Cikkek Egyéb Gyermekvasút Klub Programok

Az idei év sem marad KBK nélkül!

KBK. Egy mozaik szó, melynek egyszerű és magáról mindent elmondó jelentése nem más, mint KisvasútBarát Klub. Azonban ez a név mégsem mondja el mindazokat az élményeket, melyeknek részese lehetsz a klub alkalmain belül.

Aki tavaly már velünk tartott eme hosszú utazáson, emlékezhet, hogy vasutazáson kívül felfedeztük sötétben a Börzsöny Királyrétet övező tájat, mely csupán a Ti ezernyi kis lámpátok fényének hatására mutatkozott meg szemünk előtt, bejártuk a még januári fagyban díszelgő Csarna-völgyet, majd tavasszal még visszalátogattunk a Börzsönybe, ahol felfedeztük a Nagybörzsönyi Kisvasút egy, már régen felszedett vonalát. De említhetném azt is, amikor a két napos túrán panírozott (!) palacsintát ettünk Debrecen városában, miután már buszunkkal szinte egész Kelet-Magyarországot végigjártuk, majd az évet egy hatalmas strandolással zártuk Tiszakécskén. Egy szó mint száz ezernyi élményben volt részünk, így örömmel tudatjuk veletek, hogy a kaland idén is folytatódni fog! Az idei évben azonban főként olyan kisvasutakat látogatunk meg, melyeket a nagyközönség csak nagyon ritka alkalmakkor tekinthet meg, mint példának okáért, a szegedi halgazdasági vasút, a felsőpetényi bányavasút, de akár az idei év legnagyobb alkalmát is kiemelhetném, amikor is kétnapra ellátogatunk osztrák barátaink egy festői környzetben működő több, mint 80 km-es villamosított kisvasútjára Mariazellbe. Természetesen a jókedv idén sem fog otthon maradni klubbunk törzsgárdájank köszönhetően!

Hamár utolsó mondatomban megemlítettem az idei évet, nézzük is az első alkalmát:

Klubbunk idén megrendezendő első alkalmán, szeptember 25-én vasárnap, a tavalyi évből felújítás miatt kimaradt Debreceni Vidámparki Kisvasutat fogjuk meglátogatni! Ugyan eme kisvasút csupán 1100 m-es pályával rendelkezik, azonban a nap folyamán lehetőségetek lesz bejárni a debreceni vidámparkot és állatkertet, valamint az igazán merészek a kacsavonatot és a kukachullámvasutat is kipróbálhatják! Valamint ezen alkalmunk a nagyvasút szerelmeseinek is tartogat egy kis ínyencséget, ugyanis megtekintjük Debrcen vasútállomás forgalmi irodáját, és annak D70-es berendezését.

Fontos, hogy az idei évben új pecsétgyűjtő füzetet fogunk használni, melyet ezen az alkalmon már kézbe vehetnek az érdeklődők.

Találkozni 8:00-kor fogunk a Nyugai pályaudvaron, a csarnokban lévő nagy kijelző alatt, majd a 8:28-kor induló 6192-es számú sebesvonattal utazunk Debrecenig. A nap végén 18:32-kor köszönünk majd el a Nyugati pályaudvaron, a Záhony felől érkező 6225 számú sebesvonat érkező vágányánál.

Az alkalom költségei:

Diákigazolvány: 6500Ft

90%-os (MÁK kártya/pecsételős): 3000 Ft

MÁV arcképes (NEM Gyermekvasutas igazolvány): 2000 Ft

Amit mindenképp hozz magaddal:

Enni-, innivaló egész napra

Időjárásnak megfelelő öltözet

Az alkalom költségét

Ha kedvet kaptál a programhoz és nincs más dolgod aznapra, ne habozz, s jelentkezz minél hamarabb ezen a kérdőíven!

Ha jelentkezés után valamilyen okból kifolyólag mégsem tudsz jönni, akkor azt minél hamarabb írd meg a kisvasutbaratklub@gmail.com-ra! Ha az alkalmat megelőző 2 napban mondod le, akkor sajnos a program teljes árát ki kell fizetned!

További alkalmaink az idei tanévben:

2022.10.08.: Szentendrei Skanzen és vasútja

2022.11.20.: Szegedi Fehér-tavi Halgazdasági Vasút

2023.01.21.: Cuha-völgyi nyombővülés

2023.02.11.: Oroszlányi Bányászati Múzeum

2023.03.19.: Pálinkás József Kertivasútja

2023.04.29.:

2023.05.20-21.: Túra: Mariazellbahn, Ausztria

2023.06.03.: Keszthelyi Vasútmodell Kiállítás

Címkék