Gyermekvasút Programok

Gyermekvasút nyomában – 20 km éjszakai teljesítménytúra – 2020

2020. augusztus 19-én, szerdán este ismét megrendezik a hagyományos „A Gyermekvasút nyomában – 20 km” éjszakai teljesítménytúrát.

A túra célja a Budai-hegység és a Gyermekvasút, valamint a környékén lévő kirándulóhelyek megismertetése, népszerűsítése, a fizikai állóképesség szinten tartása, fejlesztése, valamint találkozási lehetőség biztosítása a Gyermekvasutat és környékét kedvelő természetbarátok számára. Bízunk benne, hogy e természeti szépségekben és történelmi nevezetességekben gazdag tájon a részt vevők nem „végigrohanják” a túrát, hanem gyönyörködnek a táj szépségében, néhány percet időznek történelmünk emlékeinél, és így valóban jobban megismerhetik a Gyermekvasút környékét. A rendezvény szervezője a Gyermekvasút Múzeumáért Egyesület, programfelelőse a +3620 331 4011-es telefonszámon vagy a fusti328@gmail.com címen érhető el.
A rajt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületnél lesz (az állomás alatt) 2020. augusztus 19-én 19:00 és 21:00 között. Előnevezési lehetőség nincs.

Az indulók a rajtnál ellenőrzőlapot és tájékoztató füzetet kapnak. A füzet részletes, szöveges túraleírást és térképvázlatot tartalmaz. A túrázóknak az éjszaka folyamán lehetőségük van külön díj nélkül visszavonatozni Széchenyihegyről Hűvösvölgybe. A gyermekvasutas pajtások és ifivezetők kedvezményesen vehetnek részt az eseményen.

Részletek a túráról: https://gyermekvasut.hu/2020/08/teljesitmenytura/

 

 

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója