Cikkek Egyéb Kultúra Vasúton

Nagy Őszi Horoszkóp

Bár már több mint 10 nap telt el a napéjegyenlőség, vagyis az ősz kezdete voltak, de zavart éreztem az energiatérben, ezért nem tudtam akkorra megírni ezt a kis szösszenetet.

Kos: 03. 21. – 04. 20. 

A nap-éj egyenlőséggel együtt elérkezett a várva vált együttállás is. Bolygója, a Merkúr tökéletes összhangba került az aszteroidaövben található Ceres kisbolygóval. A római mítoszokban Ceres a bőség istennője, így ősze sikerekben gazdag lesz. Megtalálhatja a szerelmet is, élete folyójának egyetlen szigete stabilitást hozhat életébe. A vasúton azonban kevésbé felelősségteljes beosztást fog kapni, de ne csüggedjen, a társaság továbbra is remek. Étele a rikottás táska.

Bika 04. 21. – 05. 20.

Ősszel a szerelem háttérbe szorulhat a bikáknál, a karrierjét fontosnak fogja érezni. Párja is hasonlóan vélekedhet, bár nem fogja jó szemmel nézni, hogy kapcsolatuk esetlegesen elhidegül. Bármennyire is szorítják a határidők, szakítson időt párjára. Iskolájában, munkahelyén jól teljeseít, ha jókor van jó helyen, akár magasabb pozícióba is kerülhet. Virága a nárcisz.

Ikrek 05. 21. – 06. 21.

Na igen, a zöld tea valóban jázminnal az igazi, nemde? Ősszel, ahogy a nap egyre kevesebbet süt, a belső késztetése, energiája is alábbhagyhat. A ködös idő minden energiáját kiszívja, de próbáljon megpozitív maradni, barátai ebben természetesen segíteni fogják. Próbáljon minél többet aludni, ahogy ősszel védelmezőbolygója is teszi. Gyümölcse az alma.

Rák 06. 22. – 07. 22.

Nyáron megismert barátaival továbbra is erős a viszonya, bár a Jupiter már nem tündököl teljes fényével az égbolton. Ennek ellenére rengeteg energiát sugároz, amit friss kapcsolatába tud fektetni. Bár lehetnek érdekességek, ez az egésznek a szépsége. Hasznára válhat, ha jobban megismeri az állatvilágot, rókákat, hiúzokat, stb. A vasút világa továbbra is lenyűgözi, ne veszítse el lelkesedését. Állata a szarvas.

Oroszlán 07. 23 – 08. 23.

Amennyiben nyáron a kör alakú kulcs egyenesbe hozta életét, rendkívül élettel teli ősz várhat önre. A Neptunusz csak úgy ragyog, amely szintén hozzájárul jókedvéhez. Érdekes változásokat tapasztal, rendkívül jól érzi magát a bőrében, bár előfordulhat, hogy két tűz közé kerül, és nem igazán tudja mit válasszon. Ezt bízza csak a jó öreg időre. Párja beleáshatja magát az ön érdeklődési körébe, értékelje. Állata a farkas-róka hibrid.

Szűz 08. 24. – 09. 23.

Remek beosztásokat kaphat az ősz során, ami rengeteg életkedvvel tölti el. A vasút konyhája is lenyűgözi, sokszor eheti szolgálatban a kedvencét. A Nap és Vénusz együttállása végre meghozhatja a szerelemet. Lehet hogy ez egy régi, majdnem elfeledett szerelem lesz, lehet hogy egy új lobogó viszony, de minden esetre, egyik elől se zárkózzon el, mindekttő üdítő lehet. Színe a bíbor.

Mérleg 09. 24. – 10. 23

Egyre csak erősödnek a nyár folyamán megtapasztalt pozitív érzések, ráadásul egy örömteli jubileum is várja ősszel. A csoportban sziporkázik, sok új barátja lesz, elvezze a helyzetet. Párjával is kiegyensúlyozott a kapcsolata. Ja hogy nincs párja? Sajnos rossz hírem van, a Jupiter és a csillagjegye nem zárnak be kedvező szöget egy új románchoz, télen több lehetősége lesz. Mozogjon sokat, jót fog tenni a közérzetének. Színe a kék.

Skorpió: 10. 24. – 11. 22

A Plútó messze elbújt a távoli aszteroida övben, magára maradt őszre, de ne csüggedjen, nem lesz az olyan vészes mint elsőre hangzik. Bár gyakran lehet levert, ne felejtse, barátai szeretik. Az is elképzelhető, hogy egy új figura kúszik be életébe, ne hagyja, hogy eltűnjön. Az is lehet, hogy ez egy csoportprogron fog bekövetkezni, úgyhogy ne hagyjon ki egyet sem. Virága a sárga rózsa.

Nyilas 11. 23 – 12. 20.

Érdekes ősz elé néznek a kedves nyilasok. Ha elhagyottnak érzi magát, azért van, mert a Mars egyik holdja, a Phobos nemrég megingott pályáján, és magára hagyta Deimost, a másik holdat. Bár ez csak egy pillanatnyi helyzet változás volt, mégis kihat életére, meg kell tanulnia együtt élni vele. Az idő, és barátai úgyis átsegítik a nehéz napokon, csak fel a fejjel, mindig pozitívan. Gyümölcse a banán

Bak 12. 21 – 01. 20

Egy eseményekkel teli ősszel lesz dolga. Sokszor azt sem tudja majd hol áll a feje, annyi újdonságot tapasztalt. A mérsékelt és megfontolt bakokra ez akár rosszul is hathat, vigyázzon egészségére. A nyár átlátszó, direkt jelei után most mást kapunk a csillagoktól. Nézze meg egyszer-kétszer a piros, csodás alkonyatot, jó az idegeknek, főleg ha utána még a csillagokat is megvárja.

Vízöntő 01. 21. – 02. 20.

A nyári energiát ne veszítse el, takarékoskodjon vele, aludjon sokat. Az iskola és a vasút együtt soknak tűnhet, de megfelelő időbeosztással áthidalható ez a probléma is. Élvezi a szolgálatokat, és a csoportprogramokat is, ezért mindenhol ott szeretne lenni, nagyon helyes. A Szaturnusz remekül illeszkedik a vízöntő pályájára, szerencsét hozhat, akár egy új társat is az életébe, bár legyen óvatos, nehogy egy rossz döntést hozzon. Legyen résen a szolgálatokban. Színe a bíbor.

Halak 02. 21. – 03. 20.

Érdekes változás állhat be az életében, és úgy érezheti, nem tud ellene semmit tenni. Mégis megtalálja a módját, hogy kezelje a helyzetet. Barátai segítséget nyújthatnak, és ők is támaszkodhatnak önre. Az ősz nem igazán lesz a szerelem hónapja a halaknál, de nem kell aggódni, talán a tél meghozza majd azt is egy igen ritka és érdekes együttállásnak köszönhetően. A Deimos és a Neptunusz fog rendkívül érdekes szöget bezárni, ami szerencsével kecsegtet. A vasútéletbe nagyon beleveti magát, szívesen jár a programokra, különösen a téli túrát várja. Zöldsége az uborka.

Veress Hunor

Pajtás: 54. tanfolyam, II. csoport
Ifi: 62-63. tanfolyam, V. csoport