Cikkek Egyéb Kultúra Vasúton

A csillagok téli jóslata

A téli égboltot kémlelve összegyűjtöttem, hogy a kedves jegyek mit várhatnak a téltől, ettől a csodálatos fehér évszaktól. 

Kos: 03. 21. – 04. 20. 

Talán nem is egy sziget van élete folyójában? Elképzelhető, hogy az online NVP-n megakad valakin a szeme. Ez a diszharmónia pedig abból adódik, hogy lassan vége az őszi együttállásnak. Összezavarodottságát fokozza a vasút ideiglenes hiánya is. Fel a fejjel, nemsokára újra élvezheti kedvenc teáját barátai társaságában. Mindenképp tartsa a kapcsolatot az önhöz közelállókkal, akkor is, ha pillanatnyilag nincs hozzá kedve. Gyümölcse a narancs.

Bika 04. 21. – 05. 20.

Ősszel elegyengette karrierjét, ideje a magánéletre koncentrálni, legyen egy kis „én ideje”. Mindennél fontosabb, hogy az ünnepek alatt feltöltődjön. Végre szakíthat időt párjára is, igazán megérdemli. Ja, hogy nincs párja? Ebben az esetben nincs kizárva, hogy most találja meg élete mézeskalácsának cukormázát. A Vénusz érdekes állása jó kilátásokat helyez a bikák elé. A következő szolgálatban egy oroszlánjegyű naplózó elcsavarhatja a fejét. Étele a mátrai borzaska.

Ikrek 05. 21. – 06. 21.

A klasszikus zöld tea-jázmin páros nem mindenkinél válik be. Ízlések és pofonok ugyebár. Ha rosszul bánnak a mennyiséggel, meg is keserítheti ez a különleges összetevő az istenek italát. Azt is megéri mérlegelni, hogy a jázminos tea ad-e annyi extra élményt az ízlelőbimbóknak, hogy a virág leszedésével és szárításával bíbelődjünk? Erre sajnos még az Univerzum sem tudhatja a választ, csakis Ön, kedves Iker. Itt nincs rossz döntés. Az ember egyértelműen az édesebb italt választja. Gyümölcse a citrom.

Rák 06. 22. – 07. 22.

Az ősz kicsit szétzilálta nyári barátságait, itt az idő egy kedélyes videochattel felmelegíteni őket. Bár annyira nem személyes, mégis komoly összetartó erővel bír. A Jupiter ki tud teljesedni télen, ezért komoly energiák birtokába jut, ne fecsérelje el, kamatoztassa, tartalékoljon, tavasszal szüksége lehet rá. Ha hiányzik önnek a vasút, menjen be egy pékségbe, és vásároljon egy rikottás táskát. Étele meglepő módon a rikottás táska.

Oroszlán 07. 23 – 08. 23.

Az oroszlán nem mindig hallgat más tanácsaira, ami néha nem viszi előrébb, néha azonban egy csodás sikersztori kezdete is lehet. A kockázatvállalás az élet része, és az utóbbi fél évben a Szaturnusz állása is kedvezett ennek a csillagjegynek. A Szaturnusz azonban visszavonul, gyűrűi elhalványulnak, az Alfa-Kentaurival bezárt szöge pedig lecsökkent. Magára maradt kedves Oroszlán, hogy mit hoz a jövő, csak saját magán múlik. Legyen megfontolt, az esetleges szolgálatokban is, nehogy a végén még a kényszeroldóhoz kelljen nyúlni. Gyümölcse a pomeló.

Szűz 08. 24. – 09. 23.

Elérkezett a tél, ami nem a Szüzek kedvenc évszakja. Bár kisebb mélypont következhet, könnyen kilábalhat belőle. Bolygója elbújt a kozmikus ködben, de barátai és párja segítségével minden lehetséges. Ha rossz kedvű, főzzön egy jó teát, és vegyen egy könyvet a kezébe. Nincs is annál jobb. Figyelje az apró jeleket, örüljön az apró dolgoknak is. Szakmai tudása ellaposodhat, forgassa néha a segédletet, hogy egy esetleges visszatérés ne okozzon nehézséget. Színe a lila

Mérleg 09. 24. – 10. 23

Rendkívül érdekes együttállást figyelhetünk meg. A mérleg utolsó két csillaga által meghatározott egyenes a nyilas csillagkép hasonló egyenesével zár be rendkívül érdekes szöget. Nem tudjuk sajnos pontosan, hogy ez mit jelent, mivel annyira ritka, hogy nem tudtuk még rendesen megfigyelni. Mindenesetre nagy mennyiségű energia szabadulhat fel, amivel hirtelen nem tud mit kezdeni. Menjen el futni, eddzen egy kicsit, hogy levezesse. Zöldsége az uborka.

Skorpió: 10. 24. – 11. 22

Az ősszel életébe bekúszott idegen már nem is annyira idegen, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Lassan komolyabban is át kell gondolnia, hogy vajon mi lesz ennek a vége. A Plútó energiája segítségére lehet. Télen sajnos eltávolodhat többi barátjától, azonban kis nyugalomra szüksége van mindenkinek. Barátai meg fogják érteni, ha esetlegesen távolságtartó lesz pár hétig. Miután feltöltődött, új erővel lehetnek majd újra egymással. Gyümölcse az alma.

Nyilas 11. 23 – 12. 20.

Ahogy a Mars holdjai stabilizálódnak, a kedélyállapota is helyreáll. Barátaiban ismét nem csalódott, rengeteg segítséget kaphatott tőlük. Azonban a mindig álmodozó Nyilasnak most is vigyáznia kell ábrándjaival. Fantáziája messzi vizekre kalauzolhatja, és akár úgy is érezheti, hogy ezek a megérzések nem is olyan rosszak. Maradjon földhöz ragadt, fontolja meg újra a gondolatait. Nem először kerülne rossz helyzetbe egy elhamarkodott döntés miatt. Bolygója, a Jupiter érdekes szöget zár be Neptunusszal, ami rendkívül ritka együttállás. Virága a tulipán.

Bak 12. 21 – 01. 20

Ahogy ősszel megjósoltam, igen eseményteli ősz elé nézett, amit még ki kell hevernie. Egy érdekes érzés kerítette hatalmába, ami nem ereszti. Nem tudott időben alkalmazkodni egy új élethelyzethez, amit nem teljesen ért. Bár a lábadozása felélinkítheti, a szekér mintha nem menne úgy, mint eddig. Barátaira számíthat természetesen a nehézségek feldolgozásában, azonban a valót nem  tudja megváltaztatni, bármilyen nehéz is, el kell fogadni. Az új évben nagy kihívás vár önre készüljön fel minél jobban. Étele a szőlőcukor.

Vízöntő 01. 21. – 02. 20.

A türelem rózsát termett ősszel, azonban öntözés és gondoskodás nélkül a rózsa elhervadhat: gondozza, nehogy virág nélkül maradjon. Tartsa észbe azt is, hogy nincsen rózsa tövis nélkül, ezért léphetnek fel nehézségek, de  amikor a vérvörös szirmok közé néz, minden problémát elfelejthet. Az újév most nem hoz nagy változást a vízöntők életébe, minden megy az eddig megszokott kerékvágást. A következő nagyobb változást a majd a tavaszi rügyfakadás fog hozni, azonban az még odébb van. Zöldsége a paprika.

Halak 02. 21. – 03. 20.

Minden nappal közelebb kerül egy nagy megpróbáltatáshoz, amitől bár fél egy kicsit, szíve legmélyén tudja, nem lesz semmi probléma. Különleges esemény, hogy az egyik kötelezőolvasmány nem is volt olyan rossz. Az ősz monotonitása után eggyel izgalmasabb tél következhet, érdekes felfedezéseket tehet. A karácsony szelleme mármost nagyon átjárja, remek ünnepek elé néz. Bolygója, a Neptunusz is kellő pályán áll ehhez, igaz, elhagyja a Deimost, de még érdekesebb pályát vesz. A várva várt téli túra elmaradt ugyan, de azokkal, akik kedvesek számára, így is tudja tartani a kapcsolatot is. Ne szigetelődjön el, onnan nehéz lesz majd kilábalni. Itala a víz