Cikkek Egyéb Hírek

SiHuHu – Kezdődik!

SiHuHu - logo
SiHuHu - logo

Kedves Olvasó!

Bizonyára észrevehetted, hogy a SiHuHu-n időről időre megjelenik egy-két érdekes témát feldolgozó cikk. Ilyen volt például előző évben a nyelvújításról szóló fogalmazvány, vagy Budapest tömegközlekedését részletező olvasmányunk is…

Új cikkek, minden nap!

Örömmel jelenthetem be, hogy idén szeretnénk az ilyen jellegű cikkeket sűrűbben, és több témában is eljuttatni hozzátok! Ezek a publikációk a következőképpen fognak alakulni ebben a tanévben:

A hét B hét
Hétfő Heti étlap, menü Heti étlap, menü
Kedd
Szerda Kulturális nap Tudomány és technológia
Csütörtök
Péntek A közlekedés világa Konyhaművészet kicsiknek, nagyoknak
Szombat – meglepetés szombat – – meglepetés szombat –
Vasárnap Programajánló, vagy kirándulás tippek Rejtvények

Ahogy a táblázatból is kiderül, hétfőnként kerül nyilvánosságra az oldalon, és a Messenger boton is a heti étlap, amit érdemes mindig figyelemmel kísérni! A kulturális napokon könyvajánlókat, filmajánlókat, vagy egyéb kulturális témáról szóló cikkeket olvashattok majd! A tudomány és technológia kategória önmagáért beszél, hiszen itt olyan érdekesebbnél érdekesebb szövegek lesznek, amik megmutatják korunk előrehaladottságát, és fejlettségét! A közlekedés világa lesz azok kedvence, akik beleélik magukat a különböző közlekedési formák (köztük a vasút) rejtelmes mindenségébe. A konyhaművészetes napokon finom ételek receptjeit, valamint főzési és sütési praktikákat juttatunk majd el hozzátok! A programajánló alkalmával összegyűjtjük a közelgő programokat Budapesten, és annak környékén, esetleg egy-két kirándulás tippet olvashattok el! A rejtvények megjelenésekor lehetőség nyílik keresztrejtvényt, vagy éppen sudokut kitölteni az erre vágyóknak!

Szombatokon olyan cikkek jelennek majd meg, amikre már sok ideje nem került sor! Interjú a Gyermekvasúton dolgozó felnőttekkel, esetleg horoszkópok, vagy élménybeszámolók az elmúlt idők programjairól! Természetesen ezeken a napokon más témákban is jelennek majd meg cikkek, az előbb felsoroltak csak egy részét képezik majd a megjelenő olvasnivalóknak!

Ti írtátok!

Szeretnénk újra elindítani a már sok éve nem látott „Ti írtátok!” cikksorozatunkat, amikor kezetekbe vehetitek a tollat, és ti írhattok meg bármilyen témában egy-egy szöveget vagy szövegrészletet! Ezt majd szerkesztőségünk felülbírálja, és a legjobb 3 cikket közzéteszi a nagyközönség számára az év folyamán! Aki esetleg úgy gondolja, hogy kevésbé tud jól fogalmazni, de annál viccesebb, ő dönthet úgy, hogy mémet készít, és ezt küldi el felénk!

A pályázattal kapcsolatban majd a későbbiekben jelentkezünk részletesebb információkkal!

MineSihuhu – SihuHome

Igen, jól olvastad! A karantén alatt megindult SihuHome, és MineSihuhu Minecraft Szerver újra elindul majd! Erre azonban még egy kicsit várnotok kell, ugyanis ezek a téli szünet alatt kötnek majd össze titeket a legjobb barátaitokkal!

A Minecraft szerver megújult külsővel, és frissített kliens verzióval vár majd vissza titeket a hideg időkben!

Messenger bot

Ez nem feltétlenül mondható újításnak, de szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy SiHuHu néven megtalálhatóak vagyunk Facebook-on, és Messengeren is, ahol a chatbotunkra ráírva fontosabbnál fontosabb információkhoz juthatsz hozzá! (Mindemellett megtalálhattok minket sihuhucom néven az Instagramon is!)

Nincs más dolgod, csak írni egy „start” üzenetet az oldalnak, és már kezdődhet is a móka!

Ebben az évben terveink szerint találkozhattok majd újra a TopJoy kupakkal, valamint ezen felül is tartogat még pár újítást nektek a bot!

SiHuHu Évkönyv

Igen, jól olvastad! Ebben az évben megjelenésre kerül majd egy évkönyv is, ami az idei nyártól, a következő év nyaráig foglalja majd össze az eseményeket! Ezzel kapcsolatban az év végén fogunk majd új információkkal jelentkezni nektek, amikor lehetőség nyílik majd az évkönyv megvásárlására is!

Németh Gergely

Pajtás: 54. Tanfolyam, I. csoport
Ifi: 64-65. Tanfolyam, VIII. csoport