Gyermekvasút Szakmai Tanfolyam Vasúton

Új gyermekvasúti jegyek a MÁV alkalmazásban

MÁV APP - Gyermekvasút
MÁV APP - Gyermekvasút
Január közepétől az eddig jól ismert, a pénztárainkban és vonatainkon a helyszínen vásárolható jegyfajtákon kívül már online megváltott jegyekkel is lehet utazni a Gyermekvasúton.
Csak az alapmenetrend szerinti vonatok jelennek meg az alkalmazásban, a nosztalgiavonatok nem

A MÁV alkalmazás a nagyvasúti jegyeken és bérleteken kívül több városban, térségben buszokra vagy hévekre érvényes jegytermékek vásárlására is lehetőséget ad, és mostantól gyermekvasúti jegyek is bekerültek a kínálatába.

A MÁV appban választható a Felnőtt napijegy (2500 Ft) és a Gyermek napijegy (1250 Ft), valamint itt is azonos felhasználási feltételekkel megvásárolható a Családi napijegy (5000 Ft). A felnőtt és gyermek napijegy a viszonylati jegyvásárlással választható, tehát lényegében adott útvonalra tervezett utazásnál a menetrendi vonatkínálatból járatot kiválasztva érhető el – az alkalmazásban szereplő gyermekvasúti menetrend csak tájékoztató jellegű, csak az alapvonatok időadatait tartalmazza, tehát pl. a nosztalgiavonatok nem látszanak benne (egy felugró ablak figyelmezteti is az utast, hogy a Gyermekvasút honlapján nézzen utána a pontos menetrendnek).

A „Térségi és városi jegyek” menüpontban a felnőtt és gyermek napijegy, valamint a Családi napijegy is megtalálható. Mindhárom jegyfajtára igaz, hogy a rajta szereplő érvényesség napján korlátlan utazásra jogosít a normál vonatokon.

Jegyvizsgálatkor a mobiltelefonon, az alkalmazásban bemutatott jegynek is az érvényesség napját kell ellenőrizni, de bemutathatja az utas a vásárlása során generált PDF-ben is a jegyét (telefonon), vagy akár a PDF változatot kinyomtatva is. A MÁV alkalmazásban készült jegyek mindegyike névre szól, tehát itt nemcsak a Családi napijegy, hanem a felnőtt és a gyermek napijegy is csak akkor érvényes, ha az utazik vele, akinek a neve szerepel a jegyen.

Érdekesség, hogy ha az alkalmazásban 6 év alatti utast is megadtak az ajánlatkérés során, neki is készít egy ingyenes jegyet az applikáció.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója