Cikkek Egyéb Érdekesség

Szeretnéd tudni, hogy mi minden vár rád októberben? – Havi horoszkóp

Kedves Olvasó! Két hete megtudhattál mindent arról, hogy mik is pontosan azok a csillagjegyek (ha esetleg lemaradtál volna, még bepótolhatod ennek a cikknek az elolvasásával), most pedig érkezik is az első, októberi horoszkóp. Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk, kinek mit rejteget ez a hónap: 

Kos (03.21. – 04.20.)

Ebben a hónapban új élmények várnak rá, itt az idő, hogy kipróbáljon valami újat. Ha a Családi napra látogat, erre garantáltan alkalma is lesz. Képes nagy kihívásokkal szembenézni, egy esetleges mentrendikód-változás számára nem jelenthet akadályt rendelkezőként: ösztönös vezetőként számítania kell erre a beosztásra. Jellemzően nagy életerővel megy minden klubalkalomra, és energikusan vonzza be csoporttársait is a klubok világába. Ne legyen önző, a kioktatás helyett inkább segítsen a kisebbeknek az új jegyárak megtanulásában.

Bika (04.21. – 05.21.)

Ebben a hónapban méta terén igazán formában van, ütéseinek határa a csillagos ég! Azonban higgadtnak kell lennie, nehogy forrófejűsége miatt leküldjék a pályáról. Itt az idő, most érdemes kipróbálnia magát a Sport Klubon is. Gyakorlatiasságának köszönhetően az oktatás után a rendelkező szolgálatait is könnyűszerrel elvégzi. Takarékos a környezetével, de nem a programok terén. Kitartásának köszönhetően visszatérő vendég lesz akár a Média Klub és a Gitár Klub alkalmain. Ezek értékeit szívesen reklámozza csoporttársai felé is. Néha azonban türelmesnek kell lennie, és elengednie a régi dolgokat, például az elavult jegyárakat. Inkább készüljön fel a jövő történéseire, mint az óraátállítás, vagy a közelgő NVP.

Ikrek (05.22. – 06.21.)

Mindenről elsőként értesül, így nyilván az sem okozott neki meglepetést, hogy október első szolgálatban új jegyárakkal találkozott. Ennek a hónapnak a programjai és klubalkalmai új kapcsolatokat rejtenek magukban számára. Ha úgy is érzi, hogy jobban tud mindent a másiknál, ne legyen okoskodó, egy bölcs hozzászólás többet ér a letorkolásnál. Ne fogja vissza a kíváncsiságát, próbálja ki magát az ételek világában és a vasút területén egyaránt, de ügyeljen rá, hogy ne vegye félvállról a dolgokat. Ebben a hónapban sok mindenre kell figyelnie, mint például a rendelkező oktatásra vagy az új jegyárakra.

Rák (06.22. – 07.22.)

Nem meglepő módon ebben a hónapban is nagyon érzelmes. Ne hanyagolja el a Halak csillagjegyű barátai társaságát. Szívesen mereng a múlt kellemes emlékein, egy kis nosztalgiázásra adhat teret a Gyermekvasúton megrendezendő vasútmodell kiállítás. Gondoskodó személyiségének köszönhetően nagy izgalommal követi a 70. tanfolyam kezdetét, hiszen leendő új csoporttársai már csak néhány lépésre vannak tőle. A hónap fáradalmai után másra sem vágyik, mint egy felejthetetlen kikapcsolódásra, amit az őszi túra adhat meg neki.

Oroszlán (07.23. – 08.23.)

Fontos szerepet tudhat magának a csoportjában, társai nagyvonalúságáért szeretik és tisztelik. Legyen azonban óvatos, hiúságát ne kezdje ki, ha esetleg nem teljesítenek olyan jól a métakupán, mint ahogyan elvárta. Ne felejtse el, hogy nem csak nagyütőkkel lehet meccset nyerni, bízzon fiatalabb társaiban is. A szolgálatok terén viszont hasítani fog ebben a hónapban, akár még egy csillebérc rendelkező is összejöhet…

Szűz (08.24. – 09.22.)

A csoporttársai már nagyon várják, hogy végre találkozhassanak vele a szolgálatok során. A háttérből mindig mindenre odafigyel, ő a csoport titkos középpontja. Az év legmeghatározóbb része épphogy véget ért számára, de ne csüggedjen, még rengeteg izgalmat tartogat az elkövetkezendő hónap. Nem meglepő, ha most is hetekkel előre megtervezi a programjait és már Halloween-lázban ég. Lehetősége lesz ezt a vasút köreiben is kiélvezni, hátha szembe jön vele a vonalon egy-két boszorkány vagy vámpír a hónap végén.

Mérleg (09.23 – 10.23.)

Fontos számára a harmónia, amit októberben meg is találhat. Egyaránt kibontakozhat a csoport életében a MétaLigákon és szakmailag a szolgálatokban is, ha figyel a rendelkező oktatásokon. A diplomáciai és konfliktuskerülő képességeinek köszönhetően akkor is mindenkit ki tud békíteni, ha nem alakul minden simán a csoportközösségben. De ne helyezzen másokat önmaga elé, álljon ki magáért, és ne féljen a kellemetlen helyzetektől, az ifijei mindig támogatni fogják!

Skorpió (10.24. – 11.22.)

A Skorpió csoportbizottságként jó érzékkel osztja ki a csoportállatot azoknak a csoporttársainak, akik legjobban megérdemlik. Egy egész kis csapatot szervez maga köré, akikkel rendszeresen látogatják a KBK alkalmait — ha vonzza a vasút világa és van egy kis művészi hajlama is, a Média Klub is érdekelheti. Érdemes most odafigyelnie az új menetjegyárakról és a rendelkezésről szóló oktatáson, hiszen ez jelentősen megkönnyítheti a szakmai vizsgára való felkészülést. Egy ottalvós csp során akár fontos titkok is a tudomására juthatnak: ne éljen vissza a csoporttársai bizalmával!

Nyilas (11.23. – 12.21.)

A Nyilas önálló utakon jár: bátran ellátogat úgy is klubokra, hogy csoporttársai nem tartanak vele. Egy-egy KBK vagy Kultúr Klub során új barátokra tehet szert, akikkel aztán már régi ismerősként üdvözlik majd egymást a novemberi programokon. Meséljen a csoportjának a klubon szerzett élményeiről, csábítsa magával a többieket is. Ha az őszi túrán borúsra fordulna az idő, a Nyilas optimizmusával lelket tud önteni a társaiba, és egy csodás éneklős-kártyázós program kerekedhet a dologból. Kövesse figyelemmel az Akadémia promóját, hiszen sok-sok újat tanulhat majd ezen az eseményen!

Bak (12.22. – 01.20.)

Ne ijedjen meg a MétaLigán az ellenfeleitől, jól mozog a pályán, minden rendben lesz a végső eredménnyel. Csakúgy, mint minden mást, a fakultatív klubokat is nagyon komolyan veszi, ezért nagyon jó lehetőségeket lát ebben a hónapban. Megtanulja élete első akkordjait és talán még Szentendrét is bejárja a legjobb barátaival. Anyagi biztonságára azonban egy kicsit jobban oda kell figyelnie, nehogy elfelejtsen számolni a jegyárak változásával.

Vízöntő (01.21. – 02.19.)

Ebben a hónapban közösségi téren maximálisan elemében lesz, a Média Klub kiváló apropó számára új kapcsolatok kiépítésére. Lelkesen figyel a rendelkező oktatáson, hiszen tudja, hogy a képzés a jövője szempontjából kulcsfontosságú lehet. Őszi túrája idén kifejezetten fordulatosra és izgalmasra sikeredik, amihez ő is aktívan hozzájárul. Ne legyen azonban feszült, próbálja megőrizni alapvető pozitivitását: ha ebben a hónapban több időt is tölt az iskolában, mint ahogyan azt év elején tervezte, lebegjen a szeme előtt, hogy a hónapot 4 nap pihenéssel zárja.

Halak (02.20. – 03.20.)

Egy elvesztett métamérkőzés után az empatikus Halak fel tudja vidítani a csoporttársait. IK-sként a csoport lelke, akihez a kisebb társai bátran fordulnak segítségért. Próbálja nagyobb körben is megmutatni, milyen odaadó és talpraesett! Művészi hajlamait kibontakoztathatja a Gitár Klub vagy a Kultúr Klub alkalmain, esetleg egy halloweeni tökfaragás során. Ha vasútorientáltabb beállítottságú, a vasútmodell kiállításra is ellátogathat legjobb barátaival.

 

(A fenti horoszkópok a SiHuHu chat-boton keresztül – a csillagjegyed mint kulcsszó megadásával – is elérhetőek.)

Horváth Gergely

Pajtás: 50. tanfolyam, XIV. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam, IV. csoport