Ha azt hiszitek nem lehet mire használni egy ilyen kis füzetet anélkül, hogy kitennétek a lábatokat a kapun, nagyon is tévedtek. Nézzünk hát pár példát mihez kezdhettek vele, valamint a cikk végén a kreatívabbaknak pár ötletet arra, hogyan tudják feldobni az oldalakat!

1. Vezesd a szokásaidat!
Igazán nem kell nagy dologra gondolni: a lényege annyi, hogy az adott szokásnál mindennap kipipálod/besatírozod/valahogyan bejelölöd, hogy csináltad-e. Felállíthatsz magad elé célokat is, hogy mit legalább hányszor szeretnél csinálni hetente. Itt van néhány példa arra, hogy miket próbálhatsz meg egy héten többször is csinálni miközben otthon maradsz:

  • olvasás
  • testmozgás
  • barátok felhívása
  • kreatívkodás

2. Írj össze dolgokat, amiket szeretnél…
Megnézni, elolvasni vagy éppen megsütni? Ez már csak rajtad múlik! A hónap elején gondolkozz el rajta, melyik az a könyv, ami hónapok óta porosodik a polcodon, az a film, amiről a barátaid sokat meséltek már, vagy az a recept, amit már elkértél a nagyitól, de még nem próbáltad ki. Ha eszedbe jutottak, írd le őket a BuJodba és igyekezz a hónap végére az összeset kipipálni.

3. Készíts naptárat!
Elfelejted melyik beadandót mikorra kell leadni? Nem akarsz lekésni a GYVTV livestreamjeiről? Félsz, hogy megfeledkezel pár szülinapról? Csinálj egy naptárat akár havi, akár heti bontásban és írd fel minden naphoz a fontos dolgokat, nehogy kimenjenek a fejedből!

4. Jegyezd le milyen napod volt!
Természetesen ezt nem muszáj a híres „Kedves naplóm…” formátumban csináld. Rajzolhatsz grafikont arról, melyik nap mennyit aludtál vagy készíthetsz színezőt, ahol az adott napi kedvedhez egy színt társítasz (ilyesmi ötletet találsz lentebb).

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz, csupán egy füzetre és pár tollra, filcre vagy bármi hasonlóra lesz szükséged és el is kezdheted rendszerezni az áprilisodat. Most pedig lássunk inspirációként pár eddig elkészült áprilisi alkotást!