Cikkek Egyéb

Januári horoszkóp

A karácsony szelleme lassan minden házból elillan, de a csillagok továbbra is velünk maradnak. 2022 sok kettesét elengedve újult erővel vágunk neki az évnek, mely során az égi jeleket követve csodás 12 hónapnak nézhetünk elébe. A 2023-as év összes rejtelme egyelőre még maradjon titok, de kezdetben a januári horoszkópotokat olvashatjátok.

Bak (12.22. – 01.20.)
Ebben a hónapban kiemelkedően igaz, hogy a Bak válik környezete bölcsévé. Legyen szó akár egy szakmai kérdésről vagy egy csoportbeli ügyről, a Bak biztonságot sugárzó aurája mellett egészen biztosan lesz megoldás. Azonban fontos lenne, hogy ne csak ő segítsen másokon, hanem hagyja, hogy rajta is segítsenek. A téli túrán hallottak – érthetően – aggodalommal tölthetik el, így most nagy szüksége lenne mások megnyugtató szavaira. Ne tépelődjön, nyisson mások felé és mondja le, hogy mi bántja! Ne felejtse, hogy ha valaki, ő igazán a szavak embere; itt az idő, hogy beszédkészségét a nagyvilágnak is megmutassa. Jelentkezzen a Ki mit tud?-ra!

Vízöntő (01.21. – 02.19.)
A Vízöntő számára az új év egyenlő az új kihívásokkal, ami ezúttal fokozattan igaz: a hónap vége számára olyan programajánlatot rejteget, amire korábban nem volt precedens; ne tétovázzon, éljen a lehetőséggel és tanuljon valami újat! Lehet, úgy érzi, hogy a félévzárás és a felvételi mellett nincs ideje megélni a pörgést, a változatos életét. Érthető, ha emiatt kissé nyomottabb lesz a kedve, de ne feledje, hogy egy megfeszítettebb időszak után mindig egy lazább következik: ezúttal a Farsang sokszínűsége lesz majd munkájának jutalma.

Halak (02.20. – 03.20.)
A Halak úgy érzi, nem csak a saját, de társai gyakorlólapjaiért is felelős, így ösztönösen segíti csoporttársait a szolgálatokban. Ne hagyjon fel ezzel a jószokásával, de időnként foglalkozzon kicsit magával is. Látogasson el egy klub alkalomra vagy nézze meg a Gyermekvasút nyílt napját, esetleg kezdjen el egy új hobbit, amit idáig nem csinált. Előfordulhat, hogy a hónap végére azt érzi, szeretne jobban kiemelkedni a tömegből. Engedjen szabad utat vágyainak, egy gyors zsonglőr tanfolyam erre tökéletes eszköz lehet!

Kos (03.21. – 04.20.)
A Kos az új évet hatalmas lelkesedéssel és változási vággyal kezdi: elhatározta, hogy nem vesztegeti tovább az időt, részt vesz minden lehetséges vasutas programon,. Már be is véste a naprátába a Cuha-völgyi KBK, a Gasztro Klub Sunny Diner-es és a Kultúr Klub 3D galériás alkalmait, sőt, a Ki mit tud?-ra is jelentkezett. A sok szabadidős program mellett ne feledkezzen meg a tanulásról sem, hiszen az iskolai félévzárás mellett a szakmai vizsgák is közelegnek.

Bika  (04.21. – 05.21.)
A türelmetlen Bika nehezen viseli a téli időszakot, alig várja már, hogy forgalmas nyári napokon rendelkezhessen. Érdemes azonban ezt most megalapoznia, és alaposan felkészülnie a szakmai vizsgákra, hisz ez a záloga, hogy később kisegítőzhessen és felelősségteljes beosztásokat láthasson el. Különösen igaz ez a Bika csillagjegyű ifiképzősökre: ne kényelmesedjenek el a sokéves vizsgarutinban, nézzék át alaposan a változásokat, a Segédlet új részeit. Ha vasúton kívüli programra vágyik, ajánljuk figyelmébe a január végi sportos klubalkalmakat, ahol levezetheti felesleges energiáit.

Ikrek (05.22. – 06.21.)
Az Ikrek sok új barátot szerzett a téli túra során, ha tanfolyamos, akkor pedig már alig várja a mátrafüredi túrát, ami vasutas éveinek egyik meghatározó élménye lesz. Ha további kalandokra vágyna, regisztráljon a KBK Cuha-völgyi alkalmára. Amennyiben a felvételi készülés miatt most kevesebb ideje maradna a Gyermekvasútra, ne csüggedjen, hamarosan újra együtt ünnepelhet és szórakozhat barátaival.

Rák (06.22. – 07.22.)
A Rák óriási lelkesedéssel vágott neki a 2023-as évnek. Ez a lendület remélhetőleg sokáig fog tartani, hiszen jobbnál-jobb programokkal telik meg a naptárja. Mindenek előtt egy fantasztikus téli túrával indította az évet, mely során olyan élményeket szerzett, amik az élete meghatározó pontjaivá is válhatnak. A lendület nem csak a Gyermekvasút határain belül érvényesek, ugyanis eddigi legjobb félévi bizonyítványát készül február 28-ig bemutatni a nevelői irodában.

Oroszlán (07.23. – 08.23.)
Az Oroszlán a tőle már jól megszokott magabiztossággal kezdte meg a januárt. Felvéste naptárjába az összes klub időpontját és csoporttársai társaságában készül a KBK, a Kultúr és a Gasztro klub alkalmaira is. A téli szünetben sem lazsált a tanulás terén, így tökéletes pontossággal írja meg a szolgálatokban a B és C jelű gyakorló lapokat. Ha továbbra is így halad, egy kis odafigyeléssel könnyen összejöhet a “kiválóan megfelelt” eredmény is jövő hónapban.

Szűz (08.24. – 09.22.)
A Szűz számára nem indult zökkenőmentesen az év. Nagyon belekényelmesedett a karácsonyi otthonlétbe, ezért rosszul érintette a január 9-ei iskolakezdés. Azonban a hónap rejteget még izgalmakat a számára, hiszen 22-én kicsit kikapcsolódhat a Széchenyi-hegyen megrendezendő Nyílt napon, vagy akár a KBK Cuha-völgyi kirándulásán is elfelejtheti a fárasztó hétköznapokat. A hónap végére talán annyira feltöltődik, hogy tehetségét is meg kívánja mutatni a közönségnek a Farsang NVP “Ki mit tud?”-ján.

Mérleg (09.23 – 10.23.)
Ne hagyja, hogy meggátolják céljai elérésében. Bízzon magában és menjen el mindenhová, ahová csak kedve tartja. Látogasson el a Cuha-völgybe a KBK-val, vagy a 3D Galériába a Kultúr klubbal. Bontogassa szárnyait, és mutassa meg rejtett tehetségét akár a Farsang NVP Ki mit tud?-ján, akár az éves szakmai vizsgán, akár az iskolában, a félévzárásnál. Maradjon motivált, és bízzon a megérzéseiben!

Skorpió (10.24. – 11.22.)
Az idei januárja sok izgalmat hoz, ami felvillanyozza. Hiszen most fognak vizsgázni a tanfolyamosok, és utána ők is csoportokba fognak kerülni. Semmin ne lepődjön meg! Ilyenek lehetnek az új MÁV appos jegyek, de mivel szorgosan készül a szakmai vizsgára, így sem a jegyek, sem a gyakorlólapok nem okozhatnak kihívást. Élvezze az új év új pillanatait, és maradjon pozitív.

Nyilas (11.23. – 12.21.)
Figyeljen az apró részletekre! Most minden cselekedete számít. Ügyeljen a pontosságra, mind a gyakorló lapokban, mind az iskolában, mind az életben. Természetesen a folyamatos koncentráció kimerítő lehet. Nyugodtan kapcsolódjon ki a Gastro klub legújjabb alkalmán a Sunny Dinnerben, vagy a Ki mit tud? vetélkedőn. Legyen tekintettel másokra is, és ne felejtse el, hogy a tanfolyamos túra után nemsokára új csoportársakat fog megismerni.