Egyéb Friss Gyermekvasút Interaktív Klub Programok

Az idei év sem marad KBK nélkül!

KBK. Egy mozaik szó, melynek egyszerű és magáról mindent elmondó jelentése nem más, mint KisvasútBarát Klub. Azonban ez a név mégsem mondja el mindazokat az élményeket, melyeknek részese lehetsz a klub alkalmain belül.

Aki tavaly már velünk tartott eme hosszú utazáson, emlékezhet, hogy vasutazáson kívül felfedeztük sötétben a Börzsöny Királyrétet övező tájat, mely csupán a Ti ezernyi kis lámpátok fényének hatására mutatkozott meg szemünk előtt, bejártuk a még januári fagyban díszelgő Csarna-völgyet, majd tavasszal még visszalátogattunk a Börzsönybe, ahol felfedeztük a Nagybörzsönyi Kisvasút egy, már régen felszedett vonalát. De említhetném azt is, amikor a két napos túrán panírozott (!) palacsintát ettünk Debrecen városában, miután már buszunkkal szinte egész Kelet-Magyarországot végigjártuk, majd az évet egy hatalmas strandolással zártuk Tiszakécskén. Egy szó mint száz ezernyi élményben volt részünk, így örömmel tudatjuk veletek, hogy a kaland idén is folytatódni fog! Az idei évben azonban főként olyan kisvasutakat látogatunk meg, melyeket a nagyközönség csak nagyon ritka alkalmakkor tekinthet meg, mint példának okáért, a szegedi halgazdasági vasút, a felsőpetényi bányavasút, de akár az idei év legnagyobb alkalmát is kiemelhetném, amikor is kétnapra ellátogatunk osztrák barátaink egy festői környzetben működő több, mint 80 km-es villamosított kisvasútjára Mariazellbe. Természetesen a jókedv idén sem fog otthon maradni klubbunk törzsgárdájank köszönhetően!

Hamár utolsó mondatomban megemlítettem az idei évet, nézzük is az első alkalmát:

Klubbunk idén megrendezendő első alkalmán, szeptember 25-én vasárnap, a tavalyi évből felújítás miatt kimaradt Debreceni Vidámparki Kisvasutat fogjuk meglátogatni! Ugyan eme kisvasút csupán 1100 m-es pályával rendelkezik, azonban a nap folyamán lehetőségetek lesz bejárni a debreceni vidámparkot és állatkertet, valamint az igazán merészek a kacsavonatot és a kukachullámvasutat is kipróbálhatják! Valamint ezen alkalmunk a nagyvasút szerelmeseinek is tartogat egy kis ínyencséget, ugyanis megtekintjük Debrcen vasútállomás forgalmi irodáját, és annak D70-es berendezését.

Fontos, hogy az idei évben új pecsétgyűjtő füzetet fogunk használni, melyet ezen az alkalmon már kézbe vehetnek az érdeklődők.

Találkozni 8:00-kor fogunk a Nyugai pályaudvaron, a csarnokban lévő nagy kijelző alatt, majd a 8:28-kor induló 6192-es számú sebesvonattal utazunk Debrecenig. A nap végén 18:32-kor köszönünk majd el a Nyugati pályaudvaron, a Záhony felől érkező 6225 számú sebesvonat érkező vágányánál.

Az alkalom költségei:

Diákigazolvány: 6500Ft

90%-os (MÁK kártya/pecsételős): 3000 Ft

MÁV arcképes (NEM Gyermekvasutas igazolvány): 2000 Ft

Amit mindenképp hozz magaddal:

Enni-, innivaló egész napra

Időjárásnak megfelelő öltözet

Az alkalom költségét

Ha kedvet kaptál a programhoz és nincs más dolgod aznapra, ne habozz, s jelentkezz minél hamarabb ezen a kérdőíven!

Ha jelentkezés után valamilyen okból kifolyólag mégsem tudsz jönni, akkor azt minél hamarabb írd meg a kisvasutbaratklub@gmail.com-ra! Ha az alkalmat megelőző 2 napban mondod le, akkor sajnos a program teljes árát ki kell fizetned!

További alkalmaink az idei tanévben:

2022.10.08.: Szentendrei Skanzen és vasútja

2022.11.13.: Szegedi Fehér-tavi Halgazdasági Vasút

2022.12.11.: Mátravasút

2023.01.21.: Oroszlányi Bányászati Múzeum

2023.02.11.: Felsőpetényi Bányavasút

2023.03.19.: Pálinkás József Kertivasútja

2023.04.29.: Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

2023.05.13-14.: Túra: Mariazellbahn, Ausztria

2023.06.03.: Keszthelyi Vasútmodell Kiállítás

Címkék

Hadas Tamás

Pajtás: 57. tanfolyam, II. csoport
iFi: 66-67. tanfolyam, III. csoport