Egyéb

Quizlet – A kártyák világa

Szódolgozatot fogsz írni angolból? Esetleg töriből kell évszámokat tanulj? Földrajzra tudnod kell az országok fővárosát? Ha az előzőek közül bármelyik is igaz rád, vagy úgy érzed ezekhez hasonló feladattal kell megbirkózz, olvasd el a cikkünket a Quizletről, hátha megkönnyíti az életedet!

Régebben sokszor előfordult, hogy hosszú időn át néztem a szótárfüzetemet, de azok a fránya angol szavak sehogy sem akartak belemenni a fejembe. Egyszer kaptam édesanyámtól egy ötletet, hogy készítsek magamnak szókártyákat, amiknek az egyik oldalán magyarul, a másik oldalán pedig idegen kifejezéssel van a szó. Egy ideig tetszett a dolog, aztán elkezdtem megunni állandóan a kis papírfecnik vágását, amik ráadásul rejtélyes módon mindig eltűntek.

Nem tudom mikor akadtam már rá a Quizletre, de jó pár éve történhetett. Ez az alkalmazás tulajdonképpen digitalizálása a fentebb említett kártyáknak, csak nem tűnnek el és mindig van „valaki” aki leellenőrzi, hogy tudod-e az adott szót. Nekem sokat segített a tanulásban és most remélem, hogy nektek is fog. Nézzük is meg, hogyan működik ez a csoda!

Az alkalmazást használhatjátok simán interneten is, de le is tölthetitek telefonotokra. Első körben regisztrálnotok kell, hogy el tudjátok majd menteni a különböző anyagaitokat. Miután bejelentkeztetek a „create” szóra kattintva elkészíthetitek az első kérdéssorotokat. Ez lehet akár idegenszavakból, évszámokból, igazából bármiből, amiből pontosan kell tudd a választ.

Ha elkészült a kérdéssorod, már csak rajtad múlik melyik opciót választod a tanulásra. Lapozgathatod a kártyákat, tesztet írhatsz (persze tét nélkül), de még különböző játékokat is találsz belőlük. Az alkalmazásban egyébként akár osztálytársaiddal is megoszthatod a tanulnivalót és te is rákereshetsz már mások által elkészített anyagokra.

Remélem meghoztam a kedved a Quizlethez, jövőhét kedden egy újabb szuper alkalmazással jelentkezünk a tanuláshoz.

 

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport