Cikkek Szakmai

Szokatlan fények a metróban

Ma (07. 21.) este 23 óra körül szokatlan fények gyúltak a 2-es metró Széll Kálmán téri állomásán. Ezek a fények az állomási peronon találhatók és a vészkijárat irányát hivatottak megmutatni abban az esetben, ha az állomást valamilyen oknál fogva ki kell üríteni. Ezek a fények akkor is világítanának, ha az állomáson áramszünet lenne, hiszen külön akkumlátor szolgáltatja az áramellátást a nyilakban rejlő LED-eknek. Elsőre lehet, hogy ez nem tűnik túl nagy segítségnek, de képzeljétek el, hogy sűrű füstben, vagy vaksötétben kellene ezek nélkül tájékozódnotok…

A fények mellett élettel telt meg az alagút is, ugyanis a menekítőjáratok nagy részében BKV-s munkaruhában levő emberek ácsorogtak. Sajnos erről nem sikerült felvételt készítenünk. Megpróbáltunk utána járni, hogy mire készülhetnek az éjszaka folyamán, de semmilyen információt nem találtunk róla.

A metró éjszakai leállása során szokták elvégezni az általános karbantartásokat és a takarítást. Ezen kívül időről-időre tesztelik a metró menekítő bunkerré alakítását, lemodelleznek különböző baleseteket, sőt évente egyszer egy sétára invitálják az embereket végállomástól végállomásig (természetesen az alagútban).

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .