Cikkek Egyéb Érdekesség Gyermekvasút Hírek Klub Programok Szakmai Vasúton

ELMARAD!!!! KBK 12.11. – Oroszlányi Bányászati Múzeum

Sajnáljuk, de a kedvezőtlen időjárás miatt, ez a klubalkalmunk az eredeti időponton ELMARAD!!

Az alkalom pótlásáról további információkkal később jelentkezünk!

Nagy változások a KBK terén – Gyertek ti is decemberben!

Három napja, hogy véget ért az idei év harmadik KisvasútBarát Klub alkalma, mely során az egyre jobban összrázódott KBK-s csapattal a Fehér-tavi Halgazdasági vasúton utazhattunk egy kört a SzegedFISH Kft. (tehát hal) vendégszeretetét élvezve! Az alkalom itt nem ért véget, ugyanis Szegeden Nagy József Úr méltán híres, már-már legendás vasúttörténeti kiállítását is megtekintettük a város nevezetességeivel karöltve.

A jövőnk mindeközben azonban megváltozni kényszerült, így a téli terveinket át kellett írjuk! A decemberre tervezett mátrai gőzösözés egy teljes körű pályafelújítás miatt egyelőre elmarad. Helyette azonban a januárra tervezett alkalmat tartjuk meg decmeber 11-én, januárra pedig kitekintés gyanánt egy hamisítatlan téli alkalommal készülünk nektek „Cuha-völgyi nyombővülés” címmel. De akkor mi is lesz december 11-én?

Ezen a napon reggel fél kilenckor találkozunk a Déli pályaudvaron, hogy vonattal Oroszlányig, majd onnan különbusszal a helyi bányászati múzeumba utazzunk. Itt a hajdanvolt helyi bánya területén ma egy modern, interaktív múzeum üzemel, melyet két csoportban, szakértő tárlatvezetéssel tekintünk majd meg. Ezután természetesen nem marad el a szabadfoglalkozás, valamint a múzeum „bányavasútjának” beutazása sem. Hazafelé Oroszlány vasútállomásig ismét különbusszal, majd onnan vonattal egyenesen a Déli pályaudvarra utazunk majd.

Találkozó: 8:30 Déli pályaudvar, bent a pénztárcsarnokban

Elbúcsúzás: 15:04 Déli pályaudvar, az Oroszlányból érkező S12-es vonatnál.

Az alkalom költségei:

Diákigazolvánnyal (50% kedvezménnyel): 4000 forint

MÁK kártyával (90% kedvezménnyel): 3000 forint

MÁV arcképes (NEM a gyermekvasutas igazolvánnyal): 2500 forint

Ha szabad vagy a program napján és szeretnél vasutas légkörben eltölteni egy szuper napot jelentkezz itt!

A program adta lehetőségek miatt sajnos korlátozott a jelentkezők száma, ha nem akarsz lemaradni, jelentkezz minél hamarabb!

Ha esetleg lemaradnál, írj egy e-mailt nekünk, így a várólistáról esetleges lemondások miatt még bekerülhetsz a résztvevők közé. (kisvasutbaratklub@gmail.com)

Ha jelentkezés után valamilyen okból kifolyólag mégsem tudsz jönni, akkor azt minél hamarabb írd meg a kisvasutbaratklub@gmail.com-ra! Ha az alkalmat megelőző 3 napban mondod le, akkor sajnos a program teljes árát ki kell fizetned!

További alkalmaink az idei tanévben:

2023.01.21.: Cuha-völgyi nyombővülés

2023.02.11.: Felsőpetényi Bányavasút

2023.03.19.: Pálinkás József Kertivasútja

2023.04.29.: Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút

2023.05.13-14.: Túra: Mariazellbahn, Ausztria

2023.06.03.: Keszthelyi Vasútmodell Kiállítás

Lugosfalvi Leó

Pajtás: 48. tanfolyam, X. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam, I. csoport