Érdekesség Gyermekvasút Klub Programok

Somogyi ugrós KBK módra

Bár Somogyország híres népzenéiről és táncairól, kisvasutakban sem az utolsó. Ha az utazó 60 évvel ezelőtt lépte át az „ország” kapuját, közel 100 kilométernyi kisvasút fogadta vagy féltucat hálózaton. Kisvasutakban pedig manapság sem szenved hiányt, elég csak Balatofenyvesre, vagy Kaszóra gondolni. Klubunk második alkalma pedig Somogyország szívébe kalauzolja el résztvevőit, valamint a szomszédos Baranyába, ugyanis idén október 22-23-án egy kétnapos túra keretében járjuk be Almamellék, illetve Kaszó kisvasútját. Bár régimotoros klubtársainknak ismerős lehet a két helyszín, nekik is garantálhatjuk, hogy sok meglepetésben lesz részük.

A túrán többek között felfedezzük Kaposvárt, bevetjük magunkat Almamellék roppant erdeibe, megtesszük a Somogyszob Nagyatád távolságot, busszal, megallszunk a somogyszobi Erdei Iskolában, meglátogatjuk a petesmalmi vidrákat, majd a Kaszói kisvasút vadregényes táján egészen Szentáig utazunk.

Találkozni október 22-én 7:20-kor fogunk a Keleti pályaudvaron, a nagy kijelző alatt, ahonnan a 803 sz. MECSEK IC-vel utazunk Dombóvárig, majd onnan személyvonattal Kaposvárig. Elköszönni október 23-án 20:05-kor fogunk a Keleti pályaudvaron, a 801 sz. MECSEK IC érkező vágányánál. A túra költsége mindenkinek egységesen 18.000Ft lesz, mely tartalmazza az étkezéseket, szállást, programokat és a különbuszt. A túrán való részvételhez az országbérlet kötelező!

Ha kedvet kaptál az alkalomhoz, nincs más dolgod, mint az alábbi kérdőíven jelentkezni. A jelentkezés határideje október 14. szombat 20:00.  Azonban az alkalomra csupán 30-an tudnak eljönni, akiket a jelentkezők közül a csereutakhoz hasonlóan a magatartásuk és szakmai tudásuk alapján fogjuk kiválasztani, viszont ez senkit se tántorítson el a jelentkezéstől! Azt, hogy kik tarthatnak majd velünk a kétnapos túrára október 16-án hétfőn fogjuk közölni emailen keresztül a további részletekkel együtt.

Bármilyen kérdés, kérés esetén továbbra is forduljanak hozzánk bizalommal a kisvasutbaratklub@gmail.com-on keresztül!