Érdekesség Programok Tanfolyam

Avatás

Kedves avatandó pajtások!

 

Nem is olyan rég kikerült egy cikk, mely a helyismeret próbát taglalta. Most egy újabb próbáról lesz szó, azonban a szó egy másik értelmezését vesszük górcső alá, és az avatáspróbáról fogok írni, Nektek.

Amennyiben valamilyen oknál fogva nem tudtál eljönni és kimaradtál a próbá(k)ból, vagy ha ott voltál, de szeretnéd az avatás előtt még egyszer átismételni mi is vár rád, zanzásítva összeírom, mire kell majd figyelnetek!

Tehát ezen a kezdeti lendületen felbuzdulva bele is kezdek a gyakorlatiasabb szegmensbe, avagy mire figyelj, nagyon:

  • Az első, és talán a legfontosabb, hogy nagyon (de tényleg nagyon) meleg lesz, készüljetek úgy, hogy a tűző nap ellenére is sokat kell egy helyben, vigyázzban állnotok. Akinek ez nem, vagy nehezebben megy, az gyakorolja otthon mindeképp, illetve reggel bőségesen reggelizzetek, senki ne érkezzen éhgyomorral! Szintén ide tartozik, hogy igyatok sok vizet, ezt nem csak reggel, az egész nap folyamán.
  • A második, az alaki. Itt az őszi tanfolyammal érkezők kisebb fajta előnnyel indulnak, hiszen Ők szűk fél éve gyakorolják már a menetelést minden szolgálati reggel. Fontos tudnotok, hogy 1-re lépünk ballal, 2-re pedig jobb lábbal. Ez mindennek az alapja, ezt mindig tartsátok szem előtt, úgy, mint a ritmus tartását. A meneteltető ifi ritmusát vegyétek fel, illetve majd a zenekar is segítségünkre lesz ritmus tekintetében. Nagyon sok kamera és érdeklődő figyel majd minden irányból és nagyon rombolja az összképet, ha nem ritmusban jöttök, ezért is nagyon fontos, hogy mindenki ritmusra meneteljen.
  • Szintén alaki kérdés, hogy hátra arcnál balról fordulunk egy teljes fordulatot, és itt az avatáson egyből a támasztó lábad mellé kell zárnod. Megint csak olyan dolog, ami apróság, de ha mindenki össze-vissza forog, az sokat rombol az összképen.
  • Fogadalomnál „fogadalom” vezényszóra mindenki megfogja (tehát még nem veszi le) a sapkáját. Annak is a két végét. Bal kézzel, az elejét. „Hoz” vezényszóra le is vesszük, és mindenki a jobb kezébe, a jobb lába mellé teszi.
  • Ezután az eskü következik, amit Trautmann Bálint fog olvasni. Kb. félmondantonként áll meg, Nektek pedig vissza kell ismételnetek amit Ő mondott. (Értelemszerűen, mikor a saját nevét mondja, ott Nektek azt ki kell cserélnetek a saját nevetekre.)
  • Ez után a sapkát a már ismert levételhez hasonlóan kell visszavennetek. A szemleparancsnok „fogadalom” vezényszavára a fejetekre illesztitek, a kezetek pedig marad, és „tól” vezényszóra engeditek el.
  • Visszamenetelésnél ismételten az ifik ritmusát követve haladjatok!

Nagyjából ezekre érdemes figyelnetek, de ezekre nagyon, különösen az első pontra, mert senki nem szeretné, hogy esetleg rosszul legyetek a napon.

A 60. tanfolyamon végzetteket 8:00-ra várjuk az Otthonba, a 61. tanfolyamot 8:20-ra, ugyanoda.

Lányok: fehér térdzokni, fehér rövidujjú ing/blúz, fekete/sötét szoknya, fiúk: fekete/sötét zokni, fehér rövidujjú ing, fekete/sötét nadrág. Illetve mindenkinél legyen fekete ünneplő cipő.

Mindenkit várunk sok szeretettel, és reméljük, hogy nagyon szép, elegáns és alkalomhoz méltó avatásunk lesz. (Beleértve az időjárást is…)

Szőnyi Máté

Pajtás: 48. tanfolyam, III. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam, XII. csoport

1 hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .