Cikkek Egyéb

Halloween különlegességek – DIY

Biztosan te is észrevetted már a körülötted égő Halloween-lázat; ilyenkor sokan faragnak töklámpást, talán ennél is többen rémisztő jelmezben flangálnak, elmaszkírozzák magukat. De vannak, akik mindemellett még édesség-gyűjtésbe is belefognak. Ugye, ebből te sem akarnál kimaradni? A cikk végén ötleteket is olvashatsz majd. 

Tudtátok-e, hogy a Halloween egy írektől származó hagyomány, amely kötődik Mindenszentek ünnepéhez?! Mivel ez a szokás az amerikaiaknak köszönhetően lett világszerte ismert, ezért sokan úgy gondolják, hogy onnan is származik. Amerikában utcai rendezvényeket is rendeznek erre az alkalomra, melynek alkalmával mindenki jelmezbe öltözik.

Most, hogy már tudjuk mi is a Halloween , sor is kerülhetne a saját készítésű különlegességeinkre. Természetesen az internet tele van ilyen ötletekkel de mi mégis összeszedtük nektek a legjobbakat.

Szellemes konzervek

Kellékek: üres konzerv doboz, fehér és fekete színű festék, fehér krepp papír (de akár használhatunk sima papírt is), esetleg madzag
A konzerves dobozokat fessük be fehér temperával, majd fekete színnel csináljuk neki szemet és szájat. Krepp papírból vágjunk hosszabb darabokat majd ragasszuk a konzervünk nyitott részének az aljára úgy, hogy lelógjanak. Felragasztás után kész is van a szellemünk. A tetejére tehetünk madzagot majd fel is akaszthatjuk akárhová!

 

Világító múmiák:

Kellékek: Befőttesüveg, fehér szigetelő szalag, mécses, műanyag mozgó szem (de akár rajzolhatunk filccel is)
A befőttesüvegünkre tekerjünk rá, réseket kihagyva a szigetelő szalagot. Az üveg közepe felett egy kicsivel, a szem résznél különösen figyeljünk, hogy nagyobb részt hagyjunk szabadon, ide ragasszuk fel a mozgó szemeket. És ha jól dolgoztunk egy múmia alakot kaptunk, akárcsak a képen,  közepébe tegyünk még egy mécsest és kész is!

Szellemes nasi:

Kellékek: pillecukor, hurkapálca, ételfesték toll
Egy nagyon egyszerű, de mégis látványos kis nasiról lenne szó! Három darab pillecukrot szúrunk egy hurkapálcára, majd a legtetején lévőre rajzoljuk szellem fejet. A kész édességeket beleállíthatjuk egy pohárba és nagyon pompás képet ad!

Címkék