Egyéb

Gasztro klub – nov. 12.

A Gasztro klub földkörüli utazásának első állomása Svédország volt, ahol az IKEA a svéd gasztrokultúra csodáiba vezetett be minket. Mielőtt a falnivágyók megízlelhették volna az északi különlegesséket, csapatokra oszlottak és megkeresték a skandinávok áruházának legviccesebb tárgyát.

Nagy volt a küzdelem, mivel a nyeremény nem volt más, mint a nyertes csapat által választott desszert. Miután a csapatok visszatértek a vicces tárgyakkal, neki is estünk a finom ételek betermeléséhez. Volt ott minden, amitől csak csorgott a nyálunk – kezdve a svéd húsgolyótól a lazacfilén át egészen a csokitortáig.

Mikor már senki sem tudott többet enni, mindenki megkapta a világkörüli úthoz a matricagyűjtő füzetét, amibe a résztvevők minden alkalom után kapnak egy matricát. Megéri szorgalmasan gyűjteni, mivel idén is értékes nyeremény vár a legtöbb alkalmon részt vett pajtásokra. Közös utazásunk még csak most kezdődött, minden kedves világjárót és falnivágyót várunk a folytatására.

„Men vi ses!”

Hogy mit is jelent ez? Nos, így mondják svédül azt, hogy ”Viszontlátásra!”
Mi pedig így mondunk búcsút Svédország ízeinek, de aggodalomra semmi ok, vár ránk a következő úticélunk!

Az öreg kontinensen maradunk, ezúttal viszont sokkal délebbre kell utaznunk, egészen “Európa csizmájáig”, a tésztaételek hazájába, Olaszországba!

Kérünk mindenkit, hogy kapcsolja be a biztonsági övét, a felszállást hamarosan megkezdjük, és egy röpke pár órás utazás után november 12-én 16:30-kor találkozunk az Oktogonon a Bellozzo előtt, hogy egy újabb ország ízvilágával ismerkedhessünk meg. Mindenképp hozzátok magatokkal a matricagyűjtő Útleveleteket, illetve legyen nálatok 2000 Ft, hogy nyugodtan tudjatok válogatni tészták és pizzák sokaságából!

Üdvözlettel: Gazstro Utazási és Gourment Iroda

Németh Gergely

Pajtás: 54. Tanfolyam, I. csoport
Ifi: 64-65. Tanfolyam, VIII. csoport