Cikkek Egyéb Érdekesség Gyermekvasút Hírek Szakmai

Idén is lesz éves szakmai vizsga!

Bizonyára mindenki tudja, hogy a januári szolgálatokban már javában a gyakorlólapokat írnánk, de erre sajnos most nincs lehetőségünk. Viszont az éves szakmai vizsga idén sem maradhat el vasutunkon. Terv szerint az újranyitást követő körülbelül egy hónapon át idén is a korábbiakhoz hasonló rend szerint zajlik majd a vizsgaidőszak, ami alatt minden csoport két alkalommal lát el szolgálatot, melyben vizsgázni is van lehetőség természetesen a megszokott legfeljebb 45-50 perces időkerettel. Ezen kívül bármely hétvégi napon is lesz lehetőség feljönni vizsgázni, itt nyugodtabb körülmények és bővebb időkeret várja majd a próbálkozókat.

Az rendelkező alapképzés második és harmadik online része után, valamelyest a gyakorlólapokkal való felkészülést is segíteni szeretnénk az idei különleges helyzetben. Ehhez kapcsolódó első videónk az éves szakmai vizsgával kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza, főleg azoknak ajánljuk akiknek idén lesz az első ilyen megmérettetésük életükben. Még a héten elérhető lesz egy további videónk is, melyben az összes gyakorlólapon előforduló feladatokban leggyakrabban vétett hibákról fogunk beszélni.

A sihuhu.com/szakmai oldalon már elérhető az első idei gyakorlólap is. Ajánljuk, hogy ezt otthon nyugodt körülmények között töltsétek ki, majd Segédlettel a kézben javítsátok ki magatoknak a válaszaitokat. Nem kell megijedni, ha elsőre sok mindent nem tudtok, a gyakorlólapos felkészülés célja, hogy megismerjétek a vizsga formátumát és az ott előforduló kérdéseket.  A második, „B” jelű gyakorlólap kitöltésekor már a körülbelül 50 perces időkorlátra is figyelhettek, majd a következő három „C”, „D „és „E” jelű gyakorlólapot, ha szeretnétek kitöltés után a gyvszakmai@gmail.com címre küldjétek el és mi rövid időn belül kijavítva, értékeléssel együtt visszaküldjük nektek, így ezeket próbavizsgaként is használhatjátok.

A videó amiben mindent megtudhattok a éves szakmai vizsgákról:

A harmadik rendelkező alapképzés:

A második rendelkező alapképzés:

Címkék