Vasúton

Tavaszi horoszkóp

Tegnap volt a tavaszi napéjegyenlőség, így eljött az ideje, hogy támpontokat adjak a csillagok alapján a tavaszi élethez.

Kos: 03. 21. – 04. 20. 

Egyre nehezebben viseli el, hogy már semmi nincs a megszokott kerékvágásban. A tavasz során azonban, ahogy a virágok is nyiladoznak, úgy érzi majd, a testébe is visszatér az élet. Mozgásigényét nehezen elégíti majd ki, és Kosként állandóan úgy tesz majd, mintha minden a legnagyobb rendben van, pedig ez koránt sincs így. Tartsa a kapcsolatot csoporttársaival, akik lelket önthetnek Önbe. Étele a mátrai borzaska.

Bika 04. 21. – 05. 20.

Az ünnepek alatt a családjával volt, feltöltődött, újra belevetheti magát, a közösségi életbe, persze csak a körülményekhez mérten. Közeledik születésnapja, amit pedig egy érdekes bolygóegyüttállás kísér. A Merkúr-Ceres-Io szög hegyes szög lesz, ami arra sarkalja, hogy minél több időt szánjon a szép dolgokra. Zöldsége a káposzta.

Ikrek 05. 21. – 06. 21.

A tavasz a megvilágosodás és a nyíló virágok évszaka. A jázminé is, aminek illatára még mindig kicsit feszengve gondol vissza. A meleg mindenképpen jó hatással lesz Önre, nagy sétái közben rengeteget fog nosztalgiázni, többek között a vasútról is. Reménykedik, hogy nemsokára visszatérhetünk. Azért ne hagyja sokáig lógni az orrát, Madách Imre szavaival élve: „kűzdj, és bízva bízzál“. Étele a szilvásgombóc.

Rák 06. 22. – 07. 22.

Már a rikottás táskák varázsa sem tudja visszahozni a vasút varázsát, de ne feledje, csak kicsit kell kitartani. Sajnos nagy veszteség éri tavasszal nem tudja kiteljesteni önmagát, ami természetesen zavarja, de hosszú, filmes estéken kicsi kárpótlást nyerhet. Sétáljon, sportoljon, hogy kiheverje. Tavasszal újabb energiák szabadulnak fel a Naprendszer eldugott pontjain, amik jótékony hatással lehetnek Önre. Ki tudja, lehet élete kakaóscsigájának a közepét is megtalálja. Színe a sárga.

Oroszlán 07. 23 – 08. 23.

Tavasz. Lerombolja a telet, és elkezdi felépíteni a nyarat. Ugyanígy az oroszlánok életében is valamit lerombol, valamit pedig felépít a tavasz. Az csak az Oroszlánon múlik, hogy mit hagy épülni és mit hagy leomlani. A vasút hiánya nem tesz jót a közérzetének, de fel a fejjel, nem sokára újra magára öltheti egyenruháját. A csillagok állása kedvező új emberek megismeréséhez, és bár ez most nehézkes, mégis talán belecsöppenhet egy szerencséd idegen életébe. Színe a bíbor.

Szűz 08. 24. – 09. 23.

A tavasszal közeledtével véget ért a téli melankólia, újra virágba borul a természet és a kedve is. A Merkúr erősebb mint valaha, így élete több területén is (például sportban) sikeres lesz. Élete virágjának műtrágyára körül is érdekes, váratlan fejlemények következhetnek be. A tavasz vége különösen nehéz lesz, sok megpróbáltatással, bízzon magában, sikerülni fog. Bár még várni, amíg újra felmehet Hűvösvölgy lépcsőin, lelkesedése alig lankadt, alig várja, hogy újra szolgálatba álljon. Virága a jácint.

Mérleg 09. 24. – 10. 23

Bár nem kap olyan intenzív energiákat, mint télen, most is igen intenzív tavasz elé néz, a körülmények ellenére. Alig várja, hogy végre újra énekelhessen a vonaton, addig is vegye elő dalolóját, és énekelgessen otthon kicsit. Pozitív változás állhat be életében, amire Ön sem számít, akár egy új társat is találhat, vigyázzon azonban, lehet, hogy nem éri meg a járt utat elhagyni. Gyümölcse a banán.

Skorpió: 10. 24. – 11. 22

Vége az elszigetelődésnek, mindenképpen keresse tavasszal csoporttársai társaságát, így könnyebben tudja majd kivárni, amíg újra felvillamosozhat reggel Hűvösvölgybe. Párkapcsolat téren sajnos most nem tudok mit mondani, a csillagközi köd nem enged betekintést erre a területre. Tavasszal végre kiszabadulhat kicsit otthonról sétáljon nagyokat, természetesen csak este 8 óráig. Zöldsége az uborka.

Nyilas 11. 23 – 12. 20.

A virágok nyílása felerősíti a nyilas amúgy is álmodozó, idealista felfogását. A tél itt-ott tartogatott meglepetéseket, amiknek nem kell jelentőséget tulajdonítani, a fákkal együtt új élet is rügyezzen a kedves nyilasokban. Jól tudja, mit várhat a jövőben, hagyatkozhat megérzéseire, ne feledje, a múlt a jövő tükre. Élete íjának nyílvesszőjét lehet, hogy nem tavasszal fogja megtalálni, az majd a nyár hozadéka lesz. Virága a levendula.

Bak 12. 21 – 01. 20

A tavasz bonyodalmakat hozhat magával, amit a körülményekhez képest jól fog kezelni, bár nem biztos, hogy teljesen érti, mi történik maga körül. Hogy pontosan mi fog kisülni ebből, azt sajnos most nem tudom megmondani, ez a Vénusz Jupiterhez viszonyított későbbi mozgásától fog függeni. Annyi bizonyos, hogy fél szárnnyal nehéz megmaradni az örvényben. A Szaturnusz, ami a Bak bolygója, érdekes együttállást mutat a Merkúrral, aki a római mitológiában, mint tudjuk a saját útjait járó, a többi istenre fittyethányó, független isten. Itala a keserédes tonik.

Vízöntő 01. 21. – 02. 20.

Elérkezett hát az a bizonyos rügyfakadás. A csoda, amikor a tél keserű hidege után új élet születik. Nem lesz ez másképp a vízöntőknél sem. Szembe kell néznie azokkal a problémákkal, amiket piros szirmok elfelejttettek önnel. A tavasz, a többi csillagjeggyel ellentétben nem a felüdülés, hanem az önvizsgálat évszakja lesz a vízöntőknél. Természetesen használja ki a tavaszi lehetőségeket, töltekezzen. Itala a vasutas tea.

Halak 02. 21. – 03. 20.

Télen egy évvel idősebb lett, ez pedig nagyobb felelősséggel jár. Bizonyos hibákat már semmi esetre sem követhet el többet, mélyen legbelül tudja, hogy miért. A kétségbeesés érthető, azonban lásson a dolgok mögé is kicsit. Akkor a legjobb új dolgokba belevágni, amikor a bolygója a lehető legközelebb áll a Proxima Centaurihoz, erre pedig az utóbbi időben nem valósult meg, kényszerből cselekedett. Jobban át kell gondolni a hasonló manővereket. Mindenesetre ami volt, elmúlt, a jövőre kell koncentrálni, itt a tavasz, használja ki. Étele a bio alma.