Cikkek

5 ötlet, hogy hangulatosabb legyen az ünnepi készülődés

Mindannyian tudjuk, hogy idén a karácsony nem ugyanolyan lesz, mint máskor, de ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy ne várjuk úgy, mint az elmúlt években. Bevallom sosem voltam mániásan készülődő, így ez a cikk nem is arról szól, hogy hogyan legyen minden tökéletes az ünnepekkor, hanem sokkal inkább pár olyan pici dologról, ami ilyen időszakban is megnyugtathatja az ember lelkét.

1. Egy utánozhatatlan recept leutánzása
Biztosan a ti nagymamátoknak/nagypapátoknak/nagybácsitoknak/bármilyen családtagotoknak van egy olyan süteményreceptje ami az IGAZI karácsonyi falat. Ha jelenlegi helyzet nem fogja engedni, hogy találkozzatok, vagy csak szimplán szeretnél valamivel a családtagjaidnak kedveskedni, kérdd el azt a receptet telefonon, emailben, Facebookon vagy ahol éppen beszéltek és láss neki, hátha sikerül olyan jóra elkészíteni, mint ahogyan az emlékedben is él!

2. Elő az égősorokkal!
Nem mondanám magamat olyannak, aki mindenhova díszeket, fényeket és fenyőágakat aggat, majd ezeket lefújja 5 kg műhóval, de azért azt el kell ismerni, hogy mindennek megfelelő mennyisége jobb hangulatúvá tudja varázsolni a házunkat. Ez egy olyan program ami mind egyedül, de akár a családdal együtt is rendkívűl szórakoztató és kellemes lehet, így amennyiben még nem tettétek meg, hozzátok le a padlásról a díszeket/égősorokat és aggassatok fel párat a szobákba.

3. Karácsonyi húzás
Elmaradt a karácsonyi húzás az osztályodban? Akár egy egész osztálynak, de egy kisebb társaságnak is nagyon jó online megoldás lehet ez a weboldal, ahol ugyanúgy kap mindenki egy nevet akit meg kell ajándékoznia. Az ajándékot ezek után eljuttathatod akár postán, akár egy kültéri találka, de akár az internet keretein belül is, attól függ mivel kedveskedsz a húzottadnak.

4. Forró csoki és miegymás
Pontosan nem tudom miért, de nekem a forró csokiról mindig a december és a bekuckózás jutott eszembe. Nincs is jobb annál, mint készíteni egy ilyen bögrényi csodát, bekuckózni egy puha takaróba majd valami olyat csinálni ami szeretettel tölti meg a szívünket. Lehet ez akár egy karácsonyi film, könyv, de a barátainkat is felhívhatjuk és videóhívásban nagy beszélgetések mellett közösen ihatunk forró csokit.

5. Adományozzunk!

A jelenlegi helyzetben talán mindennél fontosabb, hogy ne csupán magunkra gondoljuk. Az idei évben is, bár szabadidős programok nélkül, de megnyitotta kapuit a MikulásGyár, ahol rászoruló embereknek adományozhatunk. Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni, elvégre már a kis segítség is segítség. A hivatalos gyűjtőpontok jelenleg az Auchan áruházak, a Lurdy bevásárlóközpont, illetve országszerte rengeteg posta. Azt, hogy pontosan milyen adományokat várnak, illetve mindezek kikhez kerülnek ezen a honlapon tudod elolvasni.

Természetesen a listába még sok dolgot lehetne írni ( bocsi karácsonyi pulcsik, hogy kimaradtatok), de remélem a fenti öt közül is találsz olyat, amitől hangulatosabb lesz az ünnepi készülődés.

 

 

 

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport