Cikkek Egyéb

Egy játék, ami letarolta az internetet

Az elmúlt egy hónapban nagyon felkapott online szórakozássá vált az Among us névre keresztelt játék. Pár hét alatt több, mint 100 millió embert töltötte le ezt a játékot (többek között én is és biztos vagyok benne, hogy közületek is sokan), így azt hiszem mindenképp van benne valami említésre méltó dolog.

Mi is ez pontosan?

Az Among Us egy 2018-ban megjelent internetes videójáték, ami mind felépítésében mind kezelésében nagyon egyszerű. A játékosok többsége egyszerű csapapttag (Crewmate), akiknek különböző feladatokat kell teljesíteniük az űrhajón/központi épületen/bolygó bázisán. A maradék szereplő (1,2 vagy 3 fő) Imposztor lesz(csaló, szélhámos) akiknek a feladatuk az, hogy megöljék  csapattársaikat és mindeközben igyekezzenek beépülni a többiek közé. Ha egy játékos holttestet talál, összehívhat egy megbeszélést, ahol megtárgyalhatják ki lehet az Imposztor, majd kiszavazhatják az adott illetőt.

Mitől olyan jó ez a játék?

Először is nem vagyok egy nagy internetes játék rajongó, de amennyiben ismeritek a vérfarkas, vagy éppen gyilkosos névre hallgató játékot azt hiszem nem kell magyarázzam mitől tetszett meg az Among Us. Izgalmas, egyszerű és valamilyen szinten lehet beszélgetni a többiekkel. Az Among Usban még a játék felületén nincs lehetőség rendes élőszavas beszélgetésre, de teljesen jól működik mellé egy hívás akár a Messengeren, akár a Discordon belül. Természetesen akad jó pár különbség a vasúton játszott vérfarkas és az Among us között. A vérfarkasban vannak extra karakterek, ezek az online játékunkban (még?) nincsenek. Cserébe annál sokkal jobb érveket lehet felhozni az árulók ellen, mint hogy hallottuk ki mozdult meg amikor felkeltek a vérfarkasok.

Nem mondom, hogy mostantól minden percet töltsetek ezzel a játékkal (én is nagyjából csak hetente kétszer játszom vele egy picit), de ha barátokkal kerestek valami közös online játékot, akkor ezt mindenképpen próbáljátok egyszer ki!

 

Címkék